Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Θεός ζητάει συντρόφους και απαιτεί αγάπη ο Διάβολος ζητάει σκλάβους και απαιτεί υπακοή Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ

Οι αγώνες του Σαββάτου – Κυριακής και Δευτέρας 15-16-17 Σεπτεμβρίου του 2013 

Αγώνας  : Ο Φ Η – Αστέρας Τρίπολης


Διαιτητής ο Θάνος Δημήτριος από τα Γρεβενά. 
Το έχω ξανά γράψει και θα συνεχίζω να το υποστηρίζω ότι ενώσεις που έχουν ποδόσφαιρο  όχι προηγμένο  δεν μπορεί να έχουν  και μεγάλους διαιτητές. Εκτός σπανίων εξαιρέσεων που ο Θάνος από τα Γρεβενά δεν ανήκει στην  κατηγορία αυτή. Και είναι παράξενο πως είναι δυνατόν οι περισσότεροι διαιτητές να προέρχονται από περιοχές που δεν έχουν ομάδες ούτε και στην Β εθνική. Οι παίκτες του στοιχήματος και του προ- πο δεν μπορούν να βασιστούν στην διαιτησία του κ. Θάνου.


Αγώνας Απόλλων Σμύρνης – Καλλονή

Διαιτητής ο Λιαχούδης  Γεώργιος από την ένωση Μακεδονίας ( Θεσσαλονίκη)
Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και νομίζω ότι ο διαιτητής Λιαχούδης είναι ικανός να φέρει σε πέρας τον αγώνα.
Κατά την περσινή περίοδο δεν χρησιμοποιήθηκε για άγνωστους σε μας λόγους Μυρίζομαι ότι θα κοπεί γιατί είναι σωστός Οι παίκτες να τον έχουν εμπιστοσύνη.


Αγώνας  Πλατανιάς – Παναθηναϊκός

Διαιτητής ο Κομίνης Γεώργιος από την Θεσπρωτία που εκεί το ποδόσφαιρο δεν έχει πάει ακόμα.
Σε όλα τα παιχνίδια που έχει χρησιμοποιηθεί δεν τα πήγε καλά. Η ένωσης όμως που ανήκει ψήφισε Σαρρή και αυτό είναι και το μοναδικό του προσόν. Και πάλι ο Παναθηναϊκός θα κάνει παράπονα για την διαιτησία. Και κανένας δεν θα ασχοληθεί γιατί  κάτι που συνεχώς επαναλαμβάνεται γίνεται ρουτίνα. Ο Διαιτητής δεν θα μπορέσει να είναι αντικειμενικός γιατί δεν έχει τα προσόντα.


Αγώνας Γιάννινα – Ατρόμητος Αθηνών.

Διαιτητής  ο πρωτοεμφανιζόμενος  Καμπαξής από την Εύβοια.
Είναι ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια . Τον διαιτητή δεν τον γνωρίζουμε. Αυτό όμως που είναι βέβαιο η ένωσης Χαλκίδας ποτέ δεν είχε καλούς διαιτητές με αρνητικό αποκορύφωμα  τον Χαρλαβάνη.  Οι παίκτες πρέπει να προσέξουν το παιχνίδι που όμως από πλευράς διαιτητή δεν μπορούμε να προτείνουμε το παραμικρό.


Αγώνας Βέροια – ΠΑΟΚ.


Διαιτητής ο Αρετόπουλος Αλέξανδρος   της Ένωσης Ημαθίας που αν δεν είχε τον πρόεδρο της Ένωσης Τρικάλων να τον προστατεύει θα είχε τερματίσει ως διαιτητής των τοπικών πρωταθλημάτων.
Ο αγώνας αυτός παρουσιάζει πολλές  «πρωτοτυπίες» που οι παίκτες πρέπει να τις λάβουν  σοβαρά υπόψη των αν δεν επιθυμούν να πάνε στο κουβά. Η Βέροια είναι η ομάδα του ανήκει στην Ένωση    Ημαθίας που πρόεδρο  η ένωσης έχει τον κ. Καραμελίδη που είναι και πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.  Και ο ΠΑΟΚ με την ομάδα που έχει φτιάξει είναι επικίνδυνος και πρέπει να του κοπεί η φόρα. Και ο Αρετόπουλος είναι ικανός για το φρενάρισμα αυτό.


Αγώνας  : Άρης – Λεβαδειακός
 



Κατά την περσινή ποδοσφαιρική περίοδο  ήταν αυτός που διαιτήτευσε τα περισσότερα παιχνίδια του Ολυμπιακού και τα οποία δεν είχαν και ευνοϊκά αποτελέσματα .Διαιτήτευσε τον αγώνα Ολυμπιακού – Ατρόμητου που έχασε ο Ολυμπιακός μέσα στο σπίτι του. Και από τότε δεν ορίστηκε  Αφού είχε διαιτητεύσει  προηγουμένως τα ντέρμπι Π Α Ο Κ – Ολυμπιακός και ΠΑΟ – Ολυμπιακός που και οι δυο αγώνες έληξαν με 2—2  Αν και το όνομα του είχε ανακατευτεί με τα στημένα παιχνίδια κατόρθωσε  και το ξεπέρασε και στάθηκε στα πόδια του.
Η παρουσία του μέσα  στο γήπεδο είναι επιβλητική  Οι παίκτες των στοιχημάτων πρέπει να του έχουν εμπιστοσύνη. Εξάλλου εδώ θα είμαστε για ν α σχολιάσουμε τις φετινές του που είναι πιο φρέσκες διαιτησίες  του.


