Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Τι είναι κυνικός; Ένας άνθρωπος που ξέρει την τιμή των πάντων και την αξία του τίποτα.



Μιχάλη Τσιχριτζή αντί να κρυφτείς μας προκαλείς.

Η κοπή της πίτας κάτω από της σκιά μιας τραγωδίας.

Προσωπικά περίμενα ότι ο στα λόγια ρομαντικός πρόεδρος ( που είναι και ο μοναδικός) τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα δεν θα είχε μούτρα να κυκλοφορήσει μέσα στην Κορινθία.
Ναι όπως λέει ο λαός ότι κάποιος που έκανε κάτι που δεν είναι σωστό δεν  έχει μούτρα να κυκλοφορήσει που σημαίνει να αντικρίσει τους συνανθρώπους του.
Ένα παιδί άφησε την τελευταία του πνοή  μέσα σε ένα γήπεδο του μπάσκετ σε κάποιο σχολικό αγώνα. Και αυτό έγινε την προπερασμένη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου του 2014. Και στις 11 το πρωί. Και μετά από λίγες ώρες και την ίδια μέρα  ένας φορέας του αθλητισμού όπως είναι η ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Κορινθίας είχε τι δική της φιέστα.
Το πρωί είχαμε μια τραγωδία που άφησε άφωνη όλη την Ελλάδα.
Και μετά από λίγες ώρες κάποιοι που λένε ότι είναι ρομαντικοί είχαν στήσει ένα πανηγύρι.
Και ενώ ο δεκαεφτάχρονος ήταν ακόμα άταφος κάποιοι είχαν βάλει τα γιορτινά τους και τις πολύχρωμες γραβάτες και πήγαν  στην κοπή της πίτας  της ένωσης που πρόεδρο έχει έναν ρομαντικό άνθρωπο που δεν συγκινείται από το χαμό ενός παιδιού αλλά είναι παθολογικά δεμένος με το ποδόσφαιρο. Που όμως φροντίζει σιγά αλλά σταθερά να καταστρέφει.  
Θα έχανε η Βενετιά βελόνι όπως λέει ο λαός μας η θα έπεφτε η τιμή του χρυσού αν καθυστερούσε μια από τις βραβεύσεις  του κ. Ανδρέα Γκολφινόπουλου και που ορισμένοι θα καθυστερούσαν να  έβγαζαν τους ενωτικούς λόγους των .
Κάποτε ο Ολυμπιακός Λουτρακίου έκανε μια παρουσίαση της φανέλας της ομάδας του στο καζίνο ενώ οι τάφοι στην Ηλεία ήταν ανοιχτοί από τις μεγάλες πυρκαγιές.  
Και στην κυριολεξία ανατρίχιασε όλη η χώρα.  Και τότε και τώρα δεν μπόρεσα να καταλάβω  πως ορισμένοι λειτουργούν. Και από πλευράς Ολυμπιακού κανένας δεν βρέθηκε να αυτοχαρακτηριστεί ρομαντικός
Ενώ ο κ. Τσιχριτζής αυτοχαρακτηρίστηκε    ρομαντικός και παθολογικά δεμένος με το ποδόσφαιρο. Λέξεις που πολύ εύκολα τις λες αλλά δύσκολα τις εφαρμόζεις.
Μπορείς να ξεπεράσεις τις παλιές συνήθειες απλά με το να τις αφήσεις πίσω σου. Σαν ρούχο παλιό φθαρμένο που δεν σου κάνει πια
Και εσείς κ. Τσιχριτζή προσπαθείτε να μας παρουσιαστείτε ως νέος ποδοσφαιρικός ηγέτης και κάνετε αυτά τα τραγικά λάθη. Επομένως το κουρελιασμένος σας κουστούμι θέλετε χωρίς ίχνος ντροπής να μας το παρουσιάζεται ως ολοκαίνουργιο. Μπορεί κάποιους να πείσατε οι πολλοί όμως είναι απέναντι σας και αυτό να μη το ξεχνάτε. 

Μιχάλη Τσιχριτζή :Δεν έχετε το δικαίωμα να σχολιάζετε την ομάδα της Κορίνθου.

