Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Να μη παίζετε με τα γκάλοπ και να αγνοείται τα προβλήματα των Δημοτών

Με το όνομα Ινστιτούτο Γκάλοπ ή Γκάλλοπ είναι γνωστός αμερικανικός οργανισμός «σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης» για κάθε είδους γενικού ενδιαφέροντος ζήτημα. Ο Οργανισμός αυτός δεν είναι ο μοναδικός του είδους του στις ΗΠΑ έχοντας πολλούς μιμητές σε διάφορες άλλες χώρες του κόσμου.
Χάριν όμως στην ευφυΐα και το επιχειρηματικό πνεύμα του ιδρυτή και διευθυντή του Τζωρτζ Γκάλλοπ το Ινστιτούτο αυτό εξελίχθηκε σ΄ ένα πολύ ισχυρό οργανισμό που από τη δημοσκόπηση και την επ΄ αυτής στηριζόμενη πρόβλεψη έχει φθάσει να επηρεάζει σε βάθος την αμερικανική κοινή γνώμη σε ζητήματα πολιτικά κοινωνικά οικονομικά και εμπορικά (διαφημίσεις).
 Μεγάλοι Αμερικανοί συγγραφείς, μουσικοί, ηθοποιοί αλλά και πολιτικοί άνδρες ή οικονομικοί παράγοντες εξαρτιόνταν σε μεγάλο μέρος από τα δημοψηφίσματα του Γκάλοπ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ισχύος του Ινστιτούτου Γκάλοπ ήταν οι Προεδρικές εκλογές του 1948 όπου ο αγώνας ήταν μεταξύ του ρεπουμπλικάνου Τόμας Ντιούι και του δημοκρατικού Χάρι Τρούμαν που εκτέλεσε καθήκοντα Προέδρου από τον θάνατο του Ρούζβελτ. Τόση δε ήταν η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι άντρες αυτοί στο ίδρυμα Γκάλοπ, που την παραμονή των εκλογών ο μεν Τρούμαν έδινε συνεντεύξεις περί της μετέπειτα συνέχισης της ιδιωτικής του ζωής, ο δε Ντιούι να δίνει ονόματα μελλόντων βοηθών στο έργο του και για την εγκατάστασή του στον Λευκό Οίκο.
Βέβαια οι εκλογές εκείνες έγιναν στις 2 Νοεμβρίου 1948 που απέληξαν στην ήττα του Ντιούι και σε μεγαλύτερη του Γκάλοπ, οι προγνώσεις του οποίου διαψεύσθηκαν με τον πλέον παταγωδέστερο τρόπο. Ο Πρόεδρος Τρούμαν επανεκλέχθηκε για μία ακόμη τετραετία, ενώ το Ινστιτούτο Γκάλοπ έφθασε στο ελάχιστο της ισχύος του χαρακτηριζόμενο και ως τυραννία.
Και διαβάζω  ότι κάποιο λουτρακιότικο μπλοκ έκανε γκάλοπ για τα δημοτικά πράγματα  του Δήμου  Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων χωρίς όμως να μας πει το επιστημονικό επιτελείο που θα κάνει ανάλυση των αποτελεσμάτων. Πριν όμως  καταπιαστεί το μπλοκ αυτό  με θέματα που δεν έχει την ικανότητα να φέρει σε πέρας καλό θα ήταν να πάρει θέση επάνω σε προβλήματα που υπάρχουν και τα αποσιωπούν όχι μόνο του μπλοκ αλλά και όλοι αυτοί που ονομάζονται δημοσιογράφοι.
Γιατί όταν δεν σχολιάζεις τις δηλώσεις του κ. Νίκου Λόη που ανοιχτά μας λέει ότι επειδή δεν υπάρχουν χρήματα δεν θα γίνουν οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι και νοιάζεσαι για το γκάλλοπ τότε  δεν μπορώ νηα καταλάβω τι ενδιαφέρει περισσότερο το δημότη.
Γιατί  κ. Λόη πιο παλιά  τα καρναβάλια στη χώρας μας γινόντουσαν με λίγα χρήματα  και με την συμμετοχή του κόσμου.
Επίσης έγραψα ότι ο άτυπος Δήμαρχος του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και τώρα και Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Γιαλοψός έχει κατεβάσει τραπέζια στο δρόμο και κανένας δεν ασχολήθηκε με το θέμα αυτό. Και δίνουμε προσοχή  στο Γκάλοπ για τα δημοτικά.

Εδώ ταιριάζει « φαγητό δεν έχουμε και ψάχνουμε να βρούμε ραπανάκι για την όρεξη . Λίγη σοβαρότητα θα κάνει καλό  όχι μόνο στη δημοσιογραφία…