Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Δεν έγινε ένας αγώνας στα Χανιά γιατί δεν πλήρωσαν τον διαιτητές Σπουδαία τα λάχανα Αυτό στην Κορινθία έγινε για 120 ευρώ πριν από μερικά χρόνια





Διαβάζω στο μπλοκ Φίλαθλος :

Πρωτοφανείς καταστάσεις διαδραματίστηκαν σήμερα σε μια κατηγορία που θέλει να λέγεται τύποις επαγγελματική αλλά στην ουσία, μετά τα όσα έχουν γίνει φέτος, είναι αμφίβολο αν έχει λόγο ύπαρξης.

Ο λόγος για τη Football League και τον αγώνα της Κρήτης ανάμεσα στα Χανιά και την Κέρκυρα, που επρόκειτο να ξεκινήσει λίγη ώρα νωρίτερα, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, αλλά δεν θα διεξαχθεί ποτέ επειδή οι γηπεδούχοι δεν πλήρωσαν, ως όφειλαν, τη διαιτητική ομάδα!

Μετά τις αποχωρήσεις των Εργοτέλη, Ολυμπιακού Βόλου, τους «ψίθυρους» περί χειραγωγημένων αγώνων και τις πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες αρκετών από τις υπόλοιπες ομάδες (π.χ. Παναχαϊκή, Παναιγιάλειος), ήρθε και το σημερινό συμβάν για να προστεθεί ακόμη μια «μαύρη σελίδα» στη Β΄ Εθνική.

Τα Χανιά φιλοξενούσαν στα Περιβόλια την Κέρκυρα, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο αλλά η τριάδα των διαιτητών δεν εμφανίστηκε ποτέ και έκλεισε το φύλλο αγώνα στα αποδυτήρια, αφού η διοίκηση της γηπεδούχου δεν κατέβαλε την αμοιβή στους διαιτητές, ως όφειλε βάσει του κανονισμού.

Από την πλευρά τους οι Κρήτες ισχυρίζονται ότι είχαν καταθέσει προκαταβολή την Παρασκευή 25 Μαρτίου, αλλά το υπόλοιπο δεν καταβλήθηκε πριν την έναρξη της αναμέτρησης, όπως έπρεπε να γίνει. Στις 14:50 ο διαιτητής του αγώνα (Γρατσάνης) έδωσε διορία μισής ώρας, αλλά τα χρήματα δεν συγκεντρώθηκαν, με τη γνωστή κατάληξη.

Ωφελημένη βγήκε η Κέρκυρα, που πήρε ένα τρίποντο χωρίς να παίξει και μείωσε εκ νέου τη διαφορά από την πρωτοπόρο Λάρισα στον ένα βαθμό, ενώ τα Χανιά, που έχασαν το παιχνίδι στα χαρτιά με 0-3, θα έχουν συνέπειες, αφού ο αγώνας δεν διεξήχθη με υπαιτιότητά τους.


Σχολιασμός Νικηφόρου 

Ήρθαν δεύτεροι και κατά ιδρωμένοι οι Κρητικοί αφού εμείς εδώ στην Κορινθία είμαστε πρώτοι και μάλιστα σε πρωτάθλημα ερασιτεχνικό της Γ κατηγορίας 
Που ο Ολυμπιακός Κορίνθου δεν είχε να προπληρώσει τους διαιτητές 
Και αυτοί οι Κορίνθιοι διαιτητές που δεν δέχτηκαν να κάνουν τον αγώνα και να πληρωθούν Και  ήταν νέα παιδιά και πρέπει να πήγαιναν τουλάχιστον οι δυο στο Σχολείο. Ο αγώνας δεν έγινε Και ο κανονισμός γράφει ότι το σωματείο που δεν προπληρώνει μηδενίζεται και έχει και πρόστιμο το οποίο αρχίζει από ένα ευρώ και φτάνει τα χίλια. Και τι έκανε ο πρόεδρος της ένωσης ο άνθρωπος που λατρεύει το ποδόσφαιρο μια και αυτό τον έκανε ακόμα και μέλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Σκέτη ανιδιοτελή συμμετοχή στο ποδόσφαιρο που κυριαρχεί η αγάπη για το άθλημα και για τα νιάτα. Και έτσι έβαλε πρόστιμο μόνο 500 ευρώ ή σε δραχμές 170.000 μς αποτέλεσμα να διαλυθεί ο ιστορικός Ολυμπιακός Κορίνθου που τον διατηρούσε εν ζωή ένας φίλαθλος ο Μιχάλης Πρωτόπαπας  ένας μεροκαματιάρης. Και έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο τόσο μεγάλο που σημαίνει αντίο ποδόσφαιρο. Και όλα αυτά γιατί ο Πρωτόπαπας είναι φίλος του Σπύρου Νίκα  που ήταν τριάντα πέντε χρόνια πρόεδρος της ένωσης. 
Μεγάλο αμάρτημα. 
Συμπέρασμα Σας φάγαμε Κρητικοί εμείς οι Κορίνθιοι με την βοήθεια όμως ενός Αρκάδα που αποδείχτηκε πιο έξυπνος από εμάς Τον Μιχάλη τον Τσιχριτζή