Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων για να καταλάβετε τι συμβαίνει στην χώρα μας


Ο τύπος είναι η μεγαλύτερη ευλογία ή η μεγαλύτερη κατάρα της εποχής μας αλλά ξεχνώ  ποια 
                                    JAMES  M BARRIE                                                                



Ο Νικηφόρος ένας ερασιτέχνης δημοσιογράφος σχολιάζει 

Ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Π Α Ο Κ -- Ολυμπιακού που έγινε το 2002 στο γήπεδο της Τούμπας. Και να τι έγραφε το Εθνοσπορ στις 29.10,2002 " ...στα δραματικά  30 λεπτά της διακοπής ο Δούρος σκέφτηκε πολλές φορές την οριστική διακοπή Είχε μπροστά του τον βοηθό του σε άθλια κατάσταση και με την πλάτη μαυρισμένη από τυφλό χτύπημα που δέχτηκε από πέτρα που πετάχτηκε από την κερκίδα στο 65 λεπτό Ήταν το δεύτερο χτύπημα γιατί το πρώτο έγινε στο 48 λεπτό μόνο που τότε του είχαν σπάσει το κεφάλι.
Δούρος προς επόπτη : Αν μου πεις ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις θα διακόψω τον αγώνα Ότι πεις μπορείς να συνεχίσεις συνεχίζουμε Δεν μπορείς το διακόπτω Δανιγγέλης επόπτης Θα συνεχίσω αρκεί να μη λιποθυμήσω 
Αυτά έγιναν πριν από δεκατρία χρόνια. Και αντί οι πρωταγωνιστές να εξαφανιστούν από το χώρο της διαιτησίας λόγω κατακρεούργησης  του κανονισμού αυτοί συνέχισαν Και ο Δούρος διαιτήτευσε ακόμα τρια χρόνια και στην συνέχεια διοίκησε την διαιτησία με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας) 
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Τρύφων (Δράμας) 
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου) 


 Ο τύπος είναι η μεγαλύτερη ευλογία ή η μεγαλύτερη κατάρα της εποχής μας αλλά ξεχνώ ποια. 

                                                                        JAMES M BARRES





                  

       
                         











































Τα επεισόδια του τελικού 

Κυπέλλου 

Ατρόμητου -- Α Ε Κ 


Απολογήθηκαν στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ οι ΠΑΕ ΑΕΚ και Ατρόμητος, αλλά και ο Γιώργος Δώνης, για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Και οι τρεις πλευρές έριξαν τις ευθύνες στην ΕΠΟ που διοργάνωσε τον τελικό και στην αστυνομία «που απείχε από παντού». H AEK ζήτησε να τιμωρηθεί με μία αγωνιστική, τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η ποινή της.
Την ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Γιώργος Κωνσταντινίδης ως μάρτυρας και ο Χάρης Γρηγορίου ως νομικός εκπρόσωπος. «Σαν ΠΑΕ ΑΕΚ δεν αποδεχόμαστε καμία μορφή βίας. Δεν ανήκουν στην οικογένεια της ΑΕΚ, αυτά τα άτομα που έκαναν τα επεισόδια. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε εμείς σαν ΑΕΚ, όμως δεν διοργανώσαμε εμείς τον αγώνα. Δεν έγινε έλεγχος σε καμία θύρα. Όλα τα εισιτήρια ήταν άκοπα και σας παρουσιάζω συμβολικά 10 εισιτήρια, για του λόγου το αληθές.. Η εταιρία σεκιούριτι ήταν της ΕΠΟ. Στη σύσκεψη δεν έγινε δεκτό το δικό μας αίτημα να υπάρξουν στο γήπεδο και δικοί μας σεκιούριτι», είπε ο κ.Κωνσταντίνιδης.
Από την πλευρά του ο Γρηγορίου ζήτησε να τιμωρηθεί η ΑΕΚ με μία αγωνιστική, λέγοντας ότι στο παιχνίδι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ τα επεισόδια ήταν χειρότερα και οι Θεσσαλονικείς τιμωρήθηκαν με μόλις μία αγωνιστική, ενώ παράλληλα έκανε  ένσταση περί της υποτροπής, καθώς η αγωνιστική περίοδος έχει ολοκληρωθεί και βάσει νόμου τα πλέι οφ δεν χαρακτηρίζονται εντός αγωνιστικής περιόδου. «Δεν αφήσαμε εμείς να μπουν βεγγαλικά και πιστόλια στο γήπεδο. Η αστυνομία απέχει από παντού. Απέτυχε ο συντονισμός. Απέτυχαν στην ΕΠΟ, στη διοργάνωση του τελικού. Ας το παραδεχθούν. Δεν είναι ντροπή», είπε μεταξύ άλλων.
Από τον Ατρόμητο ο δήμαρχος του Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης έριξε ξεκάθαρα την ευθύνη στην ΕΠΟ: «Ντρέπομαι για τον αγώνα. Αυτός που διοργάνωσε τον αγώνα φταίει, δηλαδή η ΕΠΟ. Μας προσκάλεσαν στη γιορτή του ποδοσφαίρου και φάγαμε και ξύλο. Ευθύνονται αυτοί που μας προσκάλεσαν και αυτοί που είχαν την οργάνωση του ποδοσφαίρου»


