Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Στο Ναύπλιο το διεθνές τουρνουά της Βαλένθια

                                 

Tο διεθνές τουρνουά «Valencia C.F. Elite Tournament» στη μνήμη του Διαμαντή Ανδρώνη, που θα γίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στις 22-25 Απριλίου, στο Ναύπλιο, παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση, παρουσία των πρεσβευτών του Στράτου ΑποστολάκηΛεωνίδα Βόκολου και Θεόφιλου Καρασαββίδη.

Στράτος Αποστολάκης, που διαμένει μόνιμα στο Ναύπλιο απ’ όπου κατάγεται η σύζυγός του, είπε ως πρεσβευτής του τουρνουά: «Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να στεκόμαστε δίπλα σε τέτοια σπουδαία τουρνουά, αλλά και να στηρίζουμε τις προσπάθειες που κάνει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος. Τη στήριξη όλων μας, την έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως τα νέα παιδιά. Η διοργάνωση θα είναι πολύ καλή, γιατί υπάρχει αυτή η τεχνογνωσία και θα είναι ένα πολύ ωραίο τουρνουά, στην ομορφότερη πόλη της Ελλάδας».Η παρουσίαση του τουρνουά που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ναυπλιέων και το δίκτυο σχολών ποδοσφαίρου της Valencia C.F. έγινε στο ξενοδοχείο Grecotel Pallas Athena, με κεντρικό πρόσωπο τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο. «Ο Διαμαντής Ανδρώνης ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής, ο οποίος θα μπορούσε να τιμηθεί μόνο με μια τέτοια αξιόλογη προσπάθεια, όπως είναι αυτό το τουρνουά. Ο Δήμος Ναυπλιέων στέκεται δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες επειδή ξέρει να αναγνωρίζει, να σέβεται και να τιμά προσπάθειες που γίνονται για τόσο σημαντικούς ανθρώπους, όπως ο Διαμαντής Ανδρώνης που για μας είναι σύμβολο. Και δεύτερον, επειδή πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός μόνο θετικά πράγματα μπορεί να προσφέρει. Είμαστε λοιπόν εδώ για να καλέσουμε όλο τον κόσμο, τον ποδοσφαιρικό και τον αθλητικό, να είναι στο Ναύπλιο και να παρακολουθήσει, αλλά και να συμμετάσχει στους αγώνες του τουρνουά. Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τους πρεσβευτές του τουρνουά, γιατί όταν έχεις δίπλα σου αυτούς τους ανθρώπους, τα νέα παιδιά ξέρουν από πού να πάρουν παράδειγμα για να προχωρήσουν στη ζωή τους», είπε ο Δημήτρης Κωστούρος.
Τις λεπτομέρειες του τουρνουά παρουσίασε ο υπεύθυνος του προγράμματος ποδοσφαίρου της Βαλένθια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και διευθυντής του τουρνουά, Γιώργος Τόλιας. «Το τουρνουά είναι σε δύο ταχύτητες, τα παιδιά U18 και U16, τα οποία θα είναι σαφώς πιο ανταγωνιστικά, αλλά και τα μικρότερα παιδιά, U14, U12,U10 και U8,  με τη βοήθεια της SPORTteam που διοργανώνει ποδοσφαιρικά τουρνουά, τα οποία θα πάρουν τις πρώτες σημαντικές εμπειρίες από μεγάλα τουρνουά. Στην κατηγορία Εlite θα πάρουν μέρος η Βαλένθια, η Βοϊβοντίνα από τη Σερβία με πολύ καλή ομάδα σε αυτή την κατηγορία, ο ΑΠΟΕΛ, πρωταθλήτρια ακαδημία στην Κύπρο πέρσι, ο Ατρόμητος Αθηνών, μία ομάδα από την Global Premier Soccer που θα είναι μία ομάδα της Μπάγερν από την Αμερική. Επίσης θα είναι η τοπική ομάδα του Δήμου με αξιόλογους ποδοσφαιριστές αλλά και μία μικτή ομάδα από τις σχολές της Βαλένθια, στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Βουλγαρία».
Στην παρουσίαση παρέστη ο σύμβουλος της ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Juan Saenz de Heredia, αλλά και ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της Grecotel Γιάννης Τσίχλης, ο οποίος τόνισε: «Η Βαλένθια με την οποία συνεργαζόμαστε στα ξενοδοχεία μας, θεωρούμαι ότι είναι αντιπροσωπευτική του fair play και της σωστής δουλειάς που γίνεται πάνω στις μικρές ηλικίες. Το έχουμε ζήσει καθώς έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία και θέλουμε να τη διευρύνουμε. Η Βαλένθια είναι μία ομάδα με παγκόσμια διάσταση και τα μαθήματα που κάνει στα ξενοδοχεία μας, τους αφήνουν όλους ικανοποιημένους. Βλέπουμε τους πατεράδες με τα παιδιά τους, τους βλέπουμε να παίζουν όλοι μαζί και να κάνουν ομάδες και νομίζω ότι είναι η εικόνα του ποδοσφαίρου που θέλουμε να βλέπουμε συνέχεια, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας».