Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Η κατάβασης του Γεωργίου Δασκαλόπουλου


Προσωπικά χρησιμοποιώ πάντα τα λόγια όλων αυτών που θέλω να σχολιάσω για να μη έρθει και μου πει τι είναι αυτά που γράφεις .
Για να μπορώ να του απαντήσω μα εσύ τα έλεγες και εγώ κάνω ένα σχολιασμό  στα δικά σου λόγια και τίποτα άλλο.
Είμαι βέβαιος ότι θα διαβάσατε την συνέντευξη που είχε δώσει ο κ. Δασκαλόπουλος σε έναν επαγγελματία δημοσιογράφο  που έγραφε στο περιοδικό ο Διαιτητής. Και αν δε το διαβάσατε το μέρος που μας αφορά είμαι υποχρεωμένος να σας το δημοσιεύσω και πάλι γιατί είναι επίκαιρο.
Είπε ο Γιώργαρος: Η διαφορά ανάμεσα στη Σούπερ Λίγκα και των υπόλοιπων κατηγοριών είναι πολύ μεγάλη. Κυρίως σε θέματα οργάνωσης και νοοτροπίας. Ειδικά, όμως, σε ότι έχει να κάνει με μας τους διαιτητές η τηλεόραση είναι αυτή που κάνει την τεράστια διαφορά. Οι κάμερες στη Σούπερ Λίγκα πιάνουν τα πάντα και φέρνουν σε πρώτο πλάνο φάσεις που διαφορετικά θα είχαν περάσει στο ντούκου. Η μετάβαση ενός διαιτητή από τη Β’ εθνική στη Σούπερ Λίγκα δεν είναι κάτι πολύ εύκολο, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτός παίζει κάποια ματς στη Β’, αλλά σφυρίζει άλλα τόσα και περισσότερα στη Δ’.  Όπως καταλαβαίνετε η  διαφορά οργάνωσης και νοοτροπίας είναι τεράστια. Προσωπικά έκανα το ντεμπούτο μου στη μεγάλη κατηγορία στο ΟΑΚΑ, το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας και όταν μπήκα για ζέσταμα είχα… «χαζέψει».
Και έρχομαι και διαβάζω τους ορισμού των αγώνων Κυπέλλου και παρακαλώ να τους διαβάσουμε και μαζί. Για  να δείτε πως οι δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Δασκαλόπουλος τώρα με τους ορισμούς για τους αγώνες του κυπέλλου τον μειώνουν σύμφωνα με αυτά που αυτός είπε.
Ε.Π.Ο.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
 ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑ∆ΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑ∆ΩΝ
2013 - 2014
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 3η ΦΑΣΗ
ΟΡΙΣΜΟΙ  ∆ΙΑΙΤΗΤΩΝ
ΦΑΣΗ ΗΜΕΡ. ΩΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
3 08/01/14 17:30
Α΄ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ-- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ    ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
3 08/01/14 20:00
Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ:ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ –ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΜΑΝΤΑΛΟΣ   ΣΤΑΥΡΟΣ   ΚΑΒΑΛΑΣ
3 09/01/14 17:30
ΕΑΚ ΒΟΛΟΥ  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ –ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
ΔΑΣΚΑΛΌΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ   ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
3 09/01/14 20:00
ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ: ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΕΠ 1908-- ΠΑΟΚ
ΚΟΥΤΣΙΑΥΤΗΣ  ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ     ΑΡΤΑΣ
 Σχολιασμός Νικηφόρου
Και εγώ σχολίασα αυτή την δήλωση και μεταξύ άλλων υποστήριξα : Εδώ πρέπει να έχουμε ένα αλαλούμ εννοιών. Οργάνωσης σημαίνει να σχεδιάζεις και να θέτεις κάτι σε λειτουργία , Ενώ νοοτροπία  σημαίνει ο ιδιαίτερος τρόπος σκέψης ατόμου η ομάδας. Γιατί δεν μας το λες κ. Διαιτητή ότι οι διαιτητές μέχρι να πάνε στην μεγάλη κατηγορία είναι στην κυριολεξία στο φτύσιμο!!!  Γιατί τι σημαίνει αυτός ο υποβιβασμός από την Β εθνική να σε στέλνουν να σφυρίξεις πρωταθλήματα της πλάκας;  Βέβαια εκτός από το διαφημιστικό μέρος παίζει ρόλο και το οικονομικό.
Αυτό δεν έχει καμία σχέση ούτε με την οργάνωση μα ούτε και με την νοοτροπία. Απλά άλλο να τρως σουβλάκι σε ένα σουβλατζίδικο και άλλο να το απολαμβάνεις σε ένα αριστοκρατικό μαγαζί. Που ναι μεν η νοστιμιά θα είναι καλύτερη στο σουβλατζίδικο γιατί τα υλικά θα είναι καλύτερα αλλά τι να πεις ότι έφαγα σουβλάκι στου Ανέστη;  Το ίδιο είναι με τα ερασιτεχνικά σωματεία. Τι να πεις στον κύκλο σου ότι διαιτήτευσε τον Φωκά με τα Ταρσινά ή τον Πανιώνιο με τον Ατρόμητο.; Και να έχεις και τον Ναούμ Μιντιούρη να σου ασκεί και κριτική. Και να κάθομαι εγώ και να τον απολαμβάνω όταν γνωρίσω πολύ καλά το πέρασμα του από τα γήπεδα. Όπως και του Περικλή το Βασιλάκη και τον Τεβεκέλη που κάποτε στην Πάτρα για να μη νικήσει ο Πανιώνιος έπνιξε δυο πέναλτι»
Και πριν ο πετεινός ανοίξει τα μάτια του και λαλήσει έρχεται και πέφτει η σφαλιάρα από την   Κ Ε Δ που  σε ορίζει να διαιτητεύσεις δυο ομάδες που αγωνίζονται στην  Β εθνική κατηγορία . Μα κάποιος θα μπορέσει να πει μα και ο Ζαχαριάδης Διαιτητεύει τον αγώνα Αιγινιακός – Πανιώνιος  και ο Κοτσιαύτης  Ηρακλής – ΠΑΟΚ . Διαφωνώ μαζί σας γιατί η μια από τις δυο ομάδες αγωνίζονται  στο πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής και δικαιολογημένα βάζουν διαιτητή πρώτης εθνικής
Μα και στο πρωτάθλημα της πρώτης Εθνικής πάλι γυαλίζεις Γεώργιε τον πάγκο. Αφού τέταρτο  σε βάλανε στον αγώνα Πανιωνίου – Ο Φ Η
Και ας πάρουμε την παρουσία σου στο φετινό πρωτάθλημα
Στην πρώτη αγωνιστική διαιτήτευσες τον αγώνα  Πλατανιάς – Βέροια
Και μετά πάλι η Κ Ε Δ σε ορίζει στον αγώνα Π Α Ο – Ο Φ Η και εκεί σταματά να σε ορίζει. Και μετά το έγκλημα που έκανες σε βάρος του Ολυμπιακού Λουτρακίου σε ορίζει τέταρτο στον αγώνα  Εργοτέλη – ΠΑΟΚ στην δέκατη αγωνιστική. Και στην ενδέκατη σφυρίζεις τον αγώνα Πανιωνίου –Ατρόμητου. Και μετά  στην δωδέκατη αγωνιστική 4ος στον αγώνα Απόλλων –Ο Φ Η δέκα τρίτη αγωνιστική 4ος στον αγώνα Αστέρας – Παναιτωλικός  και δέκατη έκτη αγωνιστική 4ος  στον αγώνα Λεβαδειακού –Π Α Ο  Και έρχεται η δέκατη εβδόμη αγωνιστική  και σε ορίζουν να σφυρίξεις τον αγώνα Αστέρα Τρίπολης --  Βέροια. Και η δέκατη ογδόη  αγωνιστική  4ος στον αγώνα  Πανιωνίου – Ο Φ Η.
Και μόνο δυο διαιτητές έχουν λιγότερες διαιτησίες από εσένα κ. Δασκαλόπουλε ο  Δελφάκης  από την Αρκαδία και ο Ντίτσος από την Πρέβεζα. Και εδώ είμαι υποχρεωμένος να γράψω ότι προσωπικά σε θεωρώ πολύ καλό διαιτητή για αγώνες της Σούπερ Λίγκα.
Αυτό και μόνο αυτό πρέπει να σε προβληματίσει  Για να εξετάσεις ποιος φταίει. Θα διευκολυνθείς  όταν θα καθίσεις μπροστά σε ένα καθρέπτη.