Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Οταν θυμίζεις τον Πολύδωρα


Αποτέλεσμα εικόνας για Πολύδωρας



Από τον Βύρωνα Πολύδωρα έως τον Αλέξη Τσίπρα και από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στις (επίσης φονικές) πυρκαγιές του 2018 το μόνο κοινό που εντοπίζεται είναι η αναφορά
περί «ασύμμετρης απειλής». Ο Πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη στο Χαλάνδρι κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Πολύδωρα, κάνοντας αναφορά σε «ασύμμετρα φαινόμενα», πλην όμως δεν θέλησε να επεκταθεί λέγοντας ότι προέχει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. 
Τότε όμως όλοι γελούσαν με τον «στρατηγό άνεμο». Θα πρέπει να σημειωθεί και τούτο:
1. Ασύμμετρη απειλή καλείται στο εσωτερικό εκδηλούμενη απειλή εναντίον της ασφάλειας ενός κράτους ή μιας κοινωνίας, από την εκδήλωση της οποίας ο επιτιθέμενος προσδοκά ζημιές και απώλειες πολλαπλάσιες από αυτές που θα επιτύγχανε με συμβατικές μεθόδους. Επίσης ονομάζεται η απειλή που δεν αντιμετωπίζεται με συμβατικές στρατιωτικές δυνάμεις. Για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών έχει αναπτυχθεί ένας ολόκληρος κλάδος ασφαλείας, το λεγόμενο homeland security.
2. Ο κ. Τσίπρας ποτέ δεν συμφωνούσε με τις «ασύμμετρες απειλές». Διότι στις καταστροφικές φωτιές του 2007, όταν γινόταν λόγος για ασύμμετρες απειλές, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Η μόνη προφανής ασυμμετρία αυτή τη στιγμή είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει έναν εφιάλτη από τη μια και οι εξαιρετικές της επιδόσεις σε επικοινωνιακά ευρήματα από την άλλη».