Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Να γιατί το Λουτράκι δεν έχει πληρότηταούτε το καλοκαίρι...

Αυτό είναι το Λουτράκι που ο Θεός όταν το δημιουργούσε είχε πολύ μεγάλα κέφια. Νομίζω ότι κανένα άλλο μέρος που να απέχει τόσο λίγο από την Αθήνα των 5.000.000 κατοίκων δεν συγκεντρώνει τόσες ομορφιές. Και ας έρθουμε στις πανέμορφες ακρογιαλιές  του που μέτρημα δεν έχουν.Και στα παραθαλάσσια θέρετρα που όποιος πάει την πρώτη φορά μένει εκεί αιώνιος εραστής. Ποιος θα επισκεφτεί την λίμνη της Βουλιαγμένης ( που κακώς έχει την ονομασία λίμνη αφού έχει άνοιγμα προς την θάλασσα .
Γιατί λίμνη σημαίνει κοιλότητα της γης η οποία περιέχει στάσιμο ή ελαφρώς κινούμενο νερό και δεν επικοινωνεί με την θάλασσα.
Ενώ κόλπος σημαίνει εσωτερική κοιλότητα της ακτογραμμής που εισχωρεί η θάλασσα
Επομένως με το να χαρακτηρίζουμε ένα κόλπο σε λίμνη δυσφημούμε την θαλάσσια αυτή περιοχή. Και το έπαθα προσωπικά όταν πήγα φίλο μου Μυτιληνιό να κάνει μπάνιο στη λίμνη μου είπε " ...εγώ σε νερά στάσιμα δεν  κάνω μπάνιο" Και αναγκάστηκα και τον πήγα στο άνοιγμα για να δει με τα μάτια του ότι κακώς η θάλασσα της Βουλιαγμένης χαρακτηρίζεται λίμνη.
Αλλά δεν είναι μόνη Βουλιαγμένη αλλά και ο    Σχοίνος τα Στραβά  το θαυμάσιο Φλάμπουρο που ο δημιουργός του Δήμαρχος Παύλου Παύλος ούτε καν το ανέφερε  ως δημιούργημα του
Μα ούτε και οι Λουτρακιώτες  το έχουν τιμήσει με την παρουσία των. Ενώ είναι μια ακτή που αν την είχαν οι Κερκυραίοι θα την γνώριζε όλη η Ευρώπη. Αλλά και τα Γεράνια κρύβουν τόσες ομορφιές. που θα τις μάθει κάποιος όταν τα περπατήσει.
                                                       




Και να πάρεις την παρέα σου και να κατέβεις το χειμώνα και να πας να επισκεφτείς τα Πίσια και να φας στην πανέμορφη ταβέρνα ο Πλάτανος που ο ιδιοκτήτης είναι και λογοτέχνης.


Αυτή είναι η πανέμορφη και πεντακάθαρη Περαχώρα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα χωριά του Πηλίου. Και όμως κανένας στην Αθήνα δεν την γνωρίζει Καιρός είναι λοιπόν να την μάθει.

Λίμνη Ηραίου

Πρόκειται για μια μαγευτική τοποθεσία λίγα χιλιόμετρα μετά την Περαχώρα Λουτρακίου και σε απόσταση πολύ κοντινή από τον Αρχαιολογικό Χώρο και τον Φάρο του Ηραίου.Στην Λίμνη Ηραίου, πραγματοποιούνται όλα τα θαλάσσια σπορ και το beach party των κατασκηνωτών μας.Στα καταγάλανα νερά της Λίμνης, οι κατασκηνωτές μας συμμετέχουν σε Θαλάσσια σπορ απολαμβάνουν το κολύμπι και εξερευνούν τα μυστικά του βυθού!
Σχολιασμός Νικηφόρο
Είναι καιρός ο Δήμος Λουτρακίου να καταλάβει ότι δεν έχει μόνο το καζίνο ως έσοδο για να είναι ζωντανός.  Αυτά που ο Θεός  του έχει χαρίσει ως προίκα πρέπει να τα αξιοποιήσει. Και εδώ θα ήθελα να σταθώ  στον αξιόλογο πρόεδρο των Ξενοδόχων Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων τον νεαρό Δημήτρη Παππά και να του πούμε ότι πρέπει επιτέλους να πάρουν θέση επάνω σε θέματα που τους αφορούν. Γιατί αν δεν νοιαστούν αυτοί για την προβολή του Δήμου να μη έχουν απαιτήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους που ορισμένοι είμαι βέβαιος ότι δεν γνωρίζουν τον λόγο της παρουσίας των στο δημοτικό Συμβούλιο. Και αυτό πολλές φορές το έχω αποδείξει. 
Αυτός είναι ο Δήμος Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων που μπορεί να ζήσει από τον τουρισμό. αρκεί οι αρμόδιοι να δουλέψουν μεθοδευμένα. Και επειδή γνωρίζω πολύ καλά τον πρόεδρο τους Δημήτρη Παππά΄ είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουν 
Για το κολο όχι μόνο των ξενοδόχων αλλά όλων μας.