Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Έτσι διοικούν οι δυνατοί …



Προπαραμονή της πρωτοχρονιάς ο πρόεδρος ένας είναι  ο πρόεδρος αισθάνθηκε την  ανάγκη να κάνει διάγγελμα  προς τους φιλάθλους αλλά σε περιορισμένη ομήγυρη και σε γνωστό ποδοσφαιρικό στέκι που οι θαμώνες του καταστήματος είναι μαζί του μια και είναι και ο ίδιος ο καταστηματάρχης. Και  είναι και ζόρικος ο τελευταίος μια και έχει ζήσει μια ολόκληρη ζωή μέσα στα …δάση.
Τον λόγο τον έχει πάρει ο ένας είναι ο πρόεδρος και απευθύνεται προς τον λαό του που είναι το μόνιμο εκκλησίασμα του γνωστού …καφενείου
Ένας είναι ο πρόεδρος που αυτές τις άγιες μέρες ως ηγέτης θέλει να απευθυνθεί με διάγγελμα προς το λαό του . Και είναι τόσο δημοφιλής που περιορίζεται μέσα σε ένα μικρό καφενείο και όχι από τα μεγάλα. Βέβαια λίγοι να είναι και εκλεκτοί. Γιατί όπως λέει και ο λαός μας λίγοι να είναι μα πιστοί. 
Και αρχίζει ο ένας πρόεδρος να μιλάει και ροδόσταμο τρέχει από το στόμα του. Αυτές τις λέξεις αν τις πάρεις χωρίς να τις ερμηνεύσεις σε γοητεύουν. Αν όμως τις εξηγήσεις άστα να πάνε κ. Μιχάλη μας και πίσω να μη γυρίσουν. Είπε ο λαοπρόβλητος  που γεμίζει από φίλους του ένα μικρό καφενείο  εκεί που όλοι γνωρίζετε αφού βρίσκεται στο δρόμο που πηγαίνει προς τα Εξαμηνία και επειδή δεν είναι ισόγειο αλλά μάλλον ημιώροφος νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε μπαλκόνι. Και ο κ. ένας είναι ο πρόεδρος αν και λίγο βαρύς είναι μπαλκονάτος
 

«Εγώ είμαι ένας ρομαντικός του ποδοσφαίρου που το αγαπώ παθολογικά. Αλλά το πλήρωσα και το πληρώνω  όχι μόνο σε χρήμα που το έχω πληρώσει  αλλά και με την είσπραξη ύβρεων και με αμφισβητήσεις. Αλλά να ξέρουν όλοι οι υβριστές μου ότι οι αξίες δεν χάνονται και θα πάρουν το μάθημα που τους πρέπει.»
  

Και τολμά ένας μέσα από το εκκλησίασμα να του κάνει μια ερώτηση υπόδειξη. Και ήταν τυχερός γιατί ο καφετζής έψηνε έναν βαρύ και όχι. Και τι τόλμησε να βγάλει μέσα από το στόμα του όχι για να του κάνει τον έξυπνο αλλά ως απορία. Και του είπε « …καλά  είναι όλα αυτά που μας λέτε κ. πρόεδρε αλλά πρέπει σε κάποια δημοσιεύματα να απαντάτε»
 Όλοι παγώσανε από την μια που τόλμησε κάποιος να αμφισβητήσει τον αρχηγό και από την άλλη με αγωνία τι απάντηση θα έδινε ο ρήτοράς μας. Δεν χρειάστηκε να περιμένουν πολύ γιατί ένας είναι ο πρόεδρος είναι και στο μυαλό αστραπή.
Και του λέει « …εγώ δεν θα μπω σε αυτή την διαδικασία αγαπητέ μου»
Όλοι αλληλοκοιταχτήκανε και νοερώς συνεννοηθήκανε και συμφώνησαν ότι ο κ. Μιχάλης πρέπει να έχασε το όνομα του και την προ παραμονή της πρωτοχρονιάς βαφτίστηκε ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
   
