Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Γιώργο Γκιώνη: μη μας προκαλείτε...

Σας παρακολούθησα με πολύ μεγάλη προσοχή και άκουσα με τα αυτιά μου όλα αυτά που είπατε. Και χωρίς κανένας να με απασχολεί παρά μόνο η φωνή  σας που στην κυριολεξία με νευρίασε τόσο πολύ γιατί αυτά που λέγατε στερούντο σοβαρότητας.
Γνωρίζω πολύ καλά την σημασία των λέξεων που χρησιμοποιώ. και δεν παίρνω τίποτα πίσω.   Γιατί θυμάμαι όλα αυτά που έλαβαν χώρα στις εκλογές του 2006 και ιδίως όλα αυτά με αυτά γραφτήκανε σε βάρος του κ. Παύλου ανώνυμα και στην κυριολεξία αισθάνομαι ακόμα και τώρα  αηδία.
Ο παρουσιαστής της εκπομπής του τηλεοπτικού καναλιού ΑΧΙΟΝ σας ρώτησε για κάποιους δημοτικούς συμβούλους που εγκατέλειψαν τον κ. Λογοθέτη και δώσατε την εντύπωση ότι πρώτη φορά γινόταν αυτό σε κάποια δημοτική πλειοψηφία. Και καλά λέει ο λαός μας ότι στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε ποτέ για σκοινί.  Και δυστυχώς είσαστε ο πρώτος κρεμασμένος (εγκαταλειμμένος ) Μετά από την πρώτη διετία που είχατε βάλει τον κ. Γιώργο Μάρκελο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου όταν τον βγάλατε σας έκανε την χειρότερη  αντιπολίτευση απ όλους τους σκληρούς της αντιπολίτευσης. Αλλά και ο κ. Λάμπρος Παπαθεοδώρου όταν έπαψε να είναι αντιδήμαρχος και αυτός λάκισε και το έπαιξε αντάρτης. Βέβαια για τον κ. . Ν. Λόη δεν υπήρξε καμία έκπληξη Ακολούθησε  ο κ. Γιαννούλης και ο κ. Μ. Θυμής που αυτός σας παρέδωσε την έδρα την οποία πήρε ο κ. Κοντός Γεώργιος. Που στον πρώτο χρόνο που διοικήσατε τον Δήμο   κάνατε το λάθος και του αναθέσατε την οργάνωση του Καρνάβαλου και ήταν το καλύτερο και με τα λιγότερα χρήματα . Και μάλιστα ο αρχηγός της αντιπολίτευσης τότε κ. Παύλου του έδωσε συγχαρητήρια δημοσίως. Και εσείς τον βγάλατε. Και καλά κάνατε γιατί σας ενοχλούσαν οι αλήθειες.  Και ο κ. Κοντός αν και είχε μια ψήφο διαφορά από την κ. Παπακωνσταντίνου δεν έκανε καμία ένσταση. Αυτά είναι πολύ ψηλά  γράμματα που δυσκολοδιαβάζονται.  Επίσης την πλέον πολύτιμη συνεργάτης σας που όσο καιρό ήταν δίπλα σας στη θέση της αναπληρώτριας Δημάρχου σας στήριξε  όσο κανένας. Και με την στάση σας την αφήσατε λεία στο σημερινό σας υποστηρικτή και χθεσινό σας ...νεκροθάφτη . Που είναι ο κουβαδάκιας. Αυτά ως προς την εγκατάλειψη των συμβούλων  του κ. Λογοθέτη. Που τα δικά σας παθήματα δεν σας έγιναν δυστυχώς μαθήματα.
Και ερχόμαστε σε αυτό που φανερώνει ότι δεν έχετε καταλάβει ότι κάποτε υπήρξατε δήμαρχος και τώρα είσαστε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιώματα που σας υποχρεώνουν να είσαστε έστω και φαινομενικά σοβαρός τουλάχιστον σοβαρός.
Σας ρώτησε ο κ. Προβής για την πρόεδρο του λιμενικού ταμείου και εσείς με ύφος μπλαζέ απαντήσατε " μια κυρία του κ. Παύλου...". Και που ήταν υποχρέωση από την συνεργασία την προεκλογική Λογοθέτη και Παύλου.  Και το όνομα της κ. προέδρους σας το είπε ο κ. Προβής.

Δεν γνωρίζω τι υπονοούσατε λέγοντας μια κυρία του κ. Παύλου. Και επειδή προσωπικά μου αρέσουν τα δύσκολα αναγκάζομαι να σας την συστήσω αφού εσείς δεν την γνωρίζατε και την παρουσιάσατε σαν μια κυρία του κ. Παύλου. Την κ. Κούτμου την παρουσίασα στην τηλεοπτική μου εκπομπή " Όλα στη σέντρα" και ομολογώ ότι  έδωσε μαθήματα διοίκησης ενός δήμου. ΄Επρεπε λοιπόν να λέγατε ότι η κ. Κούτμου είναι δικηγόρος και έχει πολιτικό ήθος γιατί ποτέ ιδίως μέσα στην εκκλησία του Δήμου που είναι το δημοτικό συμβούλιο δεν αυτοσχεδιάζει αλλά είναι μετρημένη γιατί μελετά τι θα πει για να γίνει πιστευτεί και όχι για να την δείξει η τηλεόραση. . Επίσης ήταν η μόνη που δεν φοβήθηκε τον σούπερ Δήμαρχο κ. Σπύρο Γιαλοψό και τα έβαλε μαζί του για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. Ενώ ο δικός σας κ. Παπαθεοδώρου ως αντιπολίτευση καταψήφισε τις πινακίδες ως αντιδήμαρχος άλλαξε γνώμη
Ίσως γι αυτό τον λόγο πήγατε να την μειώσετε πάντα κατά την γνώμη σας. Σας γνωρίζω ότι δεν θα σας αφήσω να ασκείτε κριτική απαξιωτική για πρόσωπα που ανήκουν στην δημοτική αρχή ( αφού για μένα όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι αρχή και πολλές φορές η χειρότερη κριτική είναι αυτή που δεν λέγεται με λόγια αλλά με μισόλογα.) τα οποία εκτιμώ  για την στάση τους και για την λεβεντιά τους. Και για μένα  τον Νικηφόρο η Εβίτα Κούτμου  συγκεντρώνει τα προσόντα αυτά.
Σας συνιστώ κ. Γκιώνη να μελετήσετε καλά τα λόγια του Σαίξπηρ " ...από το σοβαρό στο γελοίο η απόσταση είναι μικρή. Από το γελοίο στο σοβαρό τεράστια"