Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Πιστεύω σ’ ένα Θεό, Ακρίτα Διγενή, στρατευόμενο, πάσχοντα, μεγαλοδύναμο, όχι παντοδύναμο, πολεμιστή στα σύνορα, στρατηγό, αυτοκράτορα σε όλες τις φωτεινές δυνάμεις, τις ορατές και αόρατες. Νίκος Καζαντζάκης

Οι καρέκλες δημιουργούν αιμορροΐδες στο κεφάλι
                               Ανδρέας Βουτσινάς  ( σκηνοθέτης)


Κύριε Διευθυντά

Ήμουνα πελάτης του Ο Τ Ε σαράντα έξη χρόνια και ποτέ δεν θα έφευγα  γιατί έχω μια νοοτροπία ίσως λαθεμένη αλλά τι να κάνω πιστεύω στις υπηρεσίες τις κρατικές αφού και εγώ εκεί υπηρέτησα.
Ως κάτοικος του Λουτρακίου ανήκω στον Ο Τ Ε της πόλεως μου και με τους υπαλλήλους που είναι για τις βλάβες δεν είχα κανένα  παράπονο.
Και μάλιστα κάποτε έγραψα για έναν υπάλληλο που ήρθε και μου τακτοποίησε μια βλάβη ότι αισθάνθηκα υπερήφανος που στην κρατική μηχανή υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αξίζει να τους θαυμάζεις.
Γιατί πήγα να του δώσω φιλοδώρημα  και με τρόπο ευγενικό με έβαλε στη θέση μου. Και μάλιστα όλα αυτά τα έγραψα στην εφημερίδα που έβγαζα.
Δυστυχώς η εικόνα  αυτή δεν παρουσιάζεται μέσα στα γραφεία  που τρεις φορές πήγα και έφυγα νευριασμένος.

Η πρώτη μου επίσκεψη στα γραφεία του Ο Τ Ε

Όταν ο  Ο Τ Ε έκανε κινητή τηλεφωνία θεώρησα καθήκον μου να γίνω συνδρομητής . Πήγα  στα γραφεία  και εκεί ένας ευγενέστατος υπάλληλος αφού με κράτησε μισή ώρα μου είπε αν έχω τίποτα δουλειές να πάω να κάνω και να επιστρέψω Ακολούθησα τις οδηγίες του και γύρισα μετά από δυο ώρες Και ο υπάλληλος μου είπε ότι δεν μπορώ να πάρω τηλέφωνο κινητό γιατί  στην εταιρεία  που συγχωνεύθηκε με τον Ο Τ Ε χρωστούσα
Και αμέσως τον ρώτησα πόσα είναι αυτά και πήρα την απάντηση που ηχεί στα αυτιά μου αν και έχουν περάσει χρόνια αρκετά « Επειδή ήταν ευτελούς αξίας έχει το ποσό παραγραφεί»
Βέβαια το πέρασα αθόρυβα γιατί  στη σκέψη μου ήταν  ο υπάλληλος που μου έδωσε μάθημα όταν πήγα να του δώσω το φιλοδώρημα.

Η δεύτερη επίσκεψη μου στα γραφεία του Ο Τ Ε

Πήγα να μάθω γιατί ο λογαριασμός του τηλεφώνου μου  ήρθε φουσκωμένος.
Και ένας κύριος που ήταν προϊστάμενος χωρίς να δει τον λογαριασμό μου είπε ότι « …αν κάνετε  τηλεφωνήματα στην Πάνια δεν φταίει ο Ο Τ Ε» Πάνια είναι μια παρουσιάστρια της τηλεόρασης.
Και του απάντησα αν με γνωρίζει για να με κατατάξει στους  τηλεθεατές  της κ. Πάνιας και μου είπε όχι»
Βέβαια δεν φταίει ο άνθρωπος που ο πολιτισμός του σταμάτησε στην εποχή την λίθινη  αλλά αυτοί που τον έβαλαν στη θέση αυτή.
Και εδώ σκέφτηκα τον άψογο υπάλληλο και έδωσε τόπο στην οργή.

