Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Σπύρος Νίκας: Τον Πλάτανο ακόμα και νεκρό τον τρέμουν τα πουρνάρια.

 Ο επικήδειος που έβγαλε ο Νικηφόρος απαχαιρετώντας  τον Νέστορα του Κορινθιακού ποδοσφαίρου Σπύρο Νίκα 




Αν και είμαι βέβαιος ότι η σεμνότητα του δεν θα ήθελε ομιλίες και αν είχε την δυνατοτητα θα το απαγόρευε προσωπικά παραβαίνω την επιθυμία του μια και είμαι υποχρεωμένος να κάνω μερικές πτυχές της ζωή του που τις κράταγε μυστικές. 

Ήταν ένας άνθρωπος που αν και δεν είχε παιδιά τα αγάπησε όσο κανένας και τα οποία υπηρέτησε τριάντα πέντε ολόκληρα χρόνια. 

Ήταν ένας ανιδιοτελής που πολλές φορές ξεπερνούσε και τα όρια της λογικής. 

Και όταν ο υπουργός του Αθλητισμού Γεώργιος Ορφανός έκανε μια επιτροπή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με προσωπικότητες του αθλήματος σκέφτηκε και τον Σπύρο Νίκα και του έκανε την πρόταση για να πάρει μέρος. 


Και ο Νέστορας του Κορινθιακού ποδοσφαίρου την έκανε αποδεκτή υπό έναν όρο Δεν θα έπαιρνε ούτε ένα ευρώ ως αμοιβή και ούτε και για τα μεταφορικά του.Και άφησε τον υπουργό με ανοιχτό το στόμα 

Το 1994 η εθνική ομάδα έπαιζε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και η τότε διοίκηση της Ε Π Ο κάλεσε τους προέδρους των ενώσεων να παρακολουθήσουν τος αγώνες που θα γινόντουσαν στην Αμερική. Όνειρο ζωής για κάθε άνθρωπο που δεν ι έχει την δυνατότητα να κάνει αυτού του είδους τα ταξίδια. 

Και όμως δυο αρνήθηκαν να πάνε και ο ένας ήταν ο δικός μας ο Σπύρος Νίκας που είπε στον τότε πρόεδρο της Ε Π Ο ότι το αντίτιμο του εισιτηρίου να το δώσει για οικονομική ενίσχυση σε κάποιον που την έχει ανάγκη. 

Σας ανέφερα δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα για να σας γνωρίσω ότι αυτός ο άνθρωπος που σήμερα τον αποχαιρετούμε δεν υπήρξε μόνο ανιδιοτελής αλλά κάτι διαφορετικό ου την λέξη δεν την έχει βρει ακόμα ο Μπαμπινιώτης για να την γράψει στο λεξικό του. 

Και είχε και μια άλλη αρετή Συχωρούσε όλους που του έκαναν κακό γιατί ήταν της θεωρίας ότι οι άνθρωποι τα βρίσκουν στη ζωή. 

Και γι αυτο υπακούοντας στην δική  του θέληση δεν συνεχίζω και εδώ τον αποχαιρετώ. 


Αλήθειες που ενοχλούν 

Όταν ήρθα στην Κορινθία κουρασμένος από τα διοικητικά πολύ μεγάλων ομάδων  ασχολήθηκα με την Δημοσιογραφία και έκανα εκπομπές στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο  που άφησαν εποχή. Η αυλή του Σπύρου Νίκα που μέσα σ αυτή ήταν ορισμένοι θεωρούσαν τον εαυτό τους ότι είναι οι διάδοχοι  του .  Και δυστυχώς τον έπεισαν ότι ήθελα να του φάω την θέση του. Και ο δάσκαλος το πίστεψε και μου άρχισε τον πόλεμο. Μάλιστα μπροστά στο φακό είχε πει ότι αυτός θα μου φορέσει τον ζουρλομανδύα και μεταδόθηκε από τις τηλεοράσεις   Και εγώ συνέχιζα να του γράφω ότι όταν θα χάσις την εξουσία θα είμαι η   παρέα σου. Και που υλοποιήθηκε αυτό που είπα αμέσως όταν τον πρόδωσαν ακόμα και αυτοί  που το έλεγαν πατέρα. Και έρχομαι και ρωτώ και τον πρόεδρο και τον Γενικό γραμματέα  που διοικούν την ένωση από το 2009 μέχρι σήμερα πόσα έχουν εισπράξει απ΄'ο διάφορες παραστάσεις. Και μη τολμήσει και πει από τον πρόεδρο και τον γραμματέα ούτε ευρώ γιατί ακόμα και τιμωρίες υπάρχουν στα δυο ανώτατα στελέχη της ένωσης για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων και στους δυο. Και ο Νίκας είπε όχι στο ταξίδι για την Αμερική. 

Και δεν βρέθηκε ένας από την Ένωση να πει δυο λόγια ως στερνό αντίο σ αυτόν που τριάντα πέντε χρόνια διοίκησε την ένωση. Από την μια έχουμε τον άρχοντα και από την άλλη τους ψιλικατζήδες