Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Δεν μας τα λέτε …σωστά κ. Γιωτάκη.


Κάποτε σας είχα γράψει στην δική μου εφημερίδα ( Νικηφόρου το ανάγνωσμα χωρίς πρόσχωμεν»  )ένα σχολιασμό με επικεφαλίδα τα λόγια του Αμερικανού τραπεζίτη BERNARD M BARUH που υποστηρίζει ότι « …κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να εμφορείται από λάθος αποφάσεις Αλλά κάθε άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να κάνει λάθος στα γεγονότα»
Σας παρακολούθησα να μιλάτε στην τηλεόραση και σχημάτισα την εντύπωση ότι είσαστε ένας πολιτικός που δεν οφείλετε απολύτως τίποτα σε κανένα κόμμα σαν να προέρχεστε από παρθενογένεση
Είναι σημάδια του καιρού που βασίζεται αυτή η θεωρία  επάνω στο πανάρχαιο « δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται»
Βέβαια κανένας δεν περίμενε να βγείτε και να δηλώσετε ΠΑΣΟΚ αφού τώρα το κίνημα δεν έχει να σας δώσει αξιώματα παρά βαρίδια.
Γιατί και εσείς και αρκετοί άλλοι σαν την αφεντιά σας αφού γευτήκατε την εξουσία τώρα έχετε άποψη επάνω σε θέματα που έκανε όχι σωστά  το ΠΑΣΟΚ Και όλοι εσείς  είσαστε  κάποιοι που ήρθατε  από την Αλάσκα Που σημαίνει όταν το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε εσείς είσαστε στην Αλάσκα και ζούσατε ως Εσκιμώοι.
Επειδή όμως εμείς ζούμε στη χώρα αυτή και ιδεολογικά είμαστε  στο κόμμα  που σας έδωσε αξιώματα χωρίς να πάρουμε εμείς ούτε  το γαλονάκι του υποδεκανέα μια και μείναμε απλοί στρατιώτες μπορούμε να σας κρίνουμε Και θα είμαστε κριτές σωστοί  γιατί θα παραθέσουμε στοιχεία  που αποτελούν γεγονότα. Που εκεί σύμφωνα με τον Αμερικανό τραπεζίτη δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε λάθη.
Ρωτάμε λοιπόν
1—Όταν χάσατε τις εκλογές στην Τέταρτη τετραετία  που είσαστε υποψήφιος για να δείξετε πόσο αγαπήσατε τον τόπο σας πήρατε όλες τις μελέτες που δεν τις είχατε κάνει εσείς που σημαίνει με δικά σας χρήματα αλλά με τα χρήματα του δήμου και τις πήγατε στο σπίτι σας;
2—Προσπαθήσατε να καθιερώσετε  ως πνευματικό άνθρωπο του Δήμου τον κ. Αντώνη Κουκουλά γράφοντας  για το βιβλίο του Λουτράκι και Θερμαλισμός   τα παρακάτω :                                                                                                                           «Τέλος επιθυμώ να συγχαρώ θερμότατα τον Λουτρακιότη ερευνητή και συνεργάτη μου κ. Αντώνη Κουκουλά  Ερευνώντας και τεκμηριώνοντας  τα πολύτιμα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκδοση εργάστηκε φιλότιμα και αφιλοκερδώς παρεχώρησε παράλληλα τα συγγραφικά του δικαιώματα στο Δήμο και εμόχθησε για να δει το φως της δημοσιότητας αυτή η έκδοση  η οποία πανελλαδικά είναι η μόνη που διαπραγματεύεται παρόμοιο θέμα. 
Πρόθεση του που συνέπεσε με στόχο το δήμο είναι να γνωρίσουν οι άνθρωποι που θεραπεύονται από τα ιαματικά νερά μας και οι κάτοικοι αυτού τόπου την ιστορική εξέλιξη του θερμαλισμού στο Λουτράκι
Μάρτιος  1991.                                      Φιλικότατα
                                                        Γιάννης Γιωτάκης
                           Δήμαρχος Λουτρακίου και Περαχώρας.
