Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ένας από αυτούς που θα μας έσωζε

Ο κ. Φιλιππίδης σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στη Νέα Υόρκη. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και στις Διεθνείς Σχέσεις (με έμφαση στο Διεθνές Τραπεζικό και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα) στο Πανεπιστήμιο Columbia, από όπου πήρε Masters in International Affairs και Masters in Business Administration.

Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της «Εμπορική Χρηματιστηριακή» (1991-1993) και Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της «Εμπορική Κεφαλαίου» (1993-1994). Στη συνέχεια διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της «Διεθνής Χρηματιστηριακή» (1994) και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Όμιλος Διεθνών Συμβούλων» (1994-1999), που παρείχε συμβουλές σε επιχειρήσεις για θέματα στρατηγικών αποφάσεων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Για να σπουδάσει στο εξωτερικό σημαίνει ότι δεν μπόρεσε να μπει στα δικά μας Πανεπιστήμια  ή δεν τα καταδέχτηκε να φοιτήσει σε αυτά. Να πληρώνεται όμως από τον ιδρώτα του Ελληνικού αυτό το θεώρησε σωστό.
Μας λέει ότι ήταν έτοιμος να γυρίσει πίσω στην χώρα μας και είχε όταν τον πιάσανε επάνω του: 311 λίρες Τουρκίας, 5.615 ευρώ, 1.005 λίρες Αγγλίας, 18.090 δολάρια Χονγκ – Κονγκ, 220 φράγκα Ελβετίας, 1.514 δολάρια ΗΠΑ, δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB, μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών, άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και διάφορα έγγραφα.
Και αντί να ακολουθήσουν την διαδικασία της έκδοσης από την Τουρκία θα ήταν πιο σωστό να μπει μέσα σε ένα αεροπλάνο με την συνοδεία ενός Αστυνομικού και να παρουσιαζόταν στον κ. ανακριτή. Τώρα πρέπει να περιμένουνε να εξαντληθεί η διαδικασία.
Και εγώ ένας επαρχιώτης ερασιτέχνης δημοσιογράφος ήθελα να έκανα κάποιες δυο ερωτήσεις στον κ. Στουρνάρα τον εκλεκτό των πολιτικών και όχι του Λαού
1—Πήγα στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας του Λουτρακίου και ζήτησα  να έχει η γυναίκα μια κάρτα για να κάνει και αυτή τις αγορές της. Και μετά από έρευνα που έκαναν μου απάντησαν ότι δεν έχει τις προϋποθέσεις αυτές που χρειάζονται για να γίνει κάτοχος  αυτής την κάρτας
Βέβαια δεν είμαι πλούσιος αλλά ένας συνταξιούχος που παίρνω μια καλή σύνταξη συγκρινόμενη με αυτή των πεντακοσίων ευρώ. Και την εισπράττω δια μέσω της Εθνικής.
Αυτό το ζευγάρι που πήρε 17.000.000 ευρώ δάνειο που σε δραχμές μας κάνουν 5.780.000.000 με τι εχέγγυα  το έδωσαν; Γιατί τα περιουσιακά στοιχεία έφταναν τα τρία εκατομμύρια ευρώ.
2—Εγώ πιστεύω ότι η κ. Σακελλαρίου ότι είναι η εντιμότερη Ελληνίδα. Μετά την ενέργεια των δικαστικών αρχών εσείς είχατε το δικαίωμα ως υπουργός να πάρετε θέση; 
Νομίζω κ. υπουργέ ότι το σύνταγμα κάπου αναφέρει ότι όλοι οι Έλληνες είμαστε ίσοι . Γιατί προσωπικά εγώ μένω με το παράπονο ότι το σύνταγμα δεν εφαρμόζεται από εσάς τους αξιωματούχους όταν καλείστε να πάρετε θέση μεταξύ ενός ανώνυμου και ενός επώνυμου; 
Βέβαια μη νομίσετε ότι αποτελείτε εσείς εξαίρεση. Όλοι οι συνάδελφοι σας που αυτοί ψηφίζονται από εμάς τους ανώνυμους την ίδια με σας τακτική ακολουθούν. Να υπολογίζουν τους επώνυμους που τακτικά συναντιούνται και ανταλλάσουν κοινωνικές επισκέψεις. 

Άγγελος  Φιλιππίδης  ο αναμορφωτής και του ποδοσφαίρου μας


2002--2003 ήταν Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός  ενός σωματείου ιστορικού που το οδήγησε στη πλήρη ανυποληψία Γιατί και ο πλέον φανατικός φίλαθλος του Παναθηναϊκού δεν θα μπορέσει να ξεχάσει την φωτογραφία αυτή που δείχνει τον κ. πρόεδρο να βρίσκεται  μέσα στον  αγωνιστικό χώρο και  να έχει πάρει  στο  κυνηγητό τον διαιτητή Ευθυμιάδη


Μάκης Ευθυμιάδης: «Ημουν απροστάτευτος και μόνος
Παραμονή 25ης Μαρτίου του 2002. Στο γήπεδο της Λεωφόρου μυρίζει μπαρούτι.
Το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ξεκίνησε με καθυστέρηση20 λεπτών και ολοκληρώθηκε με τον ανελέητο ξυλοδαρμό του διαιτητή Μάκη Ευθυμιάδη.
Το έγκλημά του; Καταλόγισε πέναλτι στην ανατροπή του Στέλιου Βενετίδη από τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, στις καθυστερήσεις, με το οποίο ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ισοφάρισε σε 1-1, χαρίζοντας ουσιαστικά τον τίτλο στον Ολυμπιακό.

Ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού  Άγγελος Φιλιππίδης πήρε στο κυνήγι τον Δραμινό ρέφερι. Το παράδειγμά του ακολούθησαν δεκάδες οπαδοί των «πρασίνων», με αποτέλεσμα ο Ευθυμιάδης να ξυλοκοπηθεί άγρια σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση!
Η αθλητική Δικαιοσύνη τιμώρησε τον Φιλιππίδη με έκπτωση από τη θέση του, οι δράστες της άγριας επίθεσης όμως, παρά το γεγονός ότι τα πρόσωπά τους καταγράφηκαν από τον τηλεοπτικό φακό, δεν τιμωρήθηκαν ποτέ…
Ο Μάκης Ευθυμιάδης, δικαστικός υπάλληλος στο επάγγελμα, επιμένει ακόμη και σήμερα ότι το σφύριγμά του ήταν σωστό:
«Δεν υπάρχει αμφισβήτηση για την ορθότητα της υπόδειξης. Αυτή πρέπει πάντα να καταλογίζεται ανεξαρτήτως χρονικής στιγμής.
Το χρονικό σημείο της υπόδειξης, στις καθυστερήσεις, ξεσήκωσε τον κόσμο».

Παρά το ότι πέρασαν χρόνια από τότε, οι μνήμες παραμένουν στο μυαλό του ζωντανές.

«Τα γεγονότα τα δικά μου τα έχω πλέον κωδικοποιημένα μέσα μου και δεν με αγγίζουν. Φυσικά δεν ξεχνώ ότι βρέθηκα μόνος μου απέναντι στον όχλο. Με έβρισαν αισχρά και με χτύπησαν. Ημουν απροστάτευτος. Ξέρω πολύ καλά, το ένιωσα τότε και μέχρι τώρα γνωρίζουν όλοι πως αυτά που έγιναν, ο ξυλοδαρμός, δεν είχε καμία σχέση με τη διαιτησία μου. Δεν μπορεί μια στιγμιαία αγανάκτηση ή πίκρα να προκαλεί τόση ωμή βία».

Οι δηλώσεις του Τάσου Μητρόπουλου για τον Άγγελο Φιλιππίδη
 Τα επεισόδια δεν εμπόδισαν τον Τάσο Μητρόπουλο που τότε ήταν Γενικός  αρχηγός του Ολυμπιακού να μιλήσει στους δημοσιογράφους μπροστά από τους «πράσινους» οπαδούς με υποτιμητικά και χυδαία λόγια ακόμα μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε κατά του Άγγελου Φιλιππίδη, με ορισμένες δηλώσεις από αυτές να είναι και... προφητικές μιας και τελικά εισαγγελέας επενέβη, αλλά για διαφορετική υπόθεση τελικά.
Για την ιστορία ο Τάσος Μητρόπουλο είπε: «Έχω να πω το εξής επειδή μίλησε για μένα ο ακατανόμαστος πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Εγώ σέβομαι την Αστυνομία και την υπηρετώ. Προτείνω να βρεθεί ένας εισαγγελέας γιατί έχει γίνει επικίνδυνος (ο κ. Φιλιππίδης) να τον κλείσει φυλακή και μάλιστα να τον βάλουν στις γυναικείες γιατί στις ανδρικές θα περάσει και καλά...».
Σχολιασμός Νικηφόρου
Κάποτε συνάντησα τον κ. Φιλιππίδη να παρακολουθεί έναν ποδοσφαιρικό αγώνα άσχετο με του Παναθηναϊκό και έχασα κάθε ιδέα για τον « φυτευτώ» ηγέτη του Παναθηναϊκού. Που σε αυτή την θέση κάθισε ένας  Απόστολος Νικολαϊδης και ένας Γιώργος Βαρδινογιάννης. Ο άνθρωπος προσπαθούσε να  δείξει την παρουσία του στο γήπεδο.

Από μακριά φαινότανε ότι είχε ανασφάλειες και ότι οι ώμοι του δεν μπορούσαν να σηκώσουν το βαρύ φορτίο του ονόματος του προέδρου Παναθηναϊκού. Αυτά τα αμαρτήματα πληρώνει η ομάδα του τριφυλλιού  σήμερα γιατί κάποιοι νόμισαν όταν βαφτιστείς πρόεδρος θα μπορέσεις και άνετα να διοικήσεις. Και αυτό το παρατηρούμε καιμ σε τοπικό επίπεδο.