Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Μην είδατε τον Ψινάκη



Αποτέλεσμα εικόνας για ψινάκης βιογραφικό

Η περιοχή που γλίτωσε στο παρά πέντε μια ανυπολόγιστη καταστροφή ήταν το Ζούμπερι. Ομως, η τραγωδία ήταν πολύ εύκολο να συμβεί και εκεί. Διότι, μόλις ένα χιλιόμετρο από τον
τρόπο της τραγωδίας, υπάρχουν βουνά τα... προσανάμματα (ξερά χόρτα, κλαδιά και σκουπίδια) και μάλιστα δίπλα σε κατοικίες. Η εικόνα αυτή είναι η συνήθης στο Ζούμπερι και αναρωτιέται κανείς πόσοι άνθρωποι πρέπει να χάσουν τη ζωή τους για να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά των «υπευθύνων». Για την ιστορία, ο δήμαρχος Μαραθώνα όπου ανήκει το Ζούμπερι Ηλίας Ψινάκης, όταν στις αρχές του μήνα ρωτήθηκε από τους κατοίκους τι θα γίνει με τα βουνά από τα ξερόχορτα απάντησε: «Δεν έχω διαθέσιμα φορτηγά...». 

Οι δύο μικρές χελώνες



Δεν είναι μόνον οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν. Χάθηκαν και εκατοντάδες ζώα που δεν πρόλαβαν να γλιτώσουν από τις φλόγες. Μια ωστόσο περίπτωση πραγματικά συγκινεί. Οι φλόγες έκαψαν τον κήπο, την αποθήκη, τη μηχανή και το αυτοκίνητο αλλά δεν μπήκαν στο σπίτι γιατί ο ιδιοκτήτης πρόλαβε να σβήσει τη μικρή εστία που το απειλούσε. Οι δύο χελώνες στην αυλή όταν διαπίστωσαν ότι κινδύνευαν έσκαψαν και χώθηκαν στο χώμα και έτσι σώθηκαν. Τις βρήκαν παραζαλισμένες το πρωί την Τρίτης, αλλά ζωντανές.