Σχολιασμός Νικηφόρου
Όταν γράφατε αυτές τις αράδες και που ήταν το έτος 1991 δηλαδή πριν από είκοσι δυο χρόνια και από το πόστο του πρώτου πολίτη του δήμου νομίζατε ότι οι κάτω από εσάς  ευρισκόμενοι δημότες ήταν πνευματικά ανάπηροι; Αφού το βιβλίο αυτό τυπώθηκε από το δήμο και όλη η δαπάνη πληρώθηκε από αυτόν και έρχεστε χωρίς ίχνος κοκκινίσματος και τονίζετε ότι «παρεχώρησε παράλληλα τα συγγραφικά του δικαιώματα στο Δήμο»  ποιος οκ. Αντώνης Κουκουλάς Και έρχομαι και σας ρωτώ και είμαι βέβαιος ότι δεν θα πάρω απάντηση. Αλλά εγώ επιμένω και σας ερωτώ. Ο κ. Νίκος Βλαχάκης  φιλόλογος που έχει γράψει τα βιβλία

σας ζήτησε να τον βοηθήσετε για την έκδοση των και εσείς ούτε καν τον ακούσατε  Ίσως γιατί δεν ήταν Λουτρακιότης . Δεν έχει σημασία που μάθαινε γράμματα στα παιδιά των δημοτών σας. Ούτε που τα βιβλία του ήταν γραμμένα για δυο σπουδαίους ανθρώπους που μπορεί να μη ήταν γηγενείς  Λουτρακιότες πλην όμως προσέφεραν τόσο πολλά σε έναν τόπο που τόσο πολύ τον αγάπησαν.  Ο γυμναστής Γαλανόπουλος και ο γιατρός των φτωχών Παπαντωνίου.
Βέβαια εσείς οι Πασοκάρες του βαθύ πράσινο θέλατε να το παίξετε και ότι είσαστε και ανεξάρτητοι και μια και ο Νίκος Βλαχάκης  ήταν ιδεολογικά  ΠΑΣΟΚ και όχι όπως εσείς του βαθύ ΠΑΣΟΚ τον απορρίψατε.
Βέβαια ο Νίκος ο Βλαχάκης δεν είναι ερευνητής  όπως ο κ. Κουκουλάς ( τίτλο που εσείς του δώσατε )  αλλά ένας καθηγητής φιλόλογος που παρακολούθησε και μαθήματα αρχαιολογίας από το 1963 έως το 1967.
Βέβαια μπροστά στο δικό σας τίτλο που το δώσατε  τύφλα να έχουν τα διπλώματα τα Πανεπιστημιακά.  Αφού εσείς μοιάζετε με την Βασίλισσα της Αγγλίας που και αυτή μοιράζει τίτλους. Εσείς δεν έχετε την υποχρέωση να λογοδοτείτε γιατί θεωρείτε ερευνητή κάποιον χωρίς να έχει τα τυπικά τουλάχιστον προσόντα του κ. Βλαχάκη. 
Και να του δίνετε την οικονομική βοήθεια . Και να υποχρεώνετε τον κ. Βλαχάκη που μαζί με τον αείμνηστο Μπάρμπα Λιάκο τον Γκούμα να γυρίζουν  με το μηχανάκι του Λιάκου  και να μαζεύουν στοιχεία  για το βιβλίο που έγραφε ο φιλόλογος. .Σε δε μερικά σημεία να πηγαίνουν ακόμα και με γαϊδουράκια. 
Τώρα θα μου πείτε ότι διαβάζω τα ψιλά γράμματα . Μα αυτή είναι η δουλειά μου χωρίς να έχω τον τίτλο του ερευνητή  
Αλλά όμως και ο ευγενικός πνευματικός άνδρας και ερευνητής κ. Κουκουλάς  τα καλά σας λόγια σας τα ανταπέδωσε με πιο θερμά και έτσι γίνατε όλοι μαζί μια όμορφη ατμόσφαιρα όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος
Γράφει ο ερευνητής Αντώνης Κουκουλάς για τον πρώτο πολίτη του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας
«Στο σημείο αυτό επιθυμώ να ευχαριστήσω το δήμαρχο Λουτρακίου και Περαχώρας κ. Γιάννη Γιωτάκη όχι μόνο γιατί ενέκρινε την έκδοση και με εισήγηση του που έτυχε ομόφωνης αποδοχής υποστηρίχτηκε αυτή οικονομικά – αποκλειστικά και μόνο από τον Δήμο – αλλά και για τους εξής ακόμη λόγους.
Η συνεργασία  μαζί του αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα σαφούς αντίληψης των πραγμάτων στο βαθμό που ήταν αναγκαία για να συμπληρωθεί η έρευνα.
Είναι βέβαιο  ότι χωρίς τις βαθύτατες και πληθωρικές γνώσεις γύρω από τον θερμαλισμό και το Λουτράκι γνώσεις που απέκτησε κάτω από το διακρινόμενο πάθος του για το θέμα και από την άμεση αντίληψη που διαθέτει ως δήμαρχος που διανύει  την Τρίτη τετραετία  η εργασία μου θα υστερούσε σε αρκετά σημεία.
Και αυτομάτως μου έρχονται στο νου τα λόγια του Αντισθένη
Αιρετώτερον εις κόρακας εμπεσείν ή εις κόλακας  ( Καλύτερα να πέσεις σε κοράκια παρά σε κόλακες)
Και όλο το σκηνικό μας το χαλάει ότι ο κ. Κουκουλάς ονομάζεται Αντώνης. Γιατί αν τον λέγανε και αυτόν Γιάννη θα υποστηρίζαμε Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει.
