Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Την αλήθεια την «φτιάχνει» κανείς ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα Οδυσσέας Ελύτης






Μετά την απόφαση του δικαστηρίου , η διοίκηση της ΕΠΣΚ, εξέδωσε ανακοίνωση, που αναφέρει:
ΕΠΣ Κορινθίας: «Συνεχίζει το έργο της  η νέα διοίκηση της ΕΠΣ Κορινθίας υπό την προεδρία του Μιχάλη Τσιχριτζή, μετά την  απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει  ο συνδυασμός Νέα Πορεία, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαμπρινό και τις ευλογίες της συμμαχίας Σπύρου Νίκα και Βασίλη Γκαγκάτση.
Μετά την δικαίωσή μας νιώθουμε εκ νέου την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την πλειοψηφία των σωματείων της ΕΠΣ Κορινθίας που συμπαραστάθηκε στον δίκαιο αγώνα μας, που μας τίμησε με την ψήφο της και μας ανέδειξε νικητές, δίνοντας μας ξεκάθαρη εντολή να συνεχίσουμε το παραγωγικό μας έργο.
Έτσι τελειώνει η ταλαιπωρία των σωματείων της Κορινθίας μετά την αδυναμία των ηττηθέντων να αναγνωρίσουν την ήττα τους και την λυσσαλέα προσπάθεια, ενάντια στην επιθυμία του εκλογικού σώματος να συνεχίσει η Αναγέννηση του Κορινθιακού ποδοσφαίρου το εποικοδομητικό έργο της που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια. Ένας συνεχής αγώνας για την προάσπιση και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Ερασιτεχνικών σωματείων.
Ταλαιπωρώντας αφάνταστα τα ποδοσφαιρικά σωματεία η περίεργη αυτή συμμαχία των δύο παλαιών προέδρων, είχε κατορθώσει να εκδώσει  προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία, η νέα διοίκηση του Μιχάλη Τσιχριτζή, που επικράτησε στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, δεν μπορούσε  να ασκεί πράξεις διοίκησης έως την εκδίκαση της κύριας αγωγής.
Είμαστε περήφανοι για όλους εσάς που στηρίξατε τον αγώνα μας, που υψώσατε το ηθικό σας ανάστημα και αντέξατε τις απειλές και τις πιέσεις συγκυριακών και ετερόκλητων συμμαχιών, που ελάχιστα νοιάζονται για την πρόοδο της κοινωνίας και για ένα καθαρό ερασιτεχνικό άθλημα».

Σχολιασμός Νικηφόρου

Αν ο άνθρωπος δεν είχε το αίσθημα της


ντροπής και το αίσθημα της δικαιοσύνης θα ήταν ένα αξιολύπητο θηρίο –ζώο άοπλο προορισμένο να εξαφανιστεί.
Αυτά υποστηρίζει ο σοφός Ευάγγελος Παπανούτσος

