Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Οι δημοτικές εκλογές στο Δήμο Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων

Έκανε στην Κορινθία άτυπα πλην όμως ανοικτά την πρώτη συγκέντρωση ο  ΣΥΡΙΖΑ   (στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Λουτρακίου  Αγίων Θεοδώρων) και άλλες δημοτικές δυνάμεις με αντικείμενο  τα δημοτικά του Δήμου Λουτρακίου  Αγίων Θεοδώρων.
Ακούω σε διάφορες παρέες ορισμένοι να συζητάνε για τις δημοτικές εκλογές και οι εκλογομάγειροι   να αποφαίνονται και εδώ το σπουδαίο γι αυτούς το αστείο μέχρι και γελοίο για μένα είναι αυτό που υποστηρίζουν. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτός που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις τοπικές εκλογές που θα γίνουν τον προσεχή Μάιο.
Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου του 2014 παρουσίασα στην εκπομπή μου ΌΛΑ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ που μεταδίδεται στο  τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ΑΞΙΟΝ  την Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων την κ. Εβίτα Κούτμου.
Δώδεκα χρόνια που παρουσιάζω εκπομπές στο ραδιόφωνο αλλά και στην τηλεόραση πρώτη φορά βρήκα κάποιον που να ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση και να συμφωνεί μαζί μου  ως προς την μη πολιτικοποίηση των δημοτικών εκλογών.
Και αυτή να είναι γυναίκα και μάλιστα από αυτές που δεν ανοίγει το στόμα της για να μη της πουν ότι είναι μουγκή
Μου είπε η κ. Εβίτα Κούτμου ότι κάποιοι ,μπαίνοντας στην τοπική αυτοδιοίκηση    δεν πρέπει να κάνουν  σύγχυση  με την πολιτική τους  ιδεολογία. Και ότι πρέπει  να αφήνουν  όλα αυτά εκτός του Δήμου που θέλουν να υπηρετήσουν.
Και έρχομαι και ρωτώ τι δουλειά μπορεί να έχουν τα κόμματα με την τοπική αυτοδιοίκηση; Και μόνος μου απαντώ καμία. 
Γιατί λοιπόν τα κόμματα να επηρεάζουν τις τοπικές εκλογές ποτέ μου δεν μπόρεσα να το καταλάβω.
Άλλο η κεντρική πολιτική σκηνή και άλλο η τοπική αυτοδιοίκηση.
Δεν μπόρεσα ποτέ να εννοήσω τι θα μπορέσει να πετύχει ι ένας δήμαρχος που θα προέρχεται ή από το κόμμα που κυβερνά  ( Νέα Δημοκρατία σήμερα και ολίγο ΠΑΣΟΚ και ας φαίνεται αυτό ως ολίγο γιουβέτσι σκέτο ) και τι θα προσφέρει ένας δήμαρχος που είναι φιλικά προσκείμενος με ένα κόμμα της πλειοψηφίας όπως δείχνουν τα διάφορα γκάλοπ Και αυτό είναι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενώ αν αναλάβουν οι ικανοί και η μη υποχρεωμένοι σε κανένα κόμμα  τότε τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα.
Εκείνο όμως που παρατήρησα και είναι αξιοπρόσεκτο πως κάποιοι που το ΠΑΣΟΚ τους ψήφισε και τους έκανε Δημάρχους και μετά αξιωματούχους με παχυλούς μισθούς τώρα να έχουν πιάσει πρώτο στασίδι σε αυτές τις εκδηλώσεις «γνωριμίας» ενώ προσωπικά τις χαρακτηρίζω να πάρουμε την πρώτη κρυάδα.
 Και θέλουν αυτοί οι τύποι  να επανέλθουν και πάλι αλλά με άλλη πολιτική παράταξη να τους υποστηρίζουν τώρα. Τους προειδοποιώ ότι θα είμαι απέναντι τους. Και αυτοί θα μου απαντήσουν σπουδαία τα λάχανα  Εδώ όμως υπάρχει μια μικρή διαφορά και να μη την ξεχνούν
Εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα. Αυτό ας το κρατήσουν πριν να κάνουν τους διάφορους ελιγμούς των .
Διαφωνώ με κάποιους που υποστηρίζουν ότι οι δοκιμασμένοι πρέπει να φύγουν από τα κοινά. Ο μόνος που μπορεί να τους δείξει την έξοδο είναι ο κυρίαρχος λαός. Εύκολο είναι να μηδενίζουμε κάποιους που θέλουν να προσφέρουν Το δύσκολο είναι να παραθέσουμε στοιχεία επώνυμα και όχι στις ρούγες και στις στράτες.
Ζητάμε από τους πολιτικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης να έχουν ήθος και είναι σωστή η απαίτησης των δημοτών.
Αλλά όμως και από την άλλη πλευρά   και οι δημότες να πάψουν την κριτική των καφενείων που δεν διαφέρει  από χειρίστου είδους κουτσομπολιά που γινόντουσαν παλιά από γυναικούλες που δεν είχαν με τι να ασχοληθούν.  .
Οι δημοτικές εκλογές έχουν τεράστια σημασία για την προκοπή ενός τόπου. Και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να ψηφίζονται οι ικανοί και ούτε οι πολιτικοί φίλοι ούτε και οι συγγενείς και οι  απλοί φίλοι
Και  όταν έρχονται οι συμπέθεροι σας και σας λένε να τους ψηφίσετε να τους απαντάτε όχι. Και έχετε την δικαιολογία στην άρνηση σας αυτή.  Γιατί δεν σας  ρώτησαν  αν εγκρίνετε  να ασχοληθεί με τα τοπικά θέματα. .
Αλλά υπάρχει και μια άλλη κατηγορία νέων ανθρώπων που θέλουν να πολιτευθούν και να διεκδικήσουν  ή την θέση του δημάρχου ή του δημοτικού συμβούλου. Δεν πρέπει να είναι απαραίτητα γνωστοί  ούτε και από πολιτικά τζάκια που σημαίνει  εδώ στην τοπική αυτοδιοίκηση από μεγάλα  σόγια. Και εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την απάντηση που έδωσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος σε κάποια κοσμική κυρία που τον κατηγόρησε ότι δεν έχει γενιά Και ο μεγάλος πολιτικός άνδρας της είπε « …η δική μου γενιά αρχίζει από μένα»
Αλλά έχουμε μπροστά μας  αρκετό καιρό και όλα θα τα αναλύσουμε γιατί εμείς δεν έχουμε ομφάλιο λώρο με κανέναν. Και γι αυτό οι θέσεις μ ας θα είναι αντικειμενικές αφού θα βασίζονται επάνω σε στοιχεία.