Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Νέος γύρος αποκαλύψεων για την εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα

Τι συμβαίνει με τις ρυθμίσεις των δανείων τους;
Νέος γύρος αποκαλύψεων για την εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα
Κοινή χρήση1
εκτύπωση  


Νέος γύρος αποκαλύψεων για την υπόθεση της εταιρείας των αδερφών του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να βάλουν φωτιά εκ νέου στο πολιτικό σκηνικό.


Το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να μην απαντά για τα έργα και τις ημέρες της «Δίοδος» που ανήκε στον Δημήτρη και της Ζανέτ Τσίπρα, αντιθέτως υβρίζει και απειλεί με μηνύσεις. 

Ωστόσο, η περίπτωση της διπλής πλαστογραφίας ασφαλιστής ενημερότητας για την ανάληψη έργου 1,1 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις για χαριστική ρύθμιση χρέους της εταιρείας, έχουν «κηλιδώσει» το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης.

Η εφημερίδα Παραπολιτικά φέρνει στο φως το Σάββατο νέα στοιχεία για το «Τσίπρας Gate», αυτή τη φορά για ρύθμιση ενός άλλου δανείου το οποίο αρχικά ήταν 850 χιλ. ευρώ το οποίο είχε ληφθεί και χωρίς ουσιαστική εγγύηση.
Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το δάνειο αυτό αναδιαθρώθηκε όπως και το προηγούμενο με αποτέλεσμα οι δόσεις που πληρώνονται να είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Απαντήσεις

Τώρα το Μέγαρο Μαξίμου είναι υποχρεωμένο να αφήσει κατά μέρος τις απειλές και τις επιθετικές ανακοινώσεις και να δώσει στοιχεία για τα συγκεκριμένα δάνεια, αν υπήρξαν ευνοϊκές ρυθμίσεις, αν υπήρξαν παρεμβάσεις στις τράπεζες κι αν τελικά η υπόθεση της πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας έπρεπε να έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια.Οι απαντήσεις είναι επιβεβλημένες ώστε τα… αδέρφια του Καίσαρα και να είναι και να φαίνονται τίμια.
Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της δεν πρόκειται να αφήσει το θέμα να «ξεφουσκώσει» καθώς εκτιμά ότι αποκαλύφθηκε η φενάκη του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά της οικογένειας Τσίπρα.
Τη σκυτάλη της επίθεσης προς την κυβέρνηση πήρε χθες ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος ότι «η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οφείλει να ανασύρει τη δικογραφία για τη χρήση πλαστού εγγράφου (ασφαλιστικής ενημερότητας) από τα αδέλφια του Πρωθυπουργού, προκειμένου να λάβουν δημόσιο έργο». Παράλληλα, σημείωσε ότι πρέπει να διαταχθεί περαιτέρω έρευνα σε ποινικό επίπεδο, για να διερευνηθεί τι έγινε και με την υπόθεση της πλαστογραφίας αλλά και ενδεχομένως της απόπειρας απάτης.


Η ερώτηση στη Βουλή

Στη Βουλή έφερε το θέμα και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών για το αν τελικά είναι χαριστική η σχετική ρύθμιση και επομένως είναι σκάνδαλο και αν ασχολείται ήδη η Δικαιοσύνη με το θέμα.Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει: Στα πολιτικά χαρακώματα βρίσκονται κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση και ιδιαίτερη ένταση κυριαρχεί στην μεταξύ τους πολιτική αντιπαράθεση, για τον τραπεζικό δανεισμό της τεχνικής εταιρείας ΔΙΟΔΟΣ ΟΕ των αδελφών του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τη ρύθμισή του.

Ο πολιτικός «πόλεμος» έχει δημιουργήσει ερωτήματα στη κοινή γνώμη και βαριά είναι η «σκιά» μετά το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», για τη ρύθμιση το 2016 ενός δανείου των αδελφών του Πρωθυπουργού ύψους 243.544 ευρώ.

Παρ’ ότι στο θέμα της ρύθμισης του δανεισμού της εταιρείας παρενέβη η Τράπεζα Πειραιώς τονίζοντας ότι ρυθμίζει ετησίως πάνω από 7 δις. ευρώ σε επιχειρηματικές οφειλές και μάλιστα χρησιμοποιώντας μια πλειάδα λύσεων σύμφωνα με τις πράξεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και με όρους υποστηρίξιμους από τους δανειολήπτες, εξακολουθούν να υφίστανται τα παρά κάτω ερωτήματα και τα οποία καλείσθε εσείς να απαντήσετε:

1. Είναι σύννομη και συνήθης η πρακτική της Τράπεζας Πειραιώς να ρυθμίζει δάνεια με περίοδο χάριτος δύο χρόνων και σε βάθος 35 χρόνων και μετά τον θόρυβο αληθεύει ότι ήδη κλιμάκιο επιθεωρητών της Τράπεζας της Ελλάδος ελέγχει τις καταγγελίες;

2. Με την υπόθεση ασχολείται η Δικαιοσύνη και έχει καλέσει την ΤτΕ να απαντήσει εάν πρόκειται για ρύθμιση σκάνδαλο;

Ο πρωθυπουργικός θείος

Όμως, ο πρωθυπουργός δεν έχει κάνει καμιά αναφορά και σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις για τη δράση του αδερφού του πατέρα του κυρίου Τσίπρα, του Ηρακλή Τσίπρα.

Όπως αποκάλυψε χθες ο «Βηματοδότης» ο Φοίβος Ιωαννίδης πρώην υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων επί κυβερνήσεων ΠαΣοΚ και πρώην διοικητής του ΙΚΑ, ήταν κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας αρχηγός της οργάνωσης ΔΕΚΑ Κρήτης (Δημοκρατικό Εθνικό Κίνημα Κρήτης) με έντονη αντιστασιακή δράση. Μάλιστα, είχαν συζητήσει στην οργάνωσή του (αλλά ουδέποτε το πήραν στα σοβαρά, όπως ο ίδιος λέει) την απαγωγή του τότε βασιλιά Κωνσταντίνου και της τότε βασίλισσας Αννας Μαρίας προκειμένου να πιέσουν τους επίορκους χουντικούς συνταγματάρχες να επαναφέρουν τη Δημοκρατία: «Η απαγωγή του τέως βασιλιά ήταν στα λόγια και απείχε πολύ από τις πράξεις» λέει σήμερα ο κ. Ιωαννίδης, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι ο μόνος όμως επιζών από την αντιστασιακή αυτή οργάνωση της Κρήτης και αναφέρει και κάτι άλλο σημαντικό. Για τον θείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Ηρακλή Τσίπρα, που από το Στρατοδικείο βρέθηκε σε κορυφαίο πόστο του Παναθηναϊκού με την έγκριση του αρχιπραξικοπηματία Ασλανίδη...

«Είναι μια μπερδεμένη ιστορία» λέει ο κ. Ιωαννίδης. «Η περίπτωση ωστόσο του Ηρακλή Τσίπρα είναι υπαρκτή. Ηταν ενεργό μέλος της οργάνωσής μας. Εμένα με συνέλαβαν σ' ένα μοναστήρι στο ανατολικότερο μέρος της Κρήτης, ενώ ο Ηρακλής Τσίπρας δεν συνελήφθη. Ηταν φυγόδικος, ήρθε στην Αθήνα, τα βρήκε με τον Ασλανίδη και απέκτησε κορυφαίο ρόλο στον Παναθηναϊκό. Το μυστήριο είναι ότι ενεφανίσθη την παραμονή στο Στρατοδικείο και ενώ είχε βαρύτατες κατηγορίες απηλλάγη». Και ο κ. Ιωαννίδης αναφέρει ότι «όλα τα άλλα που λέγονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι αυτή είναι η πραγματικότητα». Οπως πραγματικότητα είναι ότι όλα τα μέλη της οργάνωσης ΔΕΚΑ Κρήτης συνελήφθησαν, σαν κάποιος να τους «έδωσε»