Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Τι πρότεινε ο Ολυμπιακός για τον πρόεδρο της Λίγκας - Ποιοι εκλέχθηκαν στο ΔΣ της ΕΠΟ

Ο Ολυμπιακός έκανε μία ιδιαίτερα σημαντική πρόταση στο σημερινό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, με σαφή σκοπό να σταματήσουν οι όποιες αντιδράσεις υπάρχουν σχετικά με την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Οι ερυθρόλευκοι πρότειναν να εκλεγεί άμεσα ένας πρόεδρος τεχνοκράτης και ανεξάρτητος από τις ΠΑΕ. Μάλιστα εξουσιοδοτήθηκε επιτροπή ώστε να επεξεργαστεί αυτό το πλάνο.

Παράλληλα, η γενική συνέλευση της Λίγκας εξέλεξε τα τρία μέλη της τα οποία θα την εκπροσωπούν στο Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Στην ψηφοφορία που έγινε υπήρχαν τέσσερις υποψήφιοι, ο Τάκης Αγραφιώτης, εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, που πήρε 12 ψήφους από τους 16, ο Θοδωρής Παπαδόπουλος του Ηρακλή, που πήρε 9 κι ο Αλέξης Δέδες της ΑΕΚ, που πήρε 8. Υποψήφιος ήταν κι ο Χρήστος Δάρας του Πανιωνίου, ο οποίος δεν εξελέγη, καθώς έλαβε 7 ψήφους.

Τον Τάκη Αγραφιώτη ψήφισαν όλοι εκτός από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό.

Τον Θοδωρή Παπαδόπουλο ψήφισαν ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός, ο Αστέρας Τρίπολης, η Βέροια, η Καλλονή, ο Λεβαδειακός, ο Πανιώνιος, ο ΠΑΣ Γιάννινα κι ο Πλατανιάς.

Τον Αλέξη Δέδε ψήφισαν... μονοκούκι η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ κι ο Παναιτωλικός, καθώς επίσης κι οι Ατρόμητος, Βέροια, ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη.

Τον Χρήστο Δάρα που έμεινε εκτός τον ψήφισε ο Ολυμπιακός, ο Πανιώνιος, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ηρακλής, η Καλλονή, ο Λεβαδειακός κι ο Πλατανιάς. 

Στην διαδικασία της επιλογής εκπροσώπων της ΕΠΟ οι ομάδες μπορούν να ψηφίσουν μέχρι 3 υποψηφίους.

Να σημειώσουμε επίσης πως ο Μάκης Γκαγκάτσης ενημέρωσε πως ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να διεκδικήσει θέση για φέτος. Οι λόγοι είναι πως το διάστημα που απομένει μέχρι τις επόμενες εκλογές είναι μικρό, 10 μήνες, όπως επίσης ότι η προηγούμενη παρουσία του στην ΕΠΟ ήταν μη επικοδομητική.

Επίσης, στον Δικέφαλο θεωρούν πως δεν είναι σε θέση να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα της Λίγκας, αφού σε πολλά και κομβικά θέματα υπάρχει διαφορά με τους περισσότερους εταίρους.

Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για του χρόνου, οπότε στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης ευελπιστούν να γίνουν σημαντικές αλλαγές στην ομοσπονδία και που η θητεία των μελών του διοικητικού συμβουλίου θα έχει διάρκεια τεσσάρων ετών.

Παράλληλα αποφασίστηκε η αυστηροποίηση ποινών σε βάθος τριετίας, για τις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια από την ΕΠΟ.

Στον τρίτο χρόνο θα επανέλθει ο υποβιβασμός για την ομάδα που δεν θα έχει πάρει άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη σεζόν η ομάδα που δεν θα πάρει άδεια θα μπορεί να κάνει μόνο μία μεταγραφή ξένου ή Έλληνα, άνω των 23 ετών, σε αντίθεση με τις τρεις που ίσχυε μέχρι και φέτος.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Για το σύστημα αδειοδότησης ΕΠΟ, με δεκατρείς (13) υπέρ, μια (1) κατά και τρεις (3) λευκές ψήφους, αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση στην ΕΠΟ περί αυστηροποίησης του πλαισίου, με την πλήρη απαγόρευση συμμετοχής ομάδας στο Πρωτάθλημα της Super League σε βάθος τριετίας, με αγωνιστική περίοδο υλοποίησης το 2017-18.

2/ Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ εξελέγησαν οι κ.κ. Τ. Αγραφιώτης, Θ. Παπαδόπουλος και Α. Δέδες, με 12, 9 και 8 ψήφους αντίστοιχα.

3/ Το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ για την κατανομή τηλεοπτικών εσόδων αποσύρθηκε, κατόπιν αιτήματος της ΠΑΕ ΑΕΚ και θα συζητηθεί σε προσεχές Δ.Σ.

4/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι Οικονομικές καταστάσεις χρήσης 01/07/2014-30/06/2015".