Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ένας νεκρός θα μας κατηγορεί από τον τάφο του


Συγκλονίζει το πανελλήνιο ο Θάνατος ενός νέου ανθρώπου. Που είναι ο δεύτερος μέσα στον ίδιο μήνα. Και όλοι σφυρίζουμε αδιάφορα και κανένας  δεν κάνει την αυτοκριτική του για να διαπιστώσει τις ευθύνες του για την απώλεια αυτού του νέου ανθρώπου. Γιατί όποιος νέος φεύγει από τον μάταιο αυτόν κόσμο υπεύθυνος είναι ένας από εμάς που μετράμε χρόνια αμέτρητα στην πλάτη μας. Γιατί ο Θάνατος ενός νέου ανθρώπου κατά την γνώμη μου δεν δικαιολογείται. Αφού η αιτία του θα οφείλεται  πάντα στην  αδιαφορία ή ανικανότητα των υπευθύνων.
Και στο χαμό του τερματοφύλακα της προόδου Αγίου Βασιλείου είμαστε όλοι υπεύθυνοι άλλοι με μεγάλο ποσοστό ευθύνης κι άλλοι με μικρότερο. Ένα είναι όμως σίγουρο. Ένας νέος άνθρωπος χάθηκε και αυτή την πραγματικότητα  κανένας δεν θα μπορέσει να τον φέρει πίσω. Και το σπουδαιότερο απ όλα ο χαμός του παιδιού αυτό δεν θα βάλει μυαλό σε κανέναν. Και το τραγικό αυτοί που σήμερα διοικούν θα συνεχίσουν γιατί δεν κάνουν αυτοκριτική. Και καλά κάνουν γιατί ο λαός μας πολύ σοφά για τις περιπτώσεις αυτές λέει. "Κάθε θαύμα διαρκεί στον τόπο μας τρεις μέρες και το μεγαλύτερο τέσσερις.
Και όταν η μάνα του νεαρού Ηλία θα μας χαρακτηρίσει όλους δολοφόνους θα μπορέσει κάποιος να πει ότι αυτός ο τίτλος δεν του ανήκει;