Το όμορφο ποδοσφαιρικό στέκι που βρίσκεται στο οκτάγωνο παρασύρει πολύ κόσμο γιατί συγκεντρώνει  πολλά αβανταδόρικά σημεία με αποτέλεσμα κάποιοι όταν βρεθούν εκεί να νομίζουν ότι είναι ηγέτες και έχοντας ακροατήριο  δικό τους αρχίζουν να ρητορεύουν και νομίζουν ότι βρίσκονται σε μπαλκόνι .
Την Κυριακή που μας πέρασε άρχισε να αγορεύει στο στέκι αυτό που είναι του φίλου δασάρχη  από τις 12 και 20 το μεσημέρι  ο ρομαντικός πρόεδρος ( που είναι ένας και να τον χαιρόμαστε και να τον φτύσουμε να μη τον βασκάνουμε  ) και τελείωσε 12 και 50 μονορούφι  χωρίς κανένας να τον διακόψει.  Και ποιος θα τολμούσε αφού όλοι ήταν φιλαράκια
Το θέμα που απασχολούσε τον ρομαντικό πρόεδρο ήταν η αλλαγή της έδρας της ομάδας της Κορίνθου που έχει δεθεί μαζί της και δεν μπορεί να την ξεχάσει.
Είπε ο σοφός και συνάμα ρομαντικός πρόεδρος « Δεν πρέπει να φύγει από το δημοτικό στάδιο η Κόρινθος. . Και η φυγή αυτή οφείλεται στην ανασφάλεια που έχει ο προπονητής Γεωργούλης»
Μας έγινε και ψυχολόγος ο ρομαντικός αλλά δεν μας λέει τι ήταν αυτό που τον υποχρέωσε να αντικαταστήσει  τον προπονητή  Παναγιώτη Τζαναβάρα όταν η ομάδα πήγαινε μπροστά  από την Θήβα έτη φωτός  Αλλά όμως οι Βοιωτοί που ήταν δεύτεροι και δεν έχασαν  την «πίστη» τους και στο τέλος τερμάτισαν  πρώτοι
Βέβαια  στην «κουστωδία»  του κ. ρομαντικού ήταν και ο προπονητής κ. Γεώργιος Καριώτης που στην κοπή της πίτας του 2013 είχε βραβευθεί ίσως γιατί έγραψε ότι όταν λέμε στημένα δεν εννοούμε παρά μόνο αυτά που γίνονται από στημένες φάσεις. Τι σημασία έχουν οι στημένες φάσεις  με αυτά που γράφει « …μόνο που δεν θα μιλήσουμε μόνο για φυσική κατάσταση Θα μιλήσουμε για ΟΛΑ Για συμπεριφορές Κολοτούμπες Για το σύστημα διαίρει και βασίλευε  μέχρι και για ΣΤΗΜΕΝΑ. Ένας που διαβάζει το γραπτό του κ. Καριώτη θα πάει ο νους του σε αυτό που γράφει  στην εξώδικη διαμαρτυρία  που έστειλε στην εταιρεία ΠΑΕ ΠΑΣ ΝΕΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ  « Σ’ ότι αφορά την λέξη στημένα ουδέποτε στο δημοσίευμα της Κορίνθια Σπορ δεν αναγράφεται δήλωση σχετικά με τα στημένα παιχνίδια εκ μέρους μου. Ως Στημένα αναφέρονται στην ορολογία του ποδοσφαίρου οι στημένες φάσεις. …»
Θα μπορούσα να δεχτώ αυτή την δικαιολογία αν δεν είχαν προηγηθεί οι λέξεις  συμπεριφορές κολοτούμπες διαίρει και βασίλευε . Μάλλον ο κ. Καριώτης θεωρεί ότι μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα
Και αυτός ο άνθρωπος είναι προπονητής της ένωσης και έχει βραβευθεί. Και κανένας δεν προβληματίζεται για όλα αυτά.

Μίλησε και για τον Καφαντάρη

Μέσα σε αυτά που είπε ανακάτεψε και τον Καφαντάρη που θα αποδείξει ότι θα υπάρξει η δικαίωσης του»
Το 2005 έγινε το συμβάν και σήμερα έχουμε 2014 που σημαίνει ότι βαδίζουμε στα εννέα χρόνια . Πρώτη φορά κ. Τσιχριτζή παρατηρώ μια δικαίωση που κινδυνεύει να μπει στην σύνταξη. Τουλάχιστον σταματήστε να κάνετε μνεία για την περίπτωση αυτή  Γιατί εκτίθεστε ανεπανόρθωτα και αυτό είναι δικαίωμα σας. Αλλά όμως η περίπτωση Καφαντάρη διέλυσε την Κόρινθο  και φτάσαμε να κόβει 100 εισιτήρια. Και αυτό είναι  ο δικό σας επίτευγμα. Και αντί αυτό να σας οδηγήσει στο σπίτι σας ανεβήκατε πιο ψιλά. Και δεν πρέπει να είσαστε γι αυτό υπερήφανος αλλά ούτε και σίγουρος . Γιατί η πτώσης από πιο ψιλά  κάνει  περισσότερο θόρυβο.
Να μη είσαστε αγνώμων

Κάνοντας κριτική στη σημερινή διοίκηση της Κορίνθου  εκεί στα μουλωχτά  τα βάζετε με την διοίκηση που πρόεδρο έχει ένα δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας . Ενώ η αιτία που έφτασε η Κόρινθος μέχρι εδώ είσαστε κ. Τσιχριτζή μόνο εσείς. Δεν πιστεύω ότι επιθυμείτε να χωρίσετε τα τσανάκια σας από τον κ. Πνευματικό  τώρα στις εκλογές τις δημοτικές γιατί  τότε η αγνωμοσύνη σας μέτρημα δεν θα έχει.