Τώρα θα μου πείτε πως τα θυμήθηκα όλα αυτά είμαι υποχρεωμένος να το γράψω γιατί εγώ δεν είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν γενικότητες.
Μα όταν διάβασα την ανακοίνωση της Ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Κορινθίας θυμήθηκα τα λόγια του σοφού Παπανούτσου.
Το κείμενο της ανακοίνωσης είναι πέρα για πέρα ψεύτικο και γεμάτο ανακρίβειες.
Ο Σπύρος Νίκας  δεν είχε καμία σχέση με τον προεκλογικό αγώνα γιατί δεν του επέτρεψε ο αρχηγός κ. Πισιμίσης που ήταν πλαισιωμένος με τους επιτελάρχες του και έκανε τον προεκλογικό αγώνα
Ποτέ δεν τηλεφώνησε ο κ. Πισιμίσης τον κ. Νίκα γιατί δεν τον θεωρούσε ισοϋψή στην ιεραρχία γιατί τότε δεν θα τηρούσε την υπόσχεση που έδωσε στον πολιτικό του προϊστάμενο κ. Τατούλη ότι θα κρατήσει τον προεκλογικό αγώνα σε χαμηλό επίπεδο.
Και ερχόμαστε στον δικαστικό αγώνα που ο κ. Νίκας ούτε καν ρωτήθηκε. Και είναι βέβαιο ότι τον κ. Γκαγκάτση ποτέ δεν θα τον καλούσε ως δικηγόρο  ο κ. Νίκας γιατί είναι γνωστοί οι αγώνες του τριάντα  πέντε χρόνια προέδρου Νίκα εναντίον του Βασίλη Γκαγκάτση και τα παρακλάδια αυτών.
Επομένως αυτό το επαίσχυντο «ο συνδυασμός Νέα Πορεία, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαμπρινό και τις ευλογίες της συμμαχίας Σπύρου Νίκα και Βασίλη Γκαγκάτση.» δεν ισχύει για τον Σπύρο Νίκα γιατί το όνομα του στο ψηφοδέλτιο μόνο υπήρχε ενώ όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Τσιχριτζής ο Αρκάς Θάνος Πισιμίσης ήταν ο αρχηγός. Ποτέ όμως δεν έγραψαν τίποτα γι’ αυτόν ούτε και είπαν γιατί τους φίλους  τους προσέχουμε για να τους έχουμε.
Ο κ. Σπύρος Νίκας αν και πρόεδρος της ένωσης χρόνια αμέτρητα δεν επιβάρυνε την
Ε Π Ο ούτε ένα ευρώ για ταξιδέψει στην Ευρώπη. Μα ήταν μαζί με τον πρόεδρο της ένωσης του Πειραιά αείμνηστο Σαλπέα που αρνήθηκαν να πάνε με έξοδα της Ε Π Ο στην Αμερική στο παγκόσμιο κύπελλο.
Ενώ εσείς κ. Τσιχριτζή στην πρώτη τετραετία πήγατε με έξοδα της ομοσπονδίας μέχρι και στην Σιών της Ελβετίας. Βέβαια είχε τραγικό επίλογο που όμως δεν τον εκμεταλλεύτηκε ο Αρκάς κ. Θάνος γιατί σεβάστηκε την συμφωνία
Και έρχεται τώρα αυτοί που μας γελοιοποίησαν ακόμα και στο εξωτερικό να αναφέρονται  για εντολές αλλά για ποια όμως δεν μας το διευκρινίζουν.  Γιατί στην πρώτη εκλογή ήρθατε δεύτεροι και ιδρωμένοι  και σας έσωσαν τα «άκυρα»
Αλλά  όμως και αυτή η παράγραφος που με εξοργίζει είναι η «…Είμαστε περήφανοι για όλους εσάς που στηρίξατε τον αγώνα μας, που υψώσατε το ηθικό σας ανάστημα και αντέξατε τις απειλές και τις πιέσεις συγκυριακών και ετερόκλητων συμμαχιών, που ελάχιστα νοιάζονται για την πρόοδο της κοινωνίας και για ένα καθαρό ερασιτεχνικό άθλημα»
Κύριε Πισιμίση αυτή την παράγραφο έπρεπε να την γράψετε εσείς και όχι η Αναγέννησης. Γιατί η Νέα Πορεία δεν χρησιμοποίησε ούτε μπράβους ούτε αστυνομικούς υπαλλήλους για να ασκήσει τρομοκρατία .
Πως όμως θα τολμούσατε να κάνετε την καταγγελία αυτή αφού είπατε στον κ. Τατούλη ότι θα είσαστε ευγενικός. Ενώ ο άλλος Αρκάς ο κ. Τσιχριτζής δεν υποσχέθηκε σε κανέναν και τίποτα
Και συνεχίζει βάναυσα να κακοποιεί την αλήθεια η ανακοίνωσης αφού τολμούν και γράφουν «…Έτσι τελειώνει η ταλαιπωρία των σωματείων της Κορινθίας μετά την αδυναμία των ηττηθέντων να αναγνωρίσουν την ήττα τους και την λυσσαλέα προσπάθεια, ενάντια στην επιθυμία του εκλογικού σώματος να συνεχίσει η Αναγέννηση του Κορινθιακού ποδοσφαίρου το εποικοδομητικό έργο της που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια. Ένας συνεχής αγώνας για την προάσπιση και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Ερασιτεχνικών σωματείων.»