Κύριε Γιωτάκη 
Εδώ μπαίνει ένα ερώτημα όσο καιρός είσαστε στο Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας ο κ. Αντώνης Κουκουλάς δεν πήρε ούτε ένα ευρώ για τις υπηρεσίες που είχε προσφέρει; Σε σας ως συνεργάτης ;  Όχι βέβαια ως ερευνητής μόνο αλλά και με άλλη ιδιότητα ; Εάν με βεβαιώσετε ότι όσο καιρό ήταν δίπλα σας ΔΕΝ ΕΠΙΒΆΡΥΝΕ ΤΟ ΔΉΜΟ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ Τότε θα περπατήσω  από τα δεύτερα φανάρια του Λουτρακίου ( εκεί που υπάρχει ακόμα η παράνομη πινακίδα η διαφημιστική του άλλου ανιδιοτελή πνευματικού άνδρα Σ Γιαλοψού)  μέχρι την πλατεία της 25 Μαρτίου εκεί που μέρος της έχει οικειοποιηθεί  ο εκδότης του Βήματος. Και θα κρατώ  ένα πανό επάνω στο οποίο θα γράφει : ¨Συγνώμη αδίκησα έναν ανιδιοτελή»
Σας γνωρίζω όμως ότι αυτός ο πνευματικός εργάτης του δήμου μόλις σας έφυγε η εξουσία πήγε και κατασκήνωσε στο στρατόπεδο του κ. Παύλου ( που εκεί ήταν και ο πολιτικός του χώρος).Και εκτελώντας πνευματική εργασία χαρακτήρισε τον άλλον πνευματικό άνδρα ( τον κ. Σπύρο Γιαλοψό) αργυρώνητο σε μια ανακοίνωση που έγραψε για λογαριασμός της παράταξης Αδέσμευτη Κίνηση που έχει ως ηγέτη τον κ. Παύλου.
Βέβαια όταν ο κ. Παύλου έχασε την δύναμή πάλι και αυτόν τον εγκατέλειψε χαρακτηρίζοντας τον άφιλο .Και δικαιολογημένα γιατί  δεν συμπλήρωσε κοντά του  στην εξουσία  δέκα έξη χρόνια αλλά όσα και επί δικών σας ημερών. Και αυτό του κακοφάνηκε μια και επιζητεί  πάντα  την υπέρβαση.
Και τώρα έχει στρατοπεδεύσει στον στρατοπεδάρχη Γιώργο Γκιώνη.
Αυτός ο πνευματικός άνθρωπος και ερευνητής να τι έκανε σε βάρος μου
Στο φύλλο της εφημερίδας μου Νικηφόρου το Ανάγνωσμα χωρίς πρόσχωμε και στις 17 Μαρτίου του 2010  έγραφα :
Λόγιος να παίζει το ρόλο του παπαγαλάκι.
Τα λόγια πετούν τα γραπτά μένουν. ( Verba Volant scripta manemt)
Τον περασμένο Σάββατο είχα πάει στη Σαλαμίνα  και γύρισα στις δυο η ώρα το μεσημέρι. Και βρήκα την γυναίκα μου προβληματισμένη. Μια φίλη της γυναίκας μου ήταν σε κάποιο κατάστημα από αυτά που πουλάνε τσιγάρα και εφημερίδες Και είπε στην κ. Ελευθερία ότι εκεί ήταν ένας άνθρωπος των γραμμάτων ο κ. Αντώνης Κουκουλάς που έλεγε ότι ο εκδότης κ. Σπύρος Γιαλοψός έχει κάνει στον  κ. Γιώργο ( αυτός είμαι εγώ) μια αγωγή που του ζητά 300.000 ευρώ . Και συμπλήρωσε άντε να δούμε πως θα καθαρίσει.
Ο κ. Γιαλοψός καλά κάνει και με στέλνει στα δικαστήρια αν νομίζει ότι τον έχω μειώσει.Το δικό μου ερώτημα είναι ένα και μοναδικό. Τι ενδιαφέρει έναν άνθρωπο που είναι των γραμμάτων αλλά και της εκκλησίας  πάνω απ όλα αν κάποιος μου έκανε αγωγή. Έχει το δικαίωμα να παίζει τον ρόλο του παπαγαλάκι σε βάρος ενός ανθρώπου  που ποτέ δεν κάνει επίθεση αλλά πάντα αμύνεται; Και όλα αυτά τα λέει ο ο κ. Κουκουλάς την ώρα που η φίλη της γυναίκας μου παίρνει την εφημερίδα μου. Και σε έναν χώρο που μοιραζότανε του Νικηφόρου το Ανάγνωσμα χωρίς πρόσχωμεν και να τον ακούνε και άλλοι και να καθιστά την εφημερίδα αναξιόπιστη.
Ανοικτά κατηγορώ τον κ. Κουκουλά ότι με αυτά που είπε είχε ως πρόθεση να δυσφημίσει την εφημερίδα μου . Αλλά δεν αρκέστηκε ο κ. Κουκουλάς μόνο στη δυσφήμιση του αλλά δημιούργησε επεισόδιο στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος με αποτέλεσμα να στασματήσω να δίνω την εφημερίδα μου στο εν λόγω κατάστημα.         Αυτό που επιδίωκε ο κ. Κουκουλάς το πέτυχε. Και το σπουδαιότερο πως το έμαθε για την αγωγή . Είναι κάποια ερωτήματα που περιμένουν  απάντηση. Που να φανταστώ ότι δικηγόρος του κ. Γιαλοψού είναι η Γεωργία Κουκουλά του Αντωνίου δηλαδή η κόρη του.
Και μάλιστα ο πνευματικός αυτός άνθρωπος που την μεγάλη εβδομάδα θα είναι ο αναγνώστης των ιερών κειμένων να μετατρέπεται σε μια κουτσομπόλα της πριν τηλεόρασης εποχής Και που αρθρογραφεί σε καθημερινή εφημερίδα και να διαδίδει για την αγωγή που σημαίνει ότι συμφωνεί για την δική μου περιπέτεια Και ο Χριστιανός να παρουσιάζει εικόνα ότι όλα  αυτά και τα εγκρίνει και τυα απολαμβάνει.
Ίσως ο άνθρωπος να θέλει να με βγάλει από την μέση και να μη υπάρχει παρά μόνο αυτός που να ασχολείται με την δημοσιογραφία και με τα γράμματα Το μόνο που μπορώ να του πω είναι ένα : Θλίβομαι.
Γιατί δεν υπάρχει καμία δικαιολογίας Εκτός και αν εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία. Ο χρόνος θα το δείξει
Και πληροφορώ και τον λόγιο και αυτούς που κρύβονται πίσω από αυτόν που τους γνωρίζω να μη προσπαθούν να με κάνουν κακό άνθρωπο  όπως είναι αυτοί. Γιατί αν γίνω θα το μετανιώσουν αφού θα κατέβω στο επίπεδο τους και ακόμα πιο κάτω."
Σας δηλώνω κατηγορηματικά κ. Γιωτάκη θα προχωρήσω πολύ  περισσότερο από τον κ. Κουκουλά γιατί δεν θα πάω μάρτυρας στα δικαστήρια αλλά θα ζητήσω από κάθε αρμόδιο να εξετάσει τις δαπάνες που έγιναν. 
Γιατί το βιβλίο του ερευνητή κ. Κουκουλά Λουτράκι και Θερμαλισμός είναι ένα δικό σας διαφημιστικό βιβλίο αφού μέσα σε αυτό έχετε γράψει τέσσερις  σελίδες  και έχετε τον τίτλο Χαιρετισμός του Δημάρχου Λουτρακίου και Περαχώρας Γιάννη Γιωτάκη για την πρώτη έκδοση. Έχω διαβάσει χιλιάδες στην κυριολεξία βιβλία αυτόν τον τίτλο πρώτη φορά τον συναντώ 
Επίσης έχουμε στο τέλος πάλι ένα δικό σας άρθρο με τον απίθανο τίτλο Ένας επίλογος πρόλογος για μια νέα εποχή. Αυτός ο τίτλος μου θυμίζει διαφημιστικό φυλλάδιο  ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΌ. 
Έχουμε ένα βιβλίο 200 σελίδων από τις οποίες πίνακες περιεχομένων 3 σελίδες. 
Τα λογοτεχνικά τα δικά σας 8 σελίδες Του ερευνητή 3 σελίδες και δυο σελίδες της Καλλιρρόης Παρρέν. 43 σελίδες φωτογραφίες Και 8 σελίδες βιβλιογραφία  Μας κάνουν όλες μαζί 65 σελίδες με διάφορα. Έχουμε λοιπόν 135 σελίδες που αφορούν το βιβλίο και το θέμα Λουτράκι και Θερμαλισμός. 
Και κάτι που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ έχουμε 167 παραπομπές για 135 σελίδες 





Μόνο από  το βιβλίο του γιατρού Αθανασούλα έχουμε τριάντα τρεις παραπομπές. Αυτό τα λέει όλα. 

Κύριε Γιωτάκη 

Να φωνάξετε την παρέα σας και να μελετήσετε τα λόγια της μαντάμ Ρολάν που είπε μπροστά στη λαιμητόμο " ...Ω Ελευθερία ! Πόσα εγκλήματα διαπράττονται εν ονόματι σου"
Με μια όμως μικρή μετατροπή : " Ω αλήθεια πόσα ψέματα λέγονται για να καλύψουν την αλήθεια"