Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ένας Λουτρακιότης θυμάται

Σήμερα θα αναφερθούμε στους σεισμούς της 23 Φεβρουαρίου του 1981. Όλοι οι παλαιοί πρέπει να θυμούνται ότι το επίκεντρο ήταν στις Αλκυονίδες  νήσους. Και για τον λόγο αυτόν καταστράφηκε η Πέραχώρα και ένα ολόκληρος Ξενοδοχείο χάθηκε μέσα στην άμμο.
Μια παρέα από λουτρακιότες κατεβήκαμε στην Βενιζέλου για να δούμε τι γίνεται. Και να μάθουμε αυτά που ίσως δεν γνωρίζαμε.
Και θυμάμαι μια σκηνή που ποτέ δεν θα μου βγει μέσα από το μυαλό μου. Και τότε κατάλαβα ότι και στις πιο τραγικές στιγμές του ο άνθρωπος  μπορεί να γελάσει και μάλιστα και πολύ δυνατά χωρίς να φοβηθεί να μη παρεξηγηθεί
Και ενώ η παρέα έχει μεγαλώσει και ο κάθε ένας από εμάς λέγαμε και μια σαχλαμάρα για περάσει η ώρα και να ξεχάσουμε το φόβο του σεισμού σταματάει μια πολυτελείας Μερσεντές τελευταίου τύπο.
Και μέσα να υπάρχουν πολλοί  επιβάτες σχεδόν ο ένας επάνω στον άλλο Και ο οδηγός του αυτοκινήτου να μας λέει. «Παιδιά στην Αθήνα έγινε ένας πολύ μεγάλος σεισμός Και σας παρακαλούμε να μας πείτε ένα Ξενοδοχείο για να πάμε να ξεκουραστούμε.
Και όταν ένας από εμάς του είπε ότι εδώ που ήρθατε είναι το επίκεντρο του σεισμού θυμάμαι την σκηνή και ακόμα γελώ και ας έχουν περάσει χρόνια τριάντα τρία .Αν και η Μερσεντές ήταν και μεγάλο αυτοκίνητο αλλά έβλεπε προς το εσωτερικό του Λουτρακίου. Πότε γύρισε πότε χάθηκε κανένας από την τότε παρέα δεν θυμάται
Δεν είναι και μικρό πράγμα να φύγεις από την Αθήνα  και να διασχίσεις όλη αυτή την απόσταση για να έρθεις να ξεκουραστείς στο επίκεντρο του σεισμού. Δεν θυμάμαι να έγω γελάσει περισσότερο στη ζωή μου.