Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Ο αντί-Φορτούνης, ο Σεμέδο και ο Σουντανί



ΓΡΑΦΕΙ Ο Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: Ο αντί-Φορτούνης, ο Σεμέδο και ο Σουντανί
Στον Ολυμπιακό είναι παράδοση οι πολλές μεταγραφές μέχρι και την τελευταία ημέρα. Φέτος οι «ερυθρόλευκοι» δεν ξέφυγαν από τη γραμμή τους.
Έχουν ήδη αποκτήσει 13 παίκτες και ακόμα δεν έχουν τελειώσει, διότι θέλουν οπωσδήποτε  τον αντικαταστάτη του τραυματία Φορτούνη, έναν ακόμη κεντρικό χαφ και τερματοφύλακα.
Η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι ο Ολυμπιακός κινήθηκε πολύ γρήγορα κι αυτό ήταν λογικό, αφού το πρώτο επίσημο ματς στην Ευρώπη είναι προγραμματισμένο για τις 23 Ιουλίου και στις 30 του ίδιου μήνα υπάρχει η ρεβάνς με την Πλζεν. Και δεν μιλάμε για εύκολα παιχνίδια.
Άρα, ο Μαρινάκης και οι συνεργάτες του υποχρεώθηκαν να ικανοποιήσουν τα θέλω του Μαρτίνς, έτσι ώστε ο Πορτογάλος να έχει τον χρόνο να ετοιμάσει την ομάδα όσο γίνεται καλύτερα.
Όταν τελείωσε η περασμένη σεζόν είχα γράψει ότι ο Ολυμπιακός έχει έτοιμο ρόστερ για την επόμενη χρονιά, με εξαίρεση το κέντρο της άμυνας και ασφαλώς χωρίς να υπολογίζω τις όποιες αναγκαστικές προσθαφαιρέσεις.
Όπως στην περίπτωση του Φορτούνη, ο οποίος έπαθε μεγάλη ζημιά και επιβάλλεται να αποκτηθεί έτοιμος παίκτης. Στο πίσω μέρος του μυαλού σας πρέπει να έχετε και το ενδεχόμενο πώλησης παικτών.
Στο κάδρο ήδη βρίσκονται οι Σισέ, Καμαρά, Κούτρης, Ομάρ, Ποντένσε, ενώ πάντα μπορεί να γίνουν και εκπλήξεις.
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει γεμίσει σαν ομάδα, αλλά ο τραυματισμός του Φορτούνη ήταν «μαχαιριά» για όλους στο κλαμπ. Και ο άξονας σε κάθε ομάδα είναι το άλφα και το ωμέγα.
Ο Ολυμπιακός έκανε δικό του τον Σα και κάτω από τα δοκάρια έχει το κεφάλι του ήσυχο με παρτενέρ τον πολλά υποσχόμενο Σιαμπάνη.
Στο δεξί άκρο της άμυνας υπάρχουν ο Ομάρ, ο Τοροσίδης και ο Γιάννης Μασούρας που μάλλον θα πάει δανεικός και στο αριστερό ο Κούτρης με τον Τσιμίκα. Ο νεαποκτηθείς Φοντέ Καμαρά θα υπολογίζεται από τη νέα σεζόν.
Στα σέντερ μπακ ηγείται ο Σεμέδο, ο οποίος δείχνει πολύ καλά στοιχεία και πλαισιώνεται από τους Μπα, Σισέ, Μεριά, Βούκοβιτς, Μάρκοβιτς και Αβραάμ. Η άποψή μου είναι ότι καλό θα ήταν να υπήρχε ένας ακόμα κεντρικός αμυντικός πολύ υψηλού επιπέδου, δεδομένου ότι η φετινή σεζόν θα είναι πολύ πιο απαιτητική.
Μπροστά από τα σέντερ μπακ βρίσκονται ο Γκιγιέρμε, ο Καμαρά και ο Μπουχαλάκης.
Στον άξονα χρειάζονται δύο παίκτες αντί του Φορτούνη και του Νάτχο. Μια πρώτη λύση για να αντικαταστήσει τον Ελληνα διεθνή είναι ο Βαλμπουενά, αν και ο Μαρτίνς έδειχνε να τον υπολογίζει κυρίως για τα άκρα. Τώρα ο σχεδιασμός θα αλλάξει.
Στα φτερά, πάντως, ο Ολυμπιακός είναι κάτι παραπάνω από πλήρης. Υπάρχουν ακόμα οι Ποντένσε, Μασούρας, Μπρούνο, Σουντανί, Λάζαρος και ο Ραντζέλοβιτς.
Στη δε επίθεση ο Ελ Αραμπί θα έχει δίπλα του τον Γκερέρο και τον Ντουρμισάι. Οι Σολδάνο και Κάιπερς θα δοθούν δανεικοί.
Ωραιότατη λύση είναι και ο Σουντανί, ο οποίος έχει παίξει πολλές φορές σαν δεύτερος κυνηγός και είναι σκόρερ. Δεν αποκτήθηκε για τα μάτια του κόσμου. 
Το θέμα είναι πώς θα παίζει ο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος επιμένει στο αγαπημένο του 4-2-3-1 και λογικά έτσι θα πορευτεί, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν κι από τον διάδοχο του Φορτούνη.
Μπορεί να ταιριάζει γάντι σε αυτόν τον σχηματισμό, όμως μπορεί και όχι. Θα κριθεί από την προσωπικότητά του, το στιλ του, την ταχύτητά του και διάφορα άλλα στοιχεία που θα έχει στο παιχνίδι του. Μιλάμε για μία από τις πιο κομβικές θέσεις μέσα σε μια ομάδα.