Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Για "σκάνδαλο Σιμιτζόγλου" κάνουν λόγο στον Πειραιά


Έξαλλοι είναι στον Ολυμπιακό με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και ο λόγος έχει να κάνει με τα άρθρα με τα οποία άσκησε δίωξη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα επεισόδια στη Λεωφόρο το περασμένο Σάββατο.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει ασκήσει δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια α) στον εν γένει χώρο του γηπέδου για τα οποία προβλέπεται πρόστιμο 40 έως 100 χιλιάδες ευρώ, β) για επεισόδια στις κερκίδες (50-120.00€ πρόστιμο). Αδικήματα για τα οποία προβλέπεται ποινή κεκλεισμένων των θυρών για 1 έως 2 αγωνιστικές. Ο κ. Σιμιτζόγλου δεν άσκησε δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, για τα οποία προβλέπεται ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών.

Με αυτή  την απόφασή "εξαφανίζει" τα εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου και πως με τις κλήσεις του "αγνοεί διαιτητή, παρατηρητή και αστυνομία".

Όπως αναφέρουν στο Λιμάνι, ως εκτεταμένα επεισόδια, σύμφωνα με τον κανονισμό, θεωρούνται τα επεισόδια εκείνα στα οποία εμπλέκεται σημαντικός αριθμός προσώπων και πως η πρόκληση κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αυτών φθοράς ξένης ιδιοκτησίας ή έστω απλής σωματικής βλάβης, αποτελεί επιβαρυντική περίπτωση.

Και προσθέτουν ότι "ξέχασε προφανώς ο κύριος Σιμιτζόγλου ότι το 6Δ προβλέπει ποινή κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση τριών βαθμών αν τα επεισόδια έγιναν στον αγωνιστικό χώρο".

Σύμφωνα με την έκθεση δεν έγιναν επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου, παρότι αναφέρονται στην έκθεση της αστυνομίας και τα είδαν όλοι οι φίλαθλοι από τα σχετικά βίντεο. Γι αυτό εξάλλου έγιναν και 40 προσαγωγές, 17 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 5 εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο Ολυμπιακός δεν θα αφήσει αναπάντητη την έκθεση Σιμιτζόγλου