Κύριε Θάνο Πισιμίση 

Είσαστε υποχρεωμένος πρώτο να δηλώσετε ότι τον κ. Νίκα δεν τον επιτρέψατε να πάρει καμία πρωτοβουλία.
Να αναφέρετε στον πολιτικό σας προϊστάμενο κ. Πέτρο ότι ενώ  είσαστε καλά παιδάκια ο τρίτος της παρέας και αυτός Αρκάς ήταν άτακτος.

Κύριε Μιχάλη Τσιχριτζή.

Σπάσατε όλα τα ρεκόρ Επί ημερών σας διαλύθηκε μια ομάδα που διεκδικούσε το πρωτάθλημα  και μείνανε τα παιδιά της Κλένιας χωρίς ποδοσφαιρική ομάδα.
Και έρχεστε και υποστηρίζετε ότι ψηφιστήκατε στη δεύτερη εκλογική  αναμέτρηση για να συνεχίσετε το έργο σας.  Που ο Αετός  Κρυονερίου δεν πήγε στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας αλλά προτίμησε την Α2 για να είναι κοντά στους φιλάθλους του χωριού των. Και αυτό δικό σας επίτευγμα είναι.
Να είσαστε βέβαιος ότι επί των ημερών σας θα διαλύσει το Κορινθιακό ποδόσφαιρο. Και γι’ αυτό θα είσαστε υπερήφανος μια και έχετε κάνει ένα μπέρδεμα  μεταξύ των λέξεων  δημιουργίας  με την διάλυσης.
Δημιουργώ σημαίνει ότι παράγω κάτι. Διάλυσης παύσης λειτουργίας.
Τώρα αν η περίπτωση της Κλένιας είναι δημιουργία οι λέξεις έχουν χάσει την σημασία των. 
Και ερχόμαστε στις ετερόκλητων συμμαχιών. Ετερόκλητος σημαίνει ο αταίριαστος.
Σύντομα θα σας γράψω τι έχουν πει διάφοροι για σας ο Γιάννης Βαφειάδης και ο έτερος  ο Σπηλιώτης Αντώνης. Και οι δυο τις δηλώσεις τις έκαναν σε μένα. 
Μπορεί ο κ. Θάνος  Πισιμίσης να κρατά χαμηλούς τόνους ενώ εμείς δεν θα τον μιμηθούμε.

Κύριε Μιχάλη Τσιχριτζή

Η δική μου αντιπολίτευση θα είναι σκληρή αλλά και δίκαιη αφού θα παρουσιάζω στοιχεία. Και ο πρώτος αντιπρόεδρος που είναι  και λογοτέχνης και με έχει χαρακτηρίσει παλιάνθρωπο στη γενική συνέλευση του Ιουλίου του 2012 πρέπει να απαντήσει  σε όλα αυτά που γράφω.

Κύριε Μιχάλη Τσιχριτζή

Σας θέτω τα παρακάτω ερωτήματα

1--Αν ο κ. Σαρρής έλεγε στον κ. Τατούλη να βγάλει έναν βασικό σας συνεργάτη  από το ψηφοδέλτιο θα  κρατάγατε μυστική αυτή την αντιδημοκρατική  επέμβαση ή θα επαναστατούσατε και με αυτό το σύνθημα θα παίρνατε τις εκλογές  ;  

2—Ότι ο κ. Πισιμίσης ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Λαμπρινού που το ήξερε ο κ. Σαρρής;

3—Είναι βέβαιο ότι εσείς το είπατε και επομένως ταιριάζει γ τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης σας «Είμαστε περήφανοι για όλους εσάς που στηρίξατε τον αγώνα μας, που υψώσατε το ηθικό σας ανάστημα και αντέξατε τις απειλές και τις πιέσεις συγκυριακών και ετερόκλητων συμμαχιών, που ελάχιστα νοιάζονται για την πρόοδο της κοινωνίας και για ένα καθαρό ερασιτεχνικό άθλημα».

4—Κύριε Μιχάλη Τσιχριτζή έχετε συγγενική σχέση με τον Πέτρο Τατούλη ή μόνο κατάγεστε και οι δύο από την Αρκαδία; 


Να γιατί κερδίσατε τις εκλογές 
και μη κοκορεύεστε γιατί εκτίθεστε 
έστω και αν ο κ. Πισιμίσης σας προστατεύει. 


Το άρθρο  αυτό δημοσιεύτηκε στην Πρωινή στις 26.9.13