Και φτάνουμε στην Τρίτη μου επίσκεψη στα γραφεία  του Ο Τ Ε

Ταχυδρομείο στο Λουτράκι  τον μήνα Ιούλιο εμείς που ζούμε εκτός κέντρου δεν είχαμε αφού ο συμπαθέστατος ταχυδρόμος μας είχε πρόβλημα με την μέση του.
Βλέποντας ότι  δεν ήρθε ο λογαριασμός του Ο Τ Ε πήγα με ένα παλιό στο γραφείο του οργανισμού.
Και εκεί συνάντησα τον υπάλληλο της πρώτης περίπτωσης .
Του είπα ότι δεν έχω πάρει λογαριασμό και  μπορείτε να βρείτε τον καινούργιο με μια παλιά απόδειξη. Και για την αργοπορία δεν φταίω εγώ αλλά τα ΕΛΤΑ.
Και αμέσως με απάντησε ότι ο καλός πελάτης γνωρίζει τις υποχρεώσεις του. Αμέσως μου πέταξε το γάντι αλλά έκανα ότι δεν καταλάβαινα.
Βρίσκει τον λογαριασμό και με ύφος μαντάμ Σουσού σαν να απευθύνετο στον Παναγιώτακη μου είπε ότι θα κρατήσει και τα έξοδα της διακοπής. Με ευγενικό ύφος του είπα ότι το τηλέφωνο μου δεν έχει διακοπεί γιατί πριν φύγω μίλησα με τον αδελφό μου που είναι στην Μυτιλήνη. Σαν να τα έλεγα στο ντουβάρι ο υπάλληλος – αφέντης συνέχισε  Αν δε πληρώσετε θα σας τα βάλω τα έξοδα στον επόμενο λογαριασμό. Και αυτόν τον διάλογο τον άκουγαν τουλάχιστον δέκα πελάτες που περίμεναν να πληρώσουν τον λογαριασμούς των.
Που σήμαινε ότι αυτά που μου λες είναι όλα ψέματα για να αποφύγεις την πληρωμή των εξόδων της επανασύνδεσης.  Που σημαίνει ότι είμαι αναξιόπιστος και προσπαθώ να τον ξεγελάσω για ίδιο όφελος.
 Στο Λουτράκι   αφενός είμαστε μια μικρή κοινωνία και μεταξύ μας γνωριζόμαστε και  αφετέρου επειδή έχω τηλεοπτική εκπομπή  με γνωρίζουν πολλοί. Και έβλεπα κάτι γελάκια σαν να μου έλεγαν εσύ μας κάνεις τον δάσκαλο αλλά στις υποχρεώσεις σου δεν είσαι και τόσο σωστός.
Εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε ότι το τηλέφωνο μου δεν είχε καμία διακοπή λόγω χρέους.
Μετά από όλα αυτά αναγκάστηκα να φύγω από πελάτης του Ο Τ Ε Και πήγα  σε μια ιδιωτική τηλεφωνία.
Και μετά από ένα μήνα έπαθε βλάβη το τηλέφωνο μου  και έχασα το Ιντερνέτ που σημαίνει σε μένα που έχω δικό μου μπλοκ και συνεργάζομαι με και με την καθημερινή Κορινθιακή εφημερίδα Πρωινή  αποτελεί  συμφορά 
Πήρα τηλέφωνο τον Ο Τ Ε και οι χθεσινοί μου φίλοι μου έγιναν αυτομάτως εχθροί μου. Και με άφησαν χωρίς τηλέφωνο από την Πέμπτη  5 .9 13   γιατί έπρεπε η εταιρεία να κάνει γνωστή την βλάβη στον Ο Τ Ε που σύμφωνα με την σύμβαση θα είναι υποχρεωμένος μέσα σε δυο εργάσιμες μέρες να αποκαταστήσει την βλάβη. Από την εταιρεία μου είπαν ότι την βλάβη στον Ο Τα Ε την ανακοίνωσαν στις 6 .9.2013
Αναφέρω το γεγονός για να πληροφορήσω  τους αναγνώστες ότι ο αφέντης δημόσιος υπάλληλος μένει ακλόνητος στο γράμμα της σύμβασης όταν οι πελάτες ανήκουν σε άλλη εταιρεία.
Και εδώ είμαι υποχρεωμένος να κάνω μια απλή ερώτηση.
Είναι δυνατόν ένας ερασιτέχνης δημοσιογράφος να μένει χωρίς τηλέφωνο τόσες μέρες ;
Και ο οργανισμός του Ο Τ Ε να διώχνει τους πελάτες γιατί όσο λιγότεροι  τόσο περιορίζονται οι ώρες εργασίας.
Και όλα αυτά τα γράφω  για κάποιους συνδικαλιστές  που υποστηρίζουν τους συναδέλφους των που είναι και ψηφοφόροι των
Που αγωνίζονται να μπούνε σε μια δημόσια υπηρεσία και όταν αυτό το κατορθώσουν γίνονται αφεντάδες και δυναστεύουν   τον ανίσχυρο πελάτη των που  είναι ο ανώνυμος  πολίτης αυτής της χώρας.
Και αναρωτιέμαι όταν εμένα με συμπεριφέρονται έτσι που έχω μια τηλεοπτική εκπομπή και γράφω σε μια εφημερίδα και έχω δικό μου μπλοκ τι θα κάνουν σε έναν πολίτη που νομίζει ότι η ζωή είναι μόνο υποχρεώσεις.
Και έτσι επανερχόμαστε στην εποχή της γιαγιάς μου που μου έλεγε να φοβάμαι αυτούς που  έχουν βούλα ( σφραγίδα)  Και αυτοί στο χωριό μου ήταν ο αστυνόμος ο πρόεδρος της κοινότητας και ο παπάς.
Και στο Λουτράκι προστέθηκε και ο Ο Τ Ε όταν δεν είσαι πελάτης του 
Αυτή είναι η εικόνα της σημερινής Ελλάδας. Να διαφημίζουν οι εταιρείες προϊόντα που έχουν πάρει από δημόσιους φορείς  και οι πολίτες όταν τα πάρουν να τραβάνε τα πάθη των.
Και χωρίς να το θελήσω θυμάμαι τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη :

«Έλληνας σημαίνει να αισθάνεσαι και ν’ αντιδράς κατά ένα ορισμένο τρόπο τίποτα άλλο . Είναι μια λειτουργία που έχει άμεση σχέση με το δράμα του Σκότους και του Φωτός που παίζουμε όλοι μας εδώ σε αυτή τη γωνιά της υδρογείου» 

Ευχαριστήριο
Θεωρώ τον εαυτό μου υποχρεωμένο  δημόσια να ευχαριστήσω τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας  και συγκεκριμένα το υποκατάστημα Λουτρακίου που αν και είμαι πελάτης ιδιωτικής τηλεφωνίας αποκατέστησε την βλάβη του τηλεφώνου μου μέσα σε τέσσερεις εργάσιμες ημέρες. Και οι υπάλληλοι τήρησαν επακριβώς τους όρους της σύμβασης . Βέβαια μέσα στο χρονικό αυτό διάστημα των τεσσάρων εργάσιμων ημερών που είχαμε όμως και Σαββατοκύριακο  έπαθα τεράστια ζημία όχι βέβαια υλικής φύσης αλλά αξιοπιστίας αφού δεν μπορούσα ν α ενημερώσω το μπλοκ μου  και να στείλω την ύλη μου στην καθημερινή εφημερίδα που ερασιτεχνικά δημοσιογραφώ.
Βέβαια η βλάβη ήταν τόσο μεγάλη που ο υπάλληλος για να την αποκαταστήσει χρειάστηκε πέντε ολόκληρα  λεπτά.
Αφού είχε κοπεί ένα καλώδιο μέσα στο κουτί που είναι  έξω από το σπίτι μου. Μέχρις να βάλει την σκάλα και να ανέβει και να ανοίξει το κουτί ο υπάλληλος πέρασε πέντε ολόκληρα λεπτά μέσα στο λιοπύρι
Και θερμοπαρακάλεσα  την Παρασκευή να έρθει ένας υπάλληλος λόγω της ειδικής περίπτωσης και ο αρμόδιος υπάλληλος του Ο Τ Ε μου απάντησε με ύφος Ιαβέρη που υπηρετεί την νομιμότητας  ότι δεν μπορώ να κάνω ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ  
Και για τον λόγο αυτόν έβαλα και άλλο Ιντερνετ πάλι σε ιδιωτική  εταιρεία για να έχω εναλλακτικές λύσεις
Τώρα αν χαλάσουν και τα δυο τηλέφωνα μου τότε θα πάω να με ξεματιάσουν γιατί άλλη λύση δεν βλέπω.
Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ένα και υπερηφανεύομαι  ότι οι δημόσιες υπηρεσίες στη χώρα μας εργάζονται άψογα όταν θέλουν  κάποιον να τον τιμωρήσουν