Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Τουλάχιστον να μη δίνετε το δικαίωμα και σας δουλεύουν

Διαβάζω ότι θα συναντηθούν οι τρεις εκπρόσωποι  των άλλοτε μεγάλων σε δύναμη ποδοσφαιρική ομάδων και τώρα μόνο σε φιλάθλους οι δυο από τους τρεις παράγοντες.  Και  δώσουμε όλα αυτά που γράφουμε με λεπτομερή στοιχεία. 

Γιάννης Αλαφούζος  που είναι ο σημερινός ηγέτης του Παναθηναϊκού  και που νομίζει ότι έχει δύναμη  επειδή έχει έναν τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό και μια ιστορική εφημερίδα όπως είναι η Καθημερινή που εποχή των Βλάχων ανέβαζαν και κατέβαζαν Κυβερνήσεις. 
Σήμερα έρχεται  ο κ. Αρετόπουλος  Διαιτητής του συστήματος από τα Τρίκαλα και με την ομάδα του Πλατανιά κατά την περσινή ποδοσφαιρική περίοδο στέλνει το μήνυμα . «Για μας τους διαιτητές δεν μετράνε οι κάποτε τρανοί αλλά μόνο αυτοί που σήμερα διοικούν τους διαιτητές που δεν τους ξέρει παρά μόνο η μανούλα τους. Γιατί τον με γλυκό όνομα πρόεδρο της ΚΕΔ  στην Βέροια μόνο τον ξέρουν και πουθενά αλλού. Γιατί ποιος άνθρωπος που θα είχε στοιχειώδη τσίπα  θα δεχότανε να συνεχίσουν ως διαιτητές οι Γιάχος και Τριτσώνης;
Βέβαια αν τολμούσε να τους βγάλεις θα αναγκαζότανε να εγκαταλείψει αυτός και θα έχανε η Βενετιά βελόνι 
Αυτός έχει την τυπική δύναμη που σημαίνει την υπογραφή και την ουσιαστική ο ευρισκόμενος πίσω από την κουίντα  που όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι. Και για να μη πείτε ότι φοβόμαστε και εμείς να το γράψουμε τομ ονομάζουμε ότι σήμερα κουμάντο κάνει ο Ολυμπιακός. 
Βέβαια κάποτε επί εποχής Τριβέλα και άλλων προέδρων της Ε Π Ο ο Παναθηναϊκός έκανε κουμάντο. Αλλά κρατούσαν κάπως τα προσχήματα  και δεν ήταν όπως σήμερα τόσο ξεδιάντροπα. 

Ιβάν Σαββίδης που νομίζει ότι έχοντας παράδες στο Ελλάντα θα κάνεις και ομάδα. Και έρχεται ο Θάνος από τα Γρεβενά που ποτέ δεν είχε διαιτητεύσει ή παρακολουθήσει ομάδα πρώτης Εθνικής ούτε και σε φιλικό αγώνα και τα εκατομμύρια σου με τα σφυρίγματα του να  τα τινάζει στον αέρα. Αρχίσατε κ. Σαββίδη  με λαθεμένο τρόπο να κάνετε ομάδα που θα είναι σεβαστή πρώτα στην Ελλάδα και μετά στην Ευρώπη. Και για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε την εφαρμογή των κανονισμών δίκαια και όχι εφαρμόζοντας  το δίκαιο του ισχυρότερου. 
Αν αυτό δεν γίνει ποδόσφαιρο δεν θα κάνουμε ποτέ και εσείς θα αναγκαστείτε να εγκαταλείψετε το ποδόσφαιρο όπως έκανε ο αείμνηστος Γουλανδρής. Ο αγώνας πρέπει να είναι ένας. Ανεξάρτητη και όχι δική μας Ε Π Ο. Τότε θα έχουμε προκοπή. Σε όλες τις άλλες λύσεις σκέτο ναυάγιο. 


Δημήτρης Μελλισσανίδης ένας ηγέτης πολύπειρος που είμαι της γνώμης ότι  νομίζει ότι βρισκόμαστε στην εποχή του 1992  που υπήρχε και ένας βαθμός αξιοκρατίας  και οι καλές ομάδες μπορούσαν να πούνε παρών ενώ τώρα αυτό απαγορεύεται . Γιατί όταν παίρνεις τριάντα ποδοσφαιριστές και μετά τις μοιράζεις τότε μπορείς να καταλάβεις την σχέση που έχουν οι ομάδες προς τον αφέντη άρχοντα που είναι ο θρύλος. Μετά λοιπόν από αυτή την εξάρτηση ποιος θα μπορέσει να αντισταθεί  στα αφεντικά. 
Βέβαια η Α Ε Κ θα παίζει σε άλλο πρωτάθλημα και αυτό θα μου πει ο ηγέτης της ομάδας μας ότι δεν θα έχει μπλεξίματα . 
Μα κανένας δεν γνωρίζει τι θα συναντήσει η Α Ε Κ κατά την πορεία της στο πρωτάθλημα της Γ κατηγορίας . Το πρώτο μήνυμα το πήρε με το Φιλικό  που έδωσε με τον Ιωνικό. Και πρέπει όχι αυτοί που σήμερα διοικούν την Α Ε Κ αλλά ο ηγέτης της να κατάλαβε ότι ο δρόμος για την επαναφορά στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα δεν θα είναι στρωμένος με τριαντάφυλλα αλλά με εμπόδια που θα είναι δυσβάσταχτα και αυτό θα το διαπιστώσουν κατά την πορεία. 
Γιατί ο Θρύλος δεν θέλει παράγοντες  του αναστήματος  του Μελισσανίδη να έχει απέναντι του. Γιατί κανένας από αυτούς δεν ξεχνά ότι τρία χρόνια διοίκησε την Α Ε Κ ο Δημήτρης Μελισσανίδης και πήρε δυο πρωταθλήματα.
Να γιατί έχει σηκωθεί θύελλα σε βάρος του Δημήτρη Μελισσανίδη. Που αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο σε αυτούς θέλουν να έχουν μονοπώλιο το πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα.                                                                                                  
Και την αντίσταση θα την βρει από τους οργανωμένους οπαδούς που ισχυρίζονται  ότι η ομάδα της Α Ε Κ είναι γι’ αυτούς θρησκεία. 
Αλλά όμως να βγουν καθαρά και να μας πούνε  όταν αναφέρονται σε θρησκεία τι εννοούν. Γιατί δεν μπορούν να κάνουν επεισόδια μέσα στο ναό που είναι το γήπεδο. 
Γιατί ο πιστός δεν δημιουργεί  επεισόδια και προσπαθεί με το λόγο αλλά και το παράδειγμα του να επιβληθεί. 
Έχοντας λοιπόν τους γνωστούς αντίπαλους απέναντι της η Α Ε Κ και την εσωτερική αντιπολίτευση  θα είναι πολύ δύσκολο να βαδίσει τα βήματα  που φαίνονται ναι μεν εύκολα αλλά μόνο αυτοί που γνωρίζουν τα ποδοσφαιρικά πράγματα καλά  βλέπουν τις δυσκολίες. 
Όταν δε γράφουν οι εφημερίδες που ισχυρίζονται ότι νοιάζονται για την Α Ε Κ ότι πρέπει πάντα νικά δεν προσφέρουν θετικό έργο
Και μια ήττα σε ένα φιλικό αγώνα ήταν η αιτία όλοι να ξεσηκωθούν και να ζητάνε να στηθούν κρεμάλες. Να δούμε δε όταν θα την έχει στήσει και ο διαιτητής που θα  φτάσουν οι ποινές από το ξέσπασμα των αγανακτισμένων.