Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Ανακλήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ


Με 52,91% η συνέλευση ψήφισε την πρόταση Καλλιτσάντση
Ανακλήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ
Κοινή χρήση1
εκτύπωση  

Με το 52,91% των ψήφων η γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ ψήφισε την πρόταση των αδελφών Καλλιτσάντση για ανάκληση του σημερινού δ.σ. και εκλογή νέου. Έτσι το μάνατζμεντ του ιστορικού ομίλου περνά στην οικογένεια Καλλιτσάντση και τίθενται εκτός διοίκησης ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας και ο κ. Δημήτρης Κούτρας.

Η «μάχη» κρίθηκε από τους ξένους θεσμικούς που ψήφισαν υπέρ της πρότασης Καλλιτσάντση. Οι τράπεζες Alpha Bank, Εθνική και Eurobank, αν και κατείχαν περίπου 5% του μετοχικού κεφαλαίου, δεν μετείχαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας. 

Το business plan της πλευράς Καλλιτσάντση εκτός από την εκλογή νέου ΔΣ με τη συμμετοχή μόνο των δύο αδερφών από την παλαιά διοίκηση, περιλαμβάνει αλλαγή της οργανωτικής δομής, αναμόρφωση του κλάδου της κατασκευής προκειμένου να καταστεί εκ νέου αποδοτικός, εστίαση στις παραχωρήσεις, στις ΑΠΕ και στη διαχείριση απορριμμάτων, ολοκλήρωση του επενδυτικού πλάνου του κλάδου των αιολικών, μεγιστοποίηση της αξίας των διαθέσιμων assets στον τομέα του real estate.


To νέο ΔΣ της Ελλάκτωρ θα αποτελείται από τους: Γεώργιο Προβόπουλο, μη εκτελεστικό πρόεδρο, Αναστάσιο Καλλιτσάντση, διευθύνοντα σύμβουλο,  Δημήτρη Καλλιτσάντση, μη εκτελεστικό μέλος, Αλέξη Κομνηνό, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Τάκη Δουμάνογλου, μη εκτελεστικό μέλος, Ελένη Παπακωνσταντίνου ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος, Μιχαήλ Κατούνα ,ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Δέσποινα Μαρκάκη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και Ιορδάνη Αϊβάζη, μη εκτελεστικό