Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Μεγάλη νίκη του ΠΑΣ με δέκα παίκτες!



ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία, καθώς νίκησε στη Λειβαδιά τον τοπικό Λεβαδειακό με 2-0, στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 26ης αγωνιστικής της Super League. Η νίκη αυτή των Ηπειρωτών αποκτά μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς πως από το 50ο λεπτό αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κάργα. Τα γκολ της αναμέτρησης, το αποτέλεσμα της οποίας φέρνει τους γηπεδούχους πιο κοντά στον υποβιβασμό, σημείωσαν οι Νικολιάς (77') και Μάνος (90'+).

Το ματς

Καλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα του ματς, με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να παίξουν ανοιχτά και να φτιάξουν ευκαιρίες. Η πρώτη δεν ήρθε και πολύ αργά, βέβαια, καθώς στο 15ο λεπτό ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να βρει τέρμα στο τετ-α-τετ με τον Μπάγιτς. Αυτή η φάση φάνηκε να ξυπνάει τους γηπεδούχους που εν μέρει ήταν καλύτεροι αλλά δυσκολεύονταν να φτιάξουν ευκαιρίες. Ο Μαρκόφσκι στο 28ο λεπτό σκόραρε αλλά υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ, με τους παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου να συνεχίζουν την πίεσή τους αλλά χωρίς αποτέλεσμα. 

Ο ΠΑΣ λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου έφτιαξε ακόμη μια καλή φάση αλλά ο Παντελιάδης έσωσε το σουτ του Κάστρο λίγο πριν η μπάλα περάσει στη γραμμή και στο 45ο λεπτό έγινε μία από τις φάσεις που έπαιξαν ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Ο Μαρκόφσκι σκόραρε από κοντά με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει επιθετικό φάουλ, ωστόσο το ριπλέι εξέθεσε τον διεθνή ρέφερι καθώς δεν υπήρξε ούτε... υποψία, με τους Βοιωτούς να διαμαρτύρονται σωστά! Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία ακόμη φάση που ήταν πρωταγωνιστής ο Σιδηρόπουλος, καθώς απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Κάργα. Ωστόσο, αυτή τη φορά είχε δίκιο!

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Ρεκβιασβίλι, Ζησόπουλος (76' Σαβαντογκό), Μητρόπουλος (82' Καραχάλιος), Στανόγεβιτς (61' Μέλεγκ), Μαρκόβσκι, Νανγκίς, Γιακουμάκης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ, Κάστρο, Πάντελιτς, Μπουκουβάλας, Κάργας, Μιχαήλ, Αθανασιάδης (87' Μάνος), Νικολιάς (90' Γιάκος), Τζημόπουλος, Σεργκελασβίλι, Παμλίδης (80' Αποστολόπουλος).

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ (Ανατ. Αττικής)
Τέταρτος: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)