Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Έτσι υπηρετούν οι μεγαλό δημοσιογράφοι ΄την ενημέρωση

Για να είσαι πειστικός πρέπει να είσαι πιστευτός
Για να είσαι πιστευτός πρέπει να είσαι αξιόπιστος
Για να είσαι αξιόπιστος πρέπει να είσαι αληθινός 






Αποτέλεσμα εικόνας για σταυρος κεφαλας κορινθος

Γράφει η επαγγελματίας Δημοσιογράφος Σοφία Μπαλή 


Πανελλήνια πρωτιά :Το ΚΕΠΑΠ γιόρτασε την «Μάχη της Κρήτης» …. χωρίς τους Κρητικούς


Η Απάντηση του ΣΤ.Κεφάλα σε δημοσίευμα που αφορά του ΚΕΠΑΠ.
Αρχικά, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η φωτογραφία που άστοχα επέλεξε να συνοδεύει το άρθρο της είναι από οικογενειακή μου στιγμή στο Ναύπλιο και ουδεμία σχέση έχει με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε.
Σίγουρα, δεν είναι ο,τι πιο δεοντολογικό να επιλέγει φωτογραφίες που έχω αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης όταν έχει αν μη τι άλλο τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει φωτογραφία μου από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.
Σ.Μπαλή : Η απάντησή μου στον Πρόεδρο του ΚΕΠΑΠ, κύριο Σταύρο Κεφάλα
Σ.Σ2 . Αλλάζω την φωτογραφία σας και ελπίζω να σας αρέσει η συγκεκριμένη .
Σχολιάζει ο Νικηφόρος 
Δεν γνωρίζω το θέμα και ούτε θέλω να το μάθω γι αυτό και δεν λαμβάνω μέρος.στην διαμάχη  για ένα ιστορικό γεγονός  Αυτό που με ανάγκασε να ασχοληθώ είναι το τεράστιο θέμα  της φωτογραφίας που εδώ κ. Κεφάλα έχετε δίκιο πέρα για πέρα. Ένας δημοσιογράφος όταν  έχει να παρουσιάσει ένα γι αυτή σοβαρό θέμα και βάζει μια φωτογραφία  που είναι άσχετη με το κείμενο για έναν που γνωρίζει από δημοσιογραφία -- έστω και ερασιτεχνικά-- καταλαβαίνει ποιος είναι ο σκοπός της τοποθέτησης. Να γελοιοποιηθεί εκ προοιμίου  ο πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ αφού ελάχιστοι θα έχουν την υπομονή να διαβάσουν όλο το κείμενο Και πολύ εύστοχα απαντάτε κ. πρόεδρε για την φωτογραφία 
ότι η φωτογραφία που άστοχα επέλεξε να συνοδεύει το άρθρο της είναι από οικογενειακή μου στιγμή στο Ναύπλιο και ουδεμία σχέση έχει με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε.

Και ερχόμαστε στις    ΑΡΧΕΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Άρθρο 1 

παράγραφος β. Να θεωρεί προσβολή για την κοινωνία και πράξη μειωτική για τον εαυτό του τη διαστρέβλωση, την απόκρυψη, την αλλοίωση ή την πλαστογράφηση των πραγματικών περιστατικών.
Και ενώ γράφει η Κρητικοπούλα επαγγελματίας δημοσιογράφο Σοφία Μπαλλή για την ιστορική Μάχη της Κρήτης και τις παραλείψεις που έγιναν από τον πρόεδρο Και βάζει  αυτή την φωτογραφία 


που δεν έχει καμία σχέση με το κείμενο. Έχουμε λοιπόν εφαρμογή του άρθρου 1 παράγραφος Β Που σημαίνει η Κρητικοπούλα  επαγγελματίας δημοσιογράφος  με την δημοσίευση της φωτογραφίας  έχουμε πράξη μειωτική για τον εαυτό της 
Και η κ. επαγγελματίας Δημοσιογράφος συνεχίζει να σας υποτιμά με το υστερόγραφο της που έχει δώσει τα αρχικά του ονόματος της και του επώνυμο της Γράφοντας  
Σ.Σ2 . Αλλάζω την φωτογραφία σας και ελπίζω να σας αρέσει η συγκεκριμένη .

Επειδή είμαι ερασιτέχνης Δημοσιογράφος και όχι επαγγελματίας όπως η Κρητικοπούλα Σοφία Μπαλή είναι και θολή και δεν μπορώ να καταλάβω. Επομένως πήγαμε να τα διορθώσουμε και τα ξεπατώσαμε 
Αλέκο Πνευματικέ κάποτε 

" ... ο Σωκράτης ( Φιλόσοφος 469-399 Π.Χ )ερωτηθείς τι κτήμα συμφορώτατον είπε
" φίλος βέβαιος "

Που σημαίνει 
Ο Σωκράτης όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το απόκτημα που συμφέρει περισσότερο είπε: «ο σταθερός φίλος».

Ο Νικηφόρος γίνεται σταθερός φίλος με την αλήθεια που είναι με το μέρος του συνεργάτη σας που ποτέ δεν τον έχω δει παρά μόνο τελευταία από φωτογραφία 
































Η Απάντηση του ΣΤ.Κεφάλα σε δημοσίευμα που αφορά του ΚΕΠΑΠ.

korinthosnews  | 
Την δική του απάντηση σε δημοσίευμα ιστοσεσίδας
δίνει με εγραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ κ. Σταύρος Κεφάλας.

Ο Κεφάλας γράφει:
Στις 14 Ιουλίου 2019, δημοσιεύτηκε στο «PeloponnisosNews» άρθρο από την κα. Σοφία Μπαλή, στο οποίο προέβη σε μια σειρά κατηγοριών προς το πρόσωπο μου και το ΚΕΠΑΠ, με αιτία τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 11 Ιουλίου στο Φλοίσβο Κορίνθου.

Αρχικά, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η φωτογραφία που άστοχα επέλεξε να συνοδεύει το άρθρο της είναι από οικογενειακή μου στιγμή στο Ναύπλιο και ουδεμία σχέση έχει με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε.
Σίγουρα, δεν είναι ο,τι πιο δεοντολογικό να επιλέγει φωτογραφίες που έχω αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης όταν έχει αν μη τι άλλο τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει φωτογραφία μου από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Ο υπερβολικός τίτλος «Πανελλήνια πρωτιά», οι υποδείξεις ιστορικής γνώσης και το - χωρίς προφανή λόγο - επιθετικό ύφος που χαρακτηρίζει όλο το άρθρο προκαλούν σίγουρα εντύπωση.

Επειδή φαίνεται πως της διαφεύγουν κάποιες βασικές λεπτομέρειες με αποτέλεσμα να θίγει δυστυχώς τον ρόλο του ΚΕΠΑΠ, θα ήθελα να τονίσω ότι η ίδια η σχολή Μεγαλακάκη πήρε την πρωτοβουλία και πρότεινε να αναλάβει με το δικό της τρόπο τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης.
Αντίστοιχα, αν η Ένωση Κρητών Κορινθίας - για την οποία δε χρειάζονται συστάσεις - επιθυμούσε να αναλάβει τη διεξαγωγή μιας τέτοιας εκδήλωσης, μετά χαράς θα κάναμε δεκτό το εν 
λόγω αίτημα.

Όπως και να χει, εύχομαι πριν τις 31 Αυγούστου, που και επίσημα λήγει η θητεία μου ως Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ, να έχω τη τιμή να συναντηθώ με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ένωσης Κρητών Κορινθίας, «Ψηλορείτης».
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργείται από την κα Μπαλή τέτοιο κλίμα ανταγωνισμού και σαφώς δεν είναι ηθικό να διαφαίνεται εκ μέρους της μια τάση υποτίμησης προς συγκεκριμένα πρόσωπα και δράσεις. Χαρακτηριστικό είναι κι ένα προηγούμενο άρθρο της που αφορούσε τις θεατρικές παραστάσεις που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο των «πολιτιστικών διαδρομών 2019», όπου έκανε λόγο για ''υπέρογκα'' ποσά που δόθηκαν, υπαινισσόμενη ότι δεν άξιζε να φέρουμε ορισμένες θεατρικές παραστάσεις, που κάνουν πανελλήνια περιοδεία, και στη πόλη μας.
Να σημειωθεί ότι τα ποσά που δίνονται κάθε φορά είναι ανάλογα της παραγωγής, του καστ και της απήχησης που έχει μια παράσταση.
Τέλος, κανείς δεν αμφισβήτησε πως ο Δήμος Κορινθίων έχει πολλές αξιόλογες θεατρικές ομάδες στη πόλη και τα χωριά του, τα έργα των οποίων όμως έχουν ήδη παρουσιαστεί φέτος το καλοκαίρι και μάλιστα με επιτυχία.

Σταύρος Κεφάλας
Πρόεδρος ΚΕΠΑΠ Δ.Κορινθίων