Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Το σκοτάδι είναι τόσο κοντά αρκεί να κλείσεις τα μάτια σου



Πάνε να φάνε ένα ταλέντο  οι σκοταδιστές.
Όλοι γνωρίζουν τον Γιάννη Σπάθα. Αλλά εμείς καλό θα είναι να φέρουμε στο προσκήνιο τον παράγοντα της διαιτησίας .


ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ
Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΑΘΑΣ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ
Πρόεδρος Ιωάννης Σπάθας
Μέλη: Κωνσταντίνος Δρόσος - Κούλης Δουρέκας - Αχιλλέας Γεωργακάκης

Τι είπε ο Γιάννης Σπάθας για τη διαιτησία στον Πειραιά
 -      Γιατί δεν αναλάβατε το τμήμα της διαιτησίας στην ΕΠΣ Πειραιά , γιατί;
Τον χώρο της διαιτησίας τον αγάπησα, τον αγαπώ και τον υπηρέτησα αποκτώντας πολλούς φίλους εντός του Πειραιά και έξω από αυτόν. Αποφάσισα το 2006 να αυτοδιαγραφώ από τον σύνδεσμο Πειραιά και να φύγω από το χώρο διότι δεν θέλω κανένας να πει πως κάτι που λέω δεν το τηρώ. Τότε, τον Μάρτιο βγήκε το απαλλακτικό βούλευμα για τις γνωστές ιστορίες. Τότε αποφάσισα, παρά τις πολλές παροτρύνσεις συνεργατών μου από τη διαιτησία για να επιστρέψω, ότι εγώ έπρεπε να αποχωρίσω και να αφήσω τον δρόμο ανοικτό στα νέα παιδιά. Κατά την εκτίμησή μου τα έχουν πάει άριστα. Δεν αγκαλιάστηκαν όπως έπρεπε από άτομα του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας.  Η ιστορία θα δείξει αν πρόσφερα ή όχι. Δεν είμαι άμοιρος ευθυνών. Ουδείς αλάνθαστος. Αλλά το να κυνηγάμε τον κόσμο επειδή γνωρίζει τον Γιάννη Σπάθα είναι σωστό; Αλλαξα τομέα, τα σωματεία με επέλεξαν ως παράγοντα του ποδοσφαίρου, μου έδειξαν την  αγάπη τους με τις ψήφους που μου έδωσαν στις εκλογές και αυτός θα είναι ο ρόλος μου όσα χρόνια ασχοληθώ ακόμα με το ποδόσφαιρο. Βελτίωση όλων των τομέων του ποδοσφαίρου του Πειραιά. Ο κόσμος έχει αντίληψη και μπορεί να διακρίνει ποιο είναι το καλό και πιο το κακό.

Σχολιασμός  Νικηφόρου
Το μεγαλύτερο έγκλημα του Γιάννη Σπάθα είναι  που ασχολήθηκε πάλι με το ποδόσφαιρο και έδωσε σκαλοπάτι  σε μερικούς ανύπαρκτους να τα βάλουν με το μεγαλύτερο ταλέντο σήμερα της Ελληνικής διαιτησίας που είναι ο Ηλίας το παιδί του.
Τολμούν να μιλάνε  οι κουφοί και οι αόμματοι του τελικού του κυπέλλου της Ελλάδας. Τολμάνε  να σχολιάζουν οι απόντες στον διακοπέντα αγώνα  Α Ε Κ-- Πανθρακικού.
Και δεν μπορώ να καταλάβω επιτέλους πόσους βαθμούς θέλει να έχει διαφορά με τον Π Α Ο Κ ο Ολυμπιακός για να αισθάνεται άνετα;
Βγήκαν τα φαντάσματα να κρίνουν  γιατί αποβλήθηκε ο παίκτης των Ιωαννίνων ενώ ο παίκτης που μάρκαρε αντικανονικά δεν ήταν σε προφανή θέση για τέρμα.  Και δεν είδαν τον Μανιάτη που ήταν σε προφανή θέση …τερματοφύλακα.
Το Ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα δεν παίζεται  για ποια ομάδα θα βγει πρωταθλήτρια αλλά πόσους βαθμούς θα έχει διαφορά ο μόνιμος πρωταθλητής Ολυμπιακός από τον δεύτερο  της βαθμολογίας. Είναι και αυτό κάτι που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον.
Ένα είναι το βέβαιο. Αν ο Ηλίας Σπάθας ήταν Άγγλος ή Γερμανός θα ήταν μέσα στις πρώτες σφυρίχτρες  της Ευρώπης.
Λυπάμαι γιατί έτσι που πάει το πράγμα αν πάρει πόδι ο νεαρός Ηλίας ( που με την υπάρχουσα κατάσταση θα πάρει )και φύγει και ο Κάκος  τότε και μόνο τότε μπορούμε να ελπίζουμε  ότι οι Βοσκάκης και Αρετόπουλος θα γίνουν οι ουσιαστικοί ηγέτες της Ελληνικής διαιτησίας.
Και γιατί οι διαιτητές να αποτελούν διαφωνία με την υπάρχουσα στην Ελλάδα κατάσταση. Έτσι ας διώξουμε ότι σωστό υπάρχει.
Και ποιος να ορθώσει ανάστημα στην Ε Π Ο ο κ. Αδριανός; Μα αυτός είμαι βέβαιος ότι δεν πρέπει να γνωρίζει ότι είναι υπουργός.
Και δεν το γράφω μόνο στην Πρωινή αλλά και το έχω πει και στην δίκη του Σκάι. .