Αγώνας Π Α Ο Κ --Ολυμπιακού  το 2002 

Γράφει το Εθνοσπόρ 29.10.2002 : "στα δραματικά 30 λεπτά της διακοπής ο Δούρος σκέφτηκε πολλές φορές την οριστική διακοπή Είχε μπροστά του τον βοηθό του σε άθλια κατάσταση και με την πλάτη μαυρισμένη από το "τυφλό" χτύπημα που δέχτηκε με πέτρα που πετάχτηκε από την κερκίδα στο 65 λεπτό 
Ήταν το δεύτερο χτύπημα Την πρώτη φορά στο 45 λεπτό μόνο του άνοιξαν το κεφάλι. 
Δούρος απευθυνόμενος προς τον επόπτη ( Δανιγγέλη ) :" Από εσένα εξαρτάται . Αν μου πεις ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις θα το κόψω οριστικά " Την ίδια ώρα οι παράγοντες του Π Α Ο Κ εκλιπαρούσαν τον Δανιγγέλη να συνεχίσει για να αποφύγουν την ολοκληρωτική τους καταστροφή Και ο Δούρος ρωτούσε και ξανά ρωτούσε τους αστυνομικούς " Αν διακόψω το παιχνίδι αναλαμβάνετε την ευθύνη; "
Δούρος πάλι προς Δανιγγέλη " Ότι πεις εσύ.Μπορείς να συνεχίσεις συνεχίζουμε Δεν μπορείς το διακόπτω Δική σου είναι η απόφασης 
Δανιγγέλης : Θα συνεχίσω αρκεί να μη απαντήσω. 
Αυτοί οι δυο κύριοι κατακρεούργησαν τον πειθαρχικό κώδικα και τον κανονισμό και έπρεπε μετά από αυτό το φιάσκο να εξαφανιστούν από το χώρο της διαιτησίας ο κ. Δούρος συνέχισε να διαιτητεύει μέχρι του 2005 και να διοικήσει μετά την Ελληνική διαιτησία και να μας παρουσιάσει λουλούδια διαιτητικά και μέσα σε αυτά είναι και ο Ανδρέας Παππάς 
Και ο κ. Δανιγγέλης σήμερα είναι παρατηρητής διαιτησίας.  

Σχολιασμός  Νικηφόρου 

Κάποτε ο Χότζας πηγαίνοντας στην αγορά του χωριού του βλέπει τον γείτονα να κόβει ένα κλαδί του δέντρου της αυλής του. Και ο Χότζας αφού τον χαιρέτισε του είπε να προσέχει γιατί θα πέσει. Και τράβηξε για να πάρει το καφέ του. 
Μετά από λίγο έρχεται ο γείτονας κουτσαίνοντας στο καφενείο και ρωτάει " Αφέντη Χότζα που ήξερες ότι θα πέσω "
Και ο Χότζας απλά του απάντησε" ...μα αφού καθόσουν επάνω στο κλαδί που έκοβες φυσικά και θα έπεφτες"  
Υποστηρίζω χρόνια αμέτρητα ότι στη χώρα μας διοικητικά δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Και η τραγική εικόνα προέρχεται από τις ενώσεις που με αυτές δεν ασχολείται κανένας. Και ξεχνούν οι παράγοντες των σωματείων ότι οι πρωταγωνιστές της όλης κατάστασης είναι οι ενώσεις. 
Ο Πρόεδρος της ένωσης Χανίων έχει κλείσει συντάξιμα χρόνια το ίδιο και αυτός της Ρόδου Και αυτός της Μεσσηνίας που ο Ανακριτής τον σταμάτησε 
Αλλά τι να περιμένουμε από τον κ. Κοντονή όταν ο βουλευτής του κόμματος του ο Πέτρος Κωνσταντινέας μας παρουσιάζεται σήμερα αντιστασιακός όταν είναι το πνευματικό παιδί ντου Άρη Σταθόπουλου. 
Σας ανέφερα δυο παραδείγματα χαρακτηριστικά που τα λένε όλα.
Θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο; Να στείλετε ελεγκτές στην Ε Π Ο και στις ενώσεις ταυτόχρονα Και μόνο τότε θα καταλάβετε γιατί έχει σαπίσει το στην κυριολεξία το Ελληνικό ποδόσφαιρο.