Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Γιατί ο Κύζας δεν συμφώνησε με τον επόπτη

Η οδηγία της επιτροπής διαιτησίας της UEFA στους διεθνείς διαιτητές στο πρόσφατο σεμινάριο στην Κύπρο, στο οποίο μετείχε και ο Δραμινός διεθνής ρέφερι, ήταν αυτή που οδήγησε σύμφωνα με πληροφορίες τον Γιώργο Κύζα να δείξει σέντρα στο γκολ του Καμπιάσο.

Και τι ανέφερε αυτή η οδηγία... Οτι σε περιπτώσεις σαν και αυτή του χθεσινού αγώνα και όταν ο παίκτης που είναι εκτεθειμένος βρίσκεται εκτός μικρής περιοχής και δείχνει σαφή πρόθεση να μην συμμετέχει στο παιχνίδι το γκολ πρέπει να μετράει.

Και αυτό διότι οι ιθύνοντες της ευρωπαικής διαιτησίας θεωρούν πως σε αυτή την περίπτωση η απόσταση μεταξύ του παίκτη που είναι οφσάιντ και του τερματοφύλακα είναι τέτοια, ώστε ο τελευταίος