Αγώνας : Πανιώνιος – Πανθρακικός

Διαιτητής ο Γιάχος Αθανάσιος από την  Ένωση Χίου
Τσίπα λέγεται η ντροπή που και αυτή σημαίνει μια συστολή που πρέπει να αισθάνεται κάποιος για κάτι που έκανε και δεν ήταν σωστό.
Μπέσα είναι ο λόγος τιμής που υποχρεώνει κάποιον ν α τηρήσει  την υπόσχεση που έχει δώσει Και εδώ ο κ. Γιάχος είμαι βέβαιος όταν τελείωσε την σχολή διαιτησίας θα έδωσε μια υπόσχεση στους καθηγητές του  στους φιλάθλους αλλά και στην συνείδηση του που όλους μας ελέγχει ότι θα είναι σωστός.
Μετά τον αγώνα του τελικού Κυπέλλου της Ελλάδας  μεταξύ του Ολυμπιακού ( Θρύλου) και του Αστέρα Τρίπολης απέδειξε ότι δεν έχει ούτε ντροπή  ούτε τσίπα μα ούτε και μπέσα.
Και έρχεται η ΟΥΕΦΑ και βραβεύει έναν άνθρωπό  που στερείται αυτών των προσόντων και παρακαλώ να διαβάσετε τον παρακάτω ορισμό
«Ο Θανάσης Γιάχος ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει τον αγώνα Εθνικών Ομάδων Ελπίδων ανάμεσα στην Ουκρανία και στην Κροατία (9/9/2013), για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013-2015»
Ποιος θα πάει στην Ευρώπη για να αποδώσει δικαιοσύνη;
Μα ο άνθρωπος  που έκλεψε τα όνειρα των παικτών και φιλάθλων του Αστέρα επιβραβεύεται. Μα εδώ στην πρώτη εκλογή συνεργάστηκαν οι αστυνομικοί  με μπράβους για το καλό πάντα του Κορινθιακού ποδοσφαίρου  γιατί και ο συντοπίτης του κ. Σαρρή να μη κάνει ότι θέλει. Και κάνω μια ερώτηση. Αν Αρκάδες μαζευτούνε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και φωνάζουν «Γιάχο είσαι κλέφτης αφού μας στέρησες το κύπελλο» θα έχει το δικαίωμα να διακόψει τον αγώνα;
Οι παίκτες των στοιχημάτων άνετα μπορεί να καταλάβουν  σε ποιους βασίζονται και παίζουν το μεροκάματό τους.

Αγώνας : Ολυμπιακός –Ξάνθη

Διαιτητής ο Καλογερόπουλος Χαράλαμπος από την Ένωση  Αθηνών
Πρώτον ο σημερινός Ολυμπιακός δεν μπορεί να παιχθεί από καμία Ελληνική ομάδα. Με την προσθήκη στην ομάδα του ΠΑΟΚ του Νίνι η ομάδα του Δικέφαλου του βορά  αλλάζει εικόνα. Αλλά όμως θα βάλει η επιτροπή έναν διαιτητή  σαν τον Δημητρόπουλο και όλα θα πάνε ωραία.
Δεύτερο  Αν βγει ακόμα μια φορά ο Κωνσταντινέας  στην τηλεόραση και μάλιστα στην εκπομπή η Δίκη της Δευτέρας δεν θα υπάρξει διαιτητής όσο και έντιμος να είναι να μη κάνει το έγκλημα για να μη πάει βοηθός στο φούρνο του Κωνσταντινέα.
Και τρίτο εκτός από τον Κάκο καν ένας άλλος διαιτητής δεν θα παίξει τον Ολυμπιακό 50-50. Και αυτός είναι και ο λόγος που δεν είπε λέξη ο Νίκος ο Αλέφαντος  για τον ορισμό στην ΚΕΔ του άξιου τέκνου της Κορινθίας.
Με τον Καλογερόπουλο ιδίως διαιτητή  δεν νομίζω ότι θα υπάρξει παίκτης που  θα ρισκάρει  και την ισοπαλία

 Αγώνας : Παναιτωλικός – Εργοτέλης




 Διαιτητής ο Τριτσώνης  Σταύρος από την Ένωση Αθηνών.
«Κύριε η εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα Γυνή…» έτσι αρχίζει το τροπάριο που ψάλλετε κάθε Μεγάλη Τρίτη στους ιερούς ναούς.
Αν αλλάξουμε το γυνή και το κάνουμε άνδρα πρέπει να ακούγεται κάθε Σαββατοκύριακο στα Ελληνικά γήπεδα.
Ο Σταύρος Τριτσώνης με την συνεργασία κάποιου τρίτου έστειλε στην Γ κατηγορία την Α Ε Κ.
Και στον τελικό του κυπέλλου εγκλημάτησε αφού η φάσης με τον Μανιάτη έγινε σε απόσταση μικρότερη των τριών μέτρων.
Αισθάνομαι ντροπή που γράφω ακόμα και το όνομα του.

Επίλογος
Αυτοί είναι οι δικαστές που κάθε αγωνιστική αποδίδουν δικαιοσύνη . Μεγάλοι άνθρωποι είσαστε και μπορείτε να κρίνετε.