Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Είδα …άκουσα … έγραψα

Νικηφόρος.jpg


Τα ταλέντα για τι χάνονται
Από  το 2001 που βρίσκομαι στην Κορινθία δεν μπορώ να μετρήσω έναν Κορίνθιο ποδοσφαιριστή που να μέτρησε σε μια ομάδα μεγάλη εκτός από τον Μπακασέτα
 που φόρεσε ακόμα και το εθνόσημο. Και όμως χάθηκαν παίκτες που θα μπορούσαν να είχαν ξεπεράσει και αυτό τον διεθνή. Που ακολούθησε μια άλλη γραμμή εκτός αυτής που περνάν μέσω Κορίνθου και έτσι λευτερώθηκε.

Οι μικτές
Από τον καιρό που έφυγε από την ζωή ο Τάκης Μπισπίκης έπαψαν να υπάρχουν οι μικτές ομάδες . Τον έζησα λίγο αυτόν τον ποδόσφαιρο- άνθρωπο και με την πείρα που έχω μια και συνεργάστηκα με πολλούς αξιόλογους τεχνικούς  στο πρόσωπο του αείμνηστου διέκρινα έναν άνθρωπο που μπορούσε να συνδυάσει την απλότητα με την σιδερά πειθαρχία

Οι συνεργάτες του
Όταν τον πρωτοσυνάντησα είχε αν θυμάμαι καλά τον Γεράσιμο Μαργέτη  και τον Σταύρο Μπινιάρη  ως βοηθούς που ποτέ κατά την διάρκεια των προπονήσεων δεν έδειξε αυτή την σχέση. Γιατί ποτέ δεν τον είδα να κάνει την παραμικρή παρατήρηση. Και αυτό το προσόν το έχουν οι πραγματικοί ηγέτες που δεν φοβούνται μήπως οι συνεργάτες των κλέψουν τίποτα από την δόξα τους την οποία και θεωρούν αποκλειστική.
Ο Χαμός του
Νομίζω ότι ο χαμός αυτού  του ανθρώπου ήταν τεράστια απώλεια για το Κορινθιακό ποδόσφαιρο. Και δεν περίμενα να γίνει αποδεκτός ως προπονητής  γιατί αυτοί οι άνθρωποι που είναι απλοί από την μια και μεγάλες προσωπικότητες από την άλλη είναι επικίνδυνοι. Γιατί δεν δίνουν το δικαίωμα να τους κρίνεις. Και αναγκάζονται οι ανίκανοι  να πλάσουν δικά  τους ελαττώματα για να δικαιολογήσουν την μήνη που έχουν στους ικανούς .

Οι διάδοχοι  του
Κανένας δεν μπορεί να μη αποδεχτεί ότι μαζί με τους παίκτες δεν έβγαλε και καλούς μαθητές προπονητές που όμως έμειναν όμως λίγο στο πόστο του ενωσιακού και έφυγαν. Γιατί η αμοιβή ήταν ελάχιστη μέχρι και σε μηδενική βάση. Και έτσι περάσαμε από τους άριστους στους φίλους με αποτέλεσμα  οι μικτές να γίνουν μεταξύ φίλων και γνωστών και να απομακρυνθούν οι ικανοί.

Ο Διαιτητής Κεφιλής
Σήμερα στην Κορινθία έχουμε έναν ολοκληρωμένο διαιτητή που είναι ικανός να διαιτητεύσει ακόμα και αγώνες πρώτης εθνικής κατηγορίας
Και έχω διαπιστώσει ότι το όνομα του δεν υπάρχει στους καταλόγους των διαιτητών που διαιτητεύουν εκτός νομού. Και δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι  δυνατόν  να υπάρχει αυτός ο φραγμός  Και από την άλλη ενώ βρισκόμαστε στην 13 αγωνιστική δεν διαιτήτευσε έναν αγώνα του Π Α Σ Κόρινθος Μάλλον επειδή είναι ανεξάρτητος υπάρχει αυτή η μεταχείρισης 
Και ένα διαιτητικό ταλέντο Δημήτρης Μπεκιάρης

Και έχουμε και ένα διαιτητικό τ5αλέντο τον Δημήτρη Μπεκιάρης που η ένωσης αντί να τον προστατέψει το περασμένο Σαββατοκύριακο τον όρισε Το Σαββάτο ήταν επόπτης σ αγώνα παιδικού πρωταθλήματος  μεταξύ  Αγίων Θεοδώρων –Πήγασου  και Διαιτητής στον αγώνα Νέων μεταξύ των ομάδων Αγίου Θεοδώρων— Προόδου Αγίου Βασιλείου.
Και την Κυριακή το πρωί σε αγώνα  για το πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας ως επόπτης και το απόγευμα της ίδιας μέρας διαιτητής στον αγώνα της Β κατηγορίας  μεταξύ Πέραχωρας και Πανευρωστινιακού. Έτσι ορίζει τα ταλέντα της Διαιτησίας  ο γενικός αρχηγός του Π Α Σ Κόρινθος και Δημοσιογράφος Δημήτρης Γκρούτσης.
Πως θα προχωρήσουμε την διαιτησία.
Με όλα αυτά που γίνονται ήταν  στραβό  το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος και δεν έμεινε απολύτως τίποτα. Γιατί όταν έχεις ταλέντα διαιτητικά και ολοκληρωμένους διαιτητές και δεν τους αξιοποιείς γιατί  δεν έχουν  δώσει δείγματα πίστης προς την κρατούσα κατάσταση.

Και το συμπέρασμα άνετα βγαίνει  Να πως χάνονται οι διαιτητές από τις ενώσεις με την αιτιολογία ότι δεν έχουν την νοοτροπία του Νεοφυτιάδη που καλύπτει όλες τις παρανομίες  των δικών μας ομάδων και να είμαστε οι Ιαβέρηδες της νομιμότητας για όλους τους μη δικούς μας. Και να θέλει η αλλαγή με τον κ. Γραμμένο να βασιστεί στους νέους διαιτητές. Αλλά δεν μας είπε που θα τους βρει.