Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Για να σωθεί ο Δήμος Λουτρακίου -- Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων πρέπει να διοικηθεί από νέους ανθρώπους που δεν κουβαλάνε αρρωστημένες νοοτροπίες

Έχω σπίτι στο Λουτράκι από το 1995 και κατοικώ από το 2001 μόνιμα και όμως με θεωρούν ότι  είμαι ξένος 

Ήμουνα σε κάποιο στέκι και εκεί ανοίξαμε μια συζήτηση  για τοπικά θέματα και
άκουγα διάφορους να μιλάνε και όταν πήγα να λάβω μέρος και εγώ στην κουβέντα φίλος μου είπε σοβαρά και όχι υπό τύπου πλάκας " Εσύ δεν μπορείς να λάβεις μέρος στη συζήτηση γιατί είσαι ξένος και  δεν γνωρίζεις το Λουτράκι"
Δεν με πείραξαν τα λόγια του αλλά αυτό που με πίκρανε ήταν που άνθρωπος αυτός πίστευε ότι είχε δίκιο με τα λεγόμενα του και ήταν νέος στην ηλικία. 
Το Λουτράκι και οι γύρω σ αυτό περιοχές είναι ευλογημένες από τον Θεό και είναι τουριστικό μέρος που απέχει από το Λεκανοπέδιο της Αττικής με πελατεία 5.000.000 ψυχές  και να έχουμε κλειστά ξενοδοχεία στις γιορτές των Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς. Και το καλοκαίρι να μη έχουν πληρότητα Γι αυτό το μαράζωμα υπεύθυνοι είναι αυτοί που διοίκησαν το Δήμο .
Τους κατηγορώ γιατί δεν ακολούθησαν την εποχή τους αλλά παρέμειναν στην εποχή που το Λουτράκι ήταν για ιαματικά λουτρά. Γιατί τον Δήμο δεν τον διοικούν οι εκλεγμένοι αλλά τα σόγια που τους ψήφισαν. Και αυτοί θέλουν την ησυχία τους. 
Έχω γράψει δέκα πρωτοσέλιδα  όταν κυκλοφορούσε η εφημερίδα " ΣΗΜΕΡΑ" για να γίνει ο παραλιακός δρόμος μονόδρομος γιατί θα γίνει ατύχημα που θα μιλάει όλη η Ελλάδα Κανένας δεν έδειξε ενδιαφέρον. Και το τραγικό εδώ είναι ότι ένα σ ένα μεγάλο μέρος του απαγορεύονται τα τροχοφόρα.
Τώρα το χειμώνα που οι ταβέρνες είναι κλεισμένες και δεν υπάρχει ούτε τρύπα ανοικτή για να ακουστεί η μουσική. Και το κυριότερο δίπλα στην ταβέρνα δεν υπάρχει κάποιος που κατοικεί.Και όμως υπάρχουν καταγγελίες για ηχορύπανση 
Θυμάμαι είχα γράψει στο Ντελάλη ( την εφημερίδα μου ) να γίνει μια Μαρίνα από την πλευρά του Καλαμακίου για τα κότερα που θα περιμένουν να περάσουν 
Ο εξωραϊστικός σύλλογος του Καλαμακίου  έβγαλε εναντίον μου μια ανακοίνωση κατάπτυστη Και αυτό το μέρος παραμένει το ίδιο.
Κάνω ένα προσκλητήριο στα νέα παιδιά που αυτοί θα ζήσουν σ αυτό το υπέροχο μέρος μεγαλύτερο χρονικό διάστημα να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες αυτού τόπου και ας του δώσουν την σωστή εικόνα. Που είναι το τουριστικό Λουτράκι με την πανέμορφη Πέραχώρα τους Αγίους Θεοδώρους τα Μπίσια το Σχοίνο τον πανέμορφο Πλάτανο και αφήνω τελευταία την πανέμορφη νύφη που είναι η λίμνη της Βουλιαγμένης. 
Αν γίνει αυτή η κίνηση  θα αναπνεύσει ο τόπος και τα Ξενοδοχεία θα διώχνουν κόσμο και οι ταβέρνες δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Και τα μαγαζιά τα εμπορικά δεν θα φυτοζωούν . 
Νέοι μόνο εσείς μπορείτε να κάνετε τον Δήμο Λουτρακίου -- Περαχώρας  --Αγίων Θεοδώρων  να μιλάει όλη η Ελλάδα γιατί δεν θα κουβαλάτε την νοοτροπία ότι πρέπει να παραμείνει Νεκροταφείο