Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Μια κυρία μοδάτη εξοργισμένη κλωτσάει ένα παιδάκι…υπό το βλέμα τουριστών!!!

Αυτό που παρακολούθησα στην τηλεόραση μου θυμίζει μια σκηνή από την ταινία ο Λουστράκος που το παιδί θαύμα Βασίλης Καϊλάς έπαιζε τον Λουστράκο όταν ήταν σε παιδική ηλικία και όταν μεγάλωσε τον ρόλο τον συνέχισε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Που κάποιος βιαστικός, πελάτης τον χαρακτήρισε λούστρο και ο μικρός του απάντησε «μάλιστα κύριε»
Έτσι λποπόν μια ΚΥΡΊΑ κρατούσε στα χέρια της ένα περιοδικό της μόδας επομένως ήταν του «καλού κόσμου» νευρίασε που στην αριστοκρατική της γειτονιά που διατηρούσε καράστημα βρισκότανεένα μικρό παιδάκι  που έπαιζε ακορντεόν και  πείραξε το νευρικό της σύστημα με αποτέλεσμα να  κλοτσήσει  το παιδάκι.
Και μου ήρθαν αυτομάτως τα λόγια ενός λογοτέχνη που κάπου γράφει « …όποιος δεν συγκινείται από δυο παιδικάκά ματάκια είναι ανώμαλος.» Και εδώ κάθομαι και μετρώ αν βιαιπραγήσεις εναντιον του παιδιού κύριε συγγραφέα πως θα χαρακτηρίσεις τον δράστη;
Γιατί θα ήθελα να βρω έναν άλλο χαρακτηρισμός για να μπορέσω να  δικαιολογήσω τις ενέργειες ατού του πράγματος της φωτογραφίας που παρουσίαζε μορφή ανθρώπου και δεν μπορώ να βρω.     
Ίσως κάποιοι νομίζουν ότι διαφέρουν από τους άλλους ανθρώπους επειδή  έχουν μαγαζιά σε αριστοκρατικές γειτονιές  και δεν μπορούν να έρχονται παρακατιανοί να μολύνουν το περιβάλλον . Και αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η δικαιολογία για την κλοτσιά που έδωσε στο παιδάκι η κυρία η «μοδάτη» Εμείς είπε κόβουμε αποδείξεις ενώ αυτό ( εννοούσε παιδάκι με τον ακορντεόν) δεν κόβει όταν οι περαστικοί της δίνουν τα ψίχουλα ως επαιτεία  Ήμαρτον Πανάγαθε τι άλλο θα ακούσουμε από κάποιους που το παίζουν σκέτη κουλτούρα επειδή μπερδεύουν τα Ελληνικά με την ξένη γλώσσα που ισχυρίζονται ότι την γνωρίζουν. Και όταν κάποιος που ξέρει και ξένη γλώσσα αλλά και καλά Ελληνικά διαπιστώνει ότι ο κουλτουριάρης ούτε ξένη γλώσσα γνωρίζει μα ούτε καν την Ελληνική. Και έτσι αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι τα άδεια βαρέλια χτυπάνε περισσότερο από τα γεμάτα.
Αλλά όμως το κακό το κάνουν γιατί αυτή η φωτογραφία έκανε το γύρο του κόσμου και μας παρουσίασε ότι είμαστε ένα κράτος που μας απουσιάζει η ευαίσθητη χορδή . Ενώ οι Έλληνες ως λαός είμαστε πονόψυχοι και καμία κυρία όσο και να προσπαθήσει δεν θα μπορέσει να μας χαλάσει την εικόνα αυτή.
Ο λαός μας υποστηρίζει ότι η αρχοντιά μυρίζει από μακριά και συμπληρώνω και εγώ ότι τα  τσόκαρα τα ακούς από πιο μακριά.