Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Αυτά είναι τα τρελά χρήματα που θα μοιράσει φέτος το Champions League


CHAMPIONS LEAGUE
Πάρα πολλά θα είναι τα χρήματα που θα μοιράσει για ακόμη μία σεζόν η UEFA στις ομάδες που αγωνίζονται στο Champions League. Με ανακοίνωση της η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έκανε γνωστό πως από το ποσό των 2,04 δισ. ευρώ θα αφαιρεθούν 523 εκατομμύρια ευρώ που αναλογούν στις οργανωτικές δαπάνες και στις πληρωμές αλληλεγγύης. 
Οι 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στη φάση των ομίλων θα πάρουν από 15,25 εκατομμύρια ευρώ. Στη συνέχεια για κάθε νίκη που θα σημειώνουν θα παίρνουν ως πριμ 2,75 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για κάθε ισοπαλία αυτό θα είναι 900 χιλιάδες ευρώ. Όσον αφορά τις ομάδες που θα προκριθούν στους «16» θα πάρει η καθεμιά από 9,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ένα εκατομμύριο επιπλέον θα έχουν οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα προημιτελικά.  
Οι τέσσερις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα ημιτελικά θα λάβουν πριμ ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ η καθεμία και από 15 εκατομμύρια οι δύο φιναλιστ. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα έχει ένα επιπλέον μπόνους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. 
Το μάρκετ πουλ ανέρχεται στα 292 εκατομμύρια ευρώ και θα μοιραστεί ανάλογα με τα χρήματα που ζητάει κάθε χώρα για τα τηλεοπτικά της. Τέλος κάθε ομάδα που συμμετέχει στα προκριματικά της διοργάνωσης θα πάρει ένα ποσό κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ.