Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ο Κρίνων κρίνεται κύριοι του Π Α Ο Λουτράκι

Ηγού μάλιστα πρέπει σεαυτώ κόσμον .δικαιοσύνη .σωφροσύνη
                                     Ισοκράτης

(Να ξέρεις ότι πρέπει να έχεις κοσμιότητα , δικαιοσύνη , σωφροσύνη) 

Η παράδοσης μας είναι γεμάτη από αντιθέσεις Οι επιφανείς άντρες τις αρμονίζουν.
 Γιώργος  Σεφέρης

Δεν θέλω να το παίξω πολυάσχολος αλλά όμως είμαι και ο μοναδικός που σχολιάζω την επικαιρότητα και τολμώ να κοντράρομαι με κάτι που το θεωρώ ότι δεν ταιριάζει με αυτό που το λέμε αθλητισμό –οικονομία – πολιτική  και γενικά ότι αφορά την ζωή μας.
Αυτή η «κακή» μας συνήθεια ( να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους) δυσαρεστεί ορισμένους αλλά δεν τολμούν να μας απαντήσουν ονομαστικά που σημαίνει άμεσα  αλλά έμμεσα .
 Και  με λογοτεχνικές κορώνες και λέξεις που είναι Ελληνικές και σύνθετες που όμως εμείς δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε. Ίσως να μη φτάνουν τα πνευματικά μας προσόντα αυτών που γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξης καραμελομάχος»,
Αλλά ας πάρομε το Δελτίο Τύπου του ΠΑΟ Λουτράκι  και να το ερμηνεύσουμε σχολιάζοντας το . Γιατί πρέπει να μάθουν αυτοί που διοικούν την ομάδα του ΠΑΟ Λουτράκι ότι  έχουν το δικαίωμα να ασκούν κριτική αλλά και να τους κρίνουν οι άλλοι και ιδίως εμείς που άδικα δεχόμαστε έστω και ανώνυμα τα πυρά των.
Γράφει η Διοίκησης του ΠΑΟ Λουτράκι : Παρά, όμως, το εορταστικό κλίμα των ημερών, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την απρεπή και άνανδρη συμπεριφορά ενός διαιτητή, του κ. Κωνσταντόπουλου, απέναντι στο Σύλλογό μας, την ιστορία του και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν.
Σχολιάζει ο Νικηφόρος
Άνανδρος  σημαίνει αυτός που συμπεριφέρεται με δειλία ο άτολμος Αυτός που δεν αρμόζει σε άνδρα που του λείπει η γενναιοφροσύνη
Και απρεπής αυτός που στερείται ευπρέπειας. Και ευπρέπεια σημαίνει ευγενική και πολιτισμένη συμπεριφορά
 Εδώ έχουμε λοιπόν έναν διαιτητή που επάνω του έχετε διαπιστώσει  ότι στερείται  των προσόντων αυτών που πρέπει να έχει ένας δικαστής ποδοσφαιρικών αγώνων . Με απλά λόγια έχουμε δυσφήμιση πρώτα του ανθρώπου και μετά του Δικαστή – διαιτητή που τιμωρείται από τον ποινικό κώδικα αλλά και τον πειθαρχικό της Ε Π Ο. Και ως προς τον ποινικό κώδικα για να εφαρμοστεί  χρειάζεται πρωτοβουλία του θιγόμενου.
Η δυσφήμισης όμως οργάνων της Διαιτησίας δια του τύπου  είναι αδίκημα και αποτελεί υποχρέωση της ένωσης να σας καλέσει σε απολογία δια μέσου της πειθαρχικής επιτροπής .
Σήμερα έχουμε 15 Ιανουαρίου του 2014 και ήδη έχουν περάσει οκτώ μέρες από την δημοσίευση του δυσφημιστικού για τα όργανα της διαιτησίας  κειμένου και πουθενά δεν έχω διαβάσει κάποια κλήση  σε απολογία του συλλόγου σας. Αυτό σημαίνει ευνοϊκή μεταχείριση της διοίκησης της ένωσης  ναι ή όχι; Η απάντησης είναι δική σας και η δική μου αποστολή να  σχολιάζω το γεγονός. Εδώ περιμένω να πάρετε θέση.
Γιατί οι γενικότητες τίποτα δεν υπηρετούν ούτε κάτι θετικό προσφέρουν.

Δεν τους  χειροκροτούμε εμείς που σημαίνει δεν ευθυνόμαστε για τα έργα και τις παραλείψεις των
Γράφει η Διοίκησης του ΠΑΟ Λουτράκι:
«Με έκπληξη λάβαμε την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Κορινθίας, η οποία αφορά σε γεγονότα που «συνέβησαν» στο εκτός έδρας παιχνίδι μας με την ομάδα των Αγ. Θεοδώρων και ιδιαίτερα μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Με την εν λόγω απόφαση, η ομάδα μας «απογυμνώνεται» εντός αγωνιστικού χώρου στην πιο κρίσιμη καμπή του Πρωταθλήματος, αφού, πέραν του μεγάλου επιβληθέντος χρηματικού προστίμου, τιμωρήθηκαν:
1. Ο προπονητής μας, κ. Νίκος Μεσολόγγης, με στέρηση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δεκαπέντε (15) ημέρες.
2. Ο βοηθός προπονητή και γυμναστής της ομάδας, κ. Δημήτρης Καραμανόφ, με στέρηση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) μήνες.
3. Ο γενικός αρχηγός της ομάδας μας, κ. Πέτρος Σπανίδης, με στέρηση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τέσσερις (4) μήνες.
Η απόφαση μας προκαλεί – τουλάχιστον -  έκπληξη, διότι στηρίχθηκε σε μια καθόλα ψευδή και ανυπόγραφη για εμάς συμπληρωματική έκθεση της διαιτητικής τριάδας (κ.κ. Ρούτσης, Παπανικολάου και Κωνσταντόπουλος). Τη θεωρούμε ψευδή γιατί δεν ειπώθηκαν από κανέναν εκπρόσωπο της ομάδας μας αυτά που αναφέρει και ανυπόγραφη διότι οι υπογραφές της συμπληρωματικής έκθεσης ουδεμία σχέση έχουν με αυτές των ιδίων κυρίων στο Φύλλο Αγώνος
 Σχολιάζει ο Νικηφόρος
Δεν γνωρίζω τις ποινές με τις οποίες τιμωρήθηκε η ομάδα του Π Α Ο Λουτράκι  ούτε και το σκεπτικό  της πειθαρχικής  επιτροπής. . Μα είχατε πρόσφατο παράδειγμα  την τιμωρία του Ολυμπιακού Λουτρακίου .
Που πριν να βγει η απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής ο κ. ρομαντικός πρόεδρος περνούσε από τα διάφορα καφενεία που είναι και ποδοσφαιρικά στέκια και έλεγε για την αυστηρή τιμωρία της ομάδας που έχει έδρα  την Στερεά Ελλάδα  Και μάλιστα χρησιμοποίησε και σεξουαλικά  όργανα για να αποδώσει  καλύτερα το καταδικαστικό σενάριο που χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα  αντικατέστησε την πειθαρχική επιτροπή.
Και όλα αυτά τα είχα δημοσιεύσει και εσείς κύριοι που γνωρίζατε τα γεγονότα τηρήσατε απόλυτη σιωπή.
Και οι ποινές σε βάρος του Ολυμπιακού είχαν τάσεις διάλυσης της ομάδας. Και όπως αποδείχτηκε από την αθώωση της ομάδας από την επιτροπή εφέσεων ( εξαφάνιση της ποινής των τριών βαθμών και την επιστροφή του παράβολου) η πειθαρχική επιτροπή της ένωσης σώζεται επειδή οι ομάδες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν εφέσεις.
Εκείνο όμως που προσωπικά με λύπησε στην κυριολεξία ήταν η ανυπαρξία  μέτρων ασφαλείας στο Θώδειο στάδιο και στον αγώνα Π Α Ο Λουτρακίου  και Ολυμπιακού Λουτρακίου και ιδίως στα αποδυτήρια.
Και η πειθαρχική επιτροπή της ένωσης με την αφαίρεση των τριών βαθμών  δίκασε τον Ολυμπιακό ως να ήταν γηπεδούχος.
Και εδώ είσαστε υποχρεωμένοι  να απαντήσετε γιατί ως γηπεδούχο σωματείο αφού βλέπατε ότι υπήρχε φόβος επεισοδίων δεν ζητήσατε την συνδρομή του Αστυνομικού τμήματος που είναι δίπλα στο γήπεδο
Και πως βρεθήκανε μετά τα επεισόδια  μέσα στα αποδυτήρια των διαιτητών  οι  κύριοι Βουτσινάς και Τοτόμης και ποιος ήταν ο ρόλος των.
Και όλα αυτά έχουν γίνει την 26 Οκτωβρίου του 2013 . και στις 21 12 13 έρχεται η Ένωσης και επαναλαμβάνει το ίδιο έργο  με θύμα τώρα την ομάδα σας  Γιατί υποστηρίζετε ότι «Η απόφαση μας προκαλεί – τουλάχιστον -  έκπληξη, διότι στηρίχθηκε σε μια καθόλα ψευδή και ανυπόγραφη για εμάς συμπληρωματική έκθεση της διαιτητικής τριάδας (κ.κ. Ρούτσης, Παπανικολάου και Κωνσταντόπουλος). Τη θεωρούμε ψευδή γιατί δεν ειπώθηκαν από κανέναν εκπρόσωπο της ομάδας μας αυτά που αναφέρει και ανυπόγραφη διότι οι υπογραφές της συμπληρωματικής έκθεσης ουδεμία σχέση έχουν με αυτές των ιδίων κυρίων στο Φύλλο Αγώνος.»
Τώρα σας πιάνει το παράπονο γιατί η ομάδα σας αδικείται.
Ενώ όταν ο Ολυμπιακός ορύετο γιατί ο παρατηρητής κ. Δημόπουλος έβαλε στο στόμα της κ. Μίχα λόγια που ποτέ δεν είπε. Επίσης η έκθεση του παρατηρητή του αγώνα ΠΑΟ Λουτράκι – Ολυμπιακού δεν συμφωνούσε με το Φύλλο του αγώνα ως προς τον χρόνο που έγιναν τα επεισόδια.
Όταν κάποιοι  έμαθα να τιμωρούν αθώους δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να σεβαστούν εσάς;
Γράφει η Διοίκησης του ΠΑΟ Λουτράκι:

«Ας αναλογιστούν κάποιοι «παντογνώστες» του Κορινθιακού ποδοσφαίρου, οι οποίοι έχουν κατά καιρούς το θράσος και την αναίδεια να κατηγορούν από τον καναπέ τους τον Σύλλογό μας για δήθεν ευνοϊκή μεταχείριση έναντι των άλλων Σωματείων από την Ε.Π.Σ. και τη Διαιτησία, πόσο μακριά βρίσκονται από την πραγματικότητα και πόσο σεβασμό θα πρέπει να δείχνουν τόσο στις προσπάθειες τις δικές μας όσο και  όλων των άλλων ομάδων. Εντός του Συλλόγου μας, αυτούς τους συκοφάντες εμείς τους αποκαλούμε «καραμελομάχους», οι οποίοι για να καλύψουν προσωπικές τους αποτυχίες ή ελλείψεις και να ικανοποιήσουν προσωπικά τους συμπλέγματα κατηγορούν άκριτα και δεν δείχνουν σεβασμό στην εργατικότητα, τη συνέπεια και τη συνέχεια των έργων μαςΗ έως τώρα σιωπή μας ήταν επίδειξη αξιοπρέπειας απέναντι στο άθλημα και τους ανθρώπους που το υπηρετούν. Κάποιοι, ωστόσο, το εκλάμβαναν ως ένδειξη αδυναμίας. Όλα, όμως, έχουν ένα όριο.
Μετά τιμής,
Το Δ.Σ.»
 Σχολιάζει ο Νικηφόρος
Επειδή δεν έχω μύγα  αλλά γνωρίζω ότι αυτή η παράγραφος όχι μάλλον αλλά κατηγορηματικά  με ζωγραφίζει. Αφού τα ίδια υποστήριζε και μάλιστα μεγαλοφώνως ο κ. Γέρου  μετά την λήξη ενός αγώνα που δεν είχε θετικό  αποτέλεσμα για την ομάδα σας και η αιτία ήμουνα εγώ κατά τον γενικό γρταμματέα. Για όλα αυτά   είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω
Ναι εγώ βρήκα τον δικηγόρο Πέτρο Καϊμακάμη που είναι φίλος μου από το 1988 όταν είμαστε μαζί στην Α Ε Κ. Ναι κατέθεσα ως μάρτυρας υπεράσπισης στην επιτροπή εφέσεων. Και όλα αυτά τα έκανα γιατί πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι η ομάδα του Ολυμπιακού  αδικείτο κατάφορα αφού προσωπικά έζησα τα γεγονότα. Τα οποία  προκάλεσε ο διαιτητής με την βοήθεια του παρατηρητή . Και η πειθαρχική ήρθε να υπογράψει την τυπική ληξιαρχική πράξη του ποδοσφαιρικού θανάτου του Ολυμπιακού  που τον είχε προαναγγείλει ο ρομαντικός πρόεδρος κατά τρόπο σεξουαλικό μέσα στα ποδοσφαιρικά καφενεία.
Και εδώ πρέπει να μετρήσετε ότι εμένα η Διοίκηση  του Ολυμπιακού επειδή βρήκα ότι απουσιάζει ένα τεράστιο ποσό από το ταμείο της ομάδας  το τότε  διοικητικό συμβούλιο με ένα πλαστό πρακτικό που το έχουν υπογράψει  επιφανείς Λουτρακιότες με έχουν διαγράψει από μέλος του Ολυμπιακού χωρίς να τηρήσουν το καταστατικό.
Και όλα αυτά τα έκανα τώρα συνειδητά γιατί έχω μάθει να υπηρετώ μια ζωή την αλήθεια και την δικαιοσύνη που είναι έννοιες ευλογημένες από τον Χριστό.

Γι αυτή σας την παράγραφο είμαι βέβαιος ότι θα ντρέπεστε 
Γράφετε
«Ας αναλογιστούν κάποιοι «παντογνώστες» του Κορινθιακού ποδοσφαίρου, οι οποίοι έχουν κατά καιρούς το θράσος και την αναίδεια να κατηγορούν από τον καναπέ τους τον Σύλλογό μας για δήθεν ευνοϊκή μεταχείριση έναντι των άλλων Σωματείων από την Ε.Π.Σ. και τη Διαιτησία, πόσο μακριά βρίσκονται από την πραγματικότητα και πόσο σεβασμό θα πρέπει να δείχνουν τόσο στις προσπάθειες τις δικές μας όσο και  όλων των άλλων ομάδων.»
Σας απαντάει ο Νικηφόρος.
Ο Νομπελίστας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης  γράφει « …κάθε καιρός κι η Ιερή του  Εξέταση. Κάθε καιρός κι ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασσίζης του»
Δυστυχώς για σας διαλέξατε με το δελτίο που κοινοποιήσατε  στους φιλάθλους και όχι μόνο το ρόλο της Ιερής εξέτασης Και εμένα μου αφήσατε αυτόν του Αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης 
Αλλά όμως δεν θα σας κάνω την χάρη να μη σας απαντήσω γιατί έτσι θα νομίσετε ότι είσαστε εσείς οι άρχοντες  που ανήκει μόνο σε σας η προσφορά. Και εμείς οι ανώνυμοι να σας νταντεύουμε συνεχώς γιατί να μη τσατιστείτε και μας ξεφωνίσετε όπως κάνετε τώρα. .
Από το 2001 εγώ ο άνθρωπος του καναπέ  που είμαι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχω παρουσιάσει ένα πλήθος ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών χωρίς να έχω κέρδος ούτε ένα ευρώ. Αντίθετα ξόδεψα αρκετά από τα δικά μου χρήματα .Τιμώντας  την προσπάθεια σας παρουσίασα  το έργο σας  αμέτρητες φορές  στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.
Και δυο φορές μου κάνατε την τιμή να προεδρεύσω την γενική συνέλευση ντου συλλόγου σας. Και έρχεστε τώρα να με κατηγορήσετε ότι κάνω τον Παντογνώστη από τον καναπέ του σπιτιού μου. Επειδή πολλές φορές χρησιμοποιείτε την καραμέλα ότι ο Νικηφόρος είπε και έγραψε ότι ο Π Α Ο Λουτράκι ευνοήθηκε από την διαιτησία είσαστε υποχρεωμένοι να παρουσιάσετε στοιχεία.
Το μόνο που έγραψα και είπα ήταν κάτι που δεν αφορούσε εσάς αλλά την απαράδεκτη επιτροπή ορισμού διαιτητών της  Ένωσης  Γιατί είναι απαράδεκτο όταν στο νομό μας έχουμε δέκα διαιτητές που μπορούν να διευθύνουν αγώνες του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας  οι κύριοι της επιτροπής να χρησιμοποιούν  τον Νεοφυτιάδη σε επτά αγώνες του Π Α Ο Λουτράκι. 

Και συμπληρώνετε: 
«Εντός του Συλλόγου μας, αυτούς τους συκοφάντες εμείς τους αποκαλούμε «καραμελομάχους», οι οποίοι για να καλύψουν προσωπικές τους αποτυχίες ή ελλείψεις και να ικανοποιήσουν προσωπικά τους συμπλέγματα κατηγορούν άκριτα και δεν δείχνουν σεβασμό στην εργατικότητα, τη συνέπεια και τη συνέχεια των έργων μας Η έως τώρα σιωπή μας ήταν επίδειξη αξιοπρέπειας απέναντι στο άθλημα και τους ανθρώπους που το υπηρετούν. Κάποιοι, ωστόσο, το εκλάμβαναν ως ένδειξη αδυναμίας. Όλα, όμως, έχουν ένα όριο.»
Σας απαντάει ο Νικηφόρος
Συκοφάντης σημαίνει αυτός που κατηγορεί ψευδώς κάποιον αποσκοπώντας στη μείωση του. Που προσωπικά σας έχω συκοφαντήσει  είσαστε υποχρεωμένοι να μας δώσετε στοιχεία και πάλι. Και αυτό το ότι δεν αναφερόμαστε σε σένα έχει παλιώσει και πλέον δεν φοριέται.
Αν στη ζωή μου είχα προσωπικές αποτυχίες και εκεί είσαστε υποχρεωμένοι να μας τις  παρουσιάσετε γιατί την ερασιτεχνική δημοσιογραφία που μέχρι σήμερα υπηρετώ στην Κορινθία δεν διέπεται  από κανένα είδος σύμπλεγμα που σημαίνει στην ψυχολογία σύνολο αλληλοσυνδεδεμένων   συναισθηματικά φορτισμένων ιδεών επιθυμιών και παρορμήσεων που μπορεί να είναι ολικώς ή μερικώς καταπιεσμένες αλλά επηρεάζουν τις αντιλήψεις τη σχέση και την συμπεριφορά του ατόμου. Με απλά λόγια ότι υποστηρίζω υπάρχει μέσα στα απωθημένα που δεν μπόρεσα να τα υλοποιήσω . Και έχοντας αυτά ως όπλο  σας πολεμώ  άκριτα  που σημαίνει χωρίς κρίση  επιπόλαια  Και μια και χρησιμοποιείτε και λέξεις πολύ βαριές πρέπει να γνωρίζετε και την σημασία των Άκριτος σημαίνει άφρων ο ανόητος ο επιπόλαιος ο απερίσκεπτος  ο ελαφρόμυαλος. Επειδή θέλω να λύσετε την σιωπή σας και προσωπικά να παρουσιάσετε τα στοιχεία που έχετε σε βάρος μου σας παραχωρώ βήμα στην δική μου εκπομπή με παρουσιαστή όποιον εσείς  μας υποδείξετε.  Αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέσο επικοινωνίας που εσείς επιθυμείτε. Αν αρνηθείτε θα μπορέσω και εγώ με την σειρά μου να σας χαρακτηρίσω όχι καραμελομάχους ( λέξη που πρώτη φορά συναντώ) αλλά ως προς την σύνταξη του Δελτίου τύπου παιδική χαρά.
Και να μελετήσετε πολύ καλά τα λόγια του Πυθαγόρα όταν πάλι θα χρειαστείτε να βγάλετε κανένα καινούργιο φιρμάνι « …χρη σιγάν ή κρείσσονα σιγής λέγειν» ( που σημαίνει να μη μιλάς εκτός αν έχεις να πεις κάτι καλύτερο από τη σιωπή.  

Επίλογος
 Είμαι από τους πρώτους που έγραψα για την Ακαδημία του Π Α Ο Λουτράκι. Αλλά μια και μας κατηγορείτε ότι είμαστε άκριτοι θα θέλαμε να σας ρωτούσαμε εσάς που καμαρώνετε για τα φυτώρια σας και δικαιολογημένα τι θέλουν στην πρώτη ομάδα οι ποδοσφαιριστές Μητσόπουλος που είναι ηλικίας  τριάντα οκτώ (38) χρονών και ο Αντωνίου ηλικίας τριάντα τριών (33) . Και όπως διαβάζω στον τοπικό τύπο τώρα στις μεταγραφές του Ιανουαρίου  πήρατε έναν ποδοσφαιριστή Σουσούνη και που και αυτός διαβαίνει αισίως το τριακοστό τρίτο (33) έτος της ηλικίας του Το 27,28% των παικτών σας είναι άνω των τριάντα με τον έναν να πλησιάζει τα σαράντα !!!