Επειδή εγώ δεν είμαι του εκκλησιάσματος θα μπω στην διαδικασία και θα κάνω τον δικό μου σχολιασμό.
Ρομαντικός σημαίνει  στην μεταφορική έννοια; Αυτός που βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα. Και παθολογικά σημαίνει αυτός που υπερβαίνει τα φυσιολογικά όρια που φτάνει στο πάθος στην εμμονή.
Όταν χρησιμοποιήσατε  τον γιαλαντζή επενδυτή  Τέλη Βελέντζα για να γίνετε πρόεδρος της Κορίνθου είσαστε Ρομαντικός ή  ένας από τους αμέτρητους παράγοντες  που παρουσιάζονται  συνεχώς στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.
Πόσο ρομαντικός είσαστε όταν μας κουβαλάγατε τον Παντελή Μπιτούνη που χωρίς να έχετε κανένα δικαίωμα του τάξατε την διοίκηση της Κορίνθου
Και σε τι παθολογική μορφή βρισκόσαστε όταν ως πρόεδρος της Κορίνθου διαλύσατε την ιστορική Μπάρτσα  γνωρίζοντας πολύ καλά
ότι η σιωπή είναι το πιο δυνατό επιχείρημα. Και έτσι αντέχει τόσα χρόνια και κρατάει μυστικό  την αντικατάσταση του Παναγιώτη Τζαναβάρα που ήταν προπονητής την εποχή αυτή  στην Μπάρτσα και είχε και την κακή συνήθεια να σημειώνει τις ποινές των παικτών ο αθεόφοβος. Και έτσι δεν θα έκανε το εγκληματικό λάθος να χρησιμοποιήσει σε ένα παιχνίδι πολύ εύκολο για την Κόρινθο τον Καφαντάρη. Για να τα κάνεις όλα αυτά πρέπει στην κυριολεξία να είσαι άρρωστος . Την μορφή της ασθένειας δεν είμαι εγώ σε θέση να καθορίσω
Πόσο ρομαντικός είσαστε κ. ένας είναι ο πρόεδρος όταν συνεχίζετε ακόμα να δημοσιεύετε τις τιμωρίες των ποδοσφαιριστών. Αλλά μέσα στα δημοκρατικά σας  δικαιώματα μπορεί να σταματήσετε να τις δημοσιοποιείτε  . Ο εκλεκτός των παραγόντων είσαστε  και ότι θέλετε  μπορείτε  να κάνετε . Αφού ένας είναι ο πρόεδρος και νομικός και γνωρίζει τι σημαίνει να διοικείς δημοκρατικά.
Μάθαμε ότι έπεσαν κάποιες τιμωρίες  στην ομάδα του Π Α Ο Λουτρακίου βάσει κάποιας συμπληρωματικής έκθεσης που  συνέταξε ο πλάγιος κ. Κωνσταντόπουλος. 


Και με την έκθεση αυτή τιμωρήθηκαν ο προπονητής του ΠΑΟ Λουτράκι  ο συνεργάτης του και ο γενικός αρχηγός της ομάδας. Πολλά λέγονται αλλά επειδή εμείς  γνωρίζουμε τις ευαισθησίες του ένας είναι ο πρόεδρος δεν πιστεύουμε απολύτως τίποτα
Και ερχόμαστε στο πολύ ευαίσθητο σημείο του διαγγέλματος « Εγώ είμαι ένας ρομαντικός του ποδοσφαίρου που το αγαπώ παθολογικά. Αλλά το πλήρωσα και το πληρώνω  όχι μόνο σε χρήμα που το έχω πληρώσει …»
Όταν ήμουνα ένα φεγγάρι όχι για παραπάνω από δυο μήνες υπεύθυνος των οικονομικών της Κορίνθου προσπάθησα να βρω  ένα βιβλίο ταμείου ή έναν οικονομικό απολογισμό. Δεν μπόρεσα τίποτα να βρω.
Πήγα σε μια συνέντευξη που έδωσε ο κ. Μπεθάνης που ήταν και η μοναδική για να τον ρωτήσω αν έχει στα χέρια του βιβλίο ταμείου της Κορίνθου ή οικονομικούς απολογισμούς. Και πήρα την απάντηση ούτε μια κόλλα χαρτιού δεν βρήκα.  
Μετά απ όλα αυτά νομίζω ότι πρέπει να μας παρουσιάσετε τα βιβλία και όλα τα άλλα έντυπα της δικής σας περιόδου.
Υπόσχομαι στον κόσμο της Κορίνθου ότι πολύ σύντομα θα αναγκαστεί ο ένας είναι ο πρόεδρος που μας προέκυψε και ρομαντικός να δώσει απαντήσεις επάνω σε αμείλικτα   ερωτήματα.

Και εμείς κ. Χρυσόστομε δεν βρίζομαι αλλά ρωτάμε.