Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Γιατίς αποκλείστηκε ο Πράντιτς



Aναγκαστικός ήταν τελικά ο αποκλεισμός του Ντάνιελ Πράνιτς από την 20άδα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό καθώς όπως προκύπτει ο Κροάτης σύμφωνα με το άρθρο 31 του ΚΑΠ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην αναμέτρηση. 

Ο 33χρονος μέσος είχε κληθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό για το φιλικό της Κροατίας με την Ρωσία το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί στο Ροστόφ την Τρίτη. Από την Δευτέρα έγινε γνωστό ότι ο Πράνιτς λόγω κάποιων ενοχλήσεων στον προσαγωγό δεν θα έδινε το παρών στο ματς και πήρε σχετική άδεια για να μην μεταβεί με την υπόλοιπη αποστολή στην Ρωσία αλλά να επιστρέψει στην Αθήνα. 

Εκεί έχει εφαρμογή το άρθρο 31 του ΚΑΠ παρ. 2 (β) το οποίο σημειώνει πως όταν ένας παίκτης αποκλειστεί από την Εθνική του μετά δεν μπορεί να συμμετέχει σε αγώνα της ομάδας του αν δεν περάσουν οκτώ ημέρες. Και οι οκτώ μέρες συμπληρώνονται στις 25 Νοέμβρη. 

Χαρακτηριστικά ο ΚΑΠ προβλέπει : "Ποδοσφαιριστής ο οποίος αποκλείσθηκε από Εθνική ομάδα, λόγω τραυματισμού ή ασθενείας του, δεν δύναται να μετάσχει σε αγώνα της ομάδας του πριν από την παρέλευση οκτώ (8) ημερών από τον αγώνα της Εθνικής ομάδας στον οποίο δεν συμμετείχε για την πιο πάνω αιτία, χωρίς να υπολογίζεται η ημέρα του αγώνα της Εθνικής.  

Η τυχόν συμμετοχή του είναι αντικανονική και τιμωρείται και αυτεπάγγελτα από τη διοργανώτρια. Εξαιρούνται οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν με την ομάδα τους, λόγω τραυματισμού ή ασθένειας, σε αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, αμέσως προηγούμενου από τον αγώνα της Εθνικής".

Οπότε στον Παναθηναϊκό πήραν την απόφαση να τον αφήσουν εκτός λέγοντας πως επειδή το καταστατικό της ΕΠΟ σε ότι αφορά τους διεθνείς και τους αποκλεισμούς τους από τις εθνικές τους είναι ασαφές θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλημα αν έπαιζε στο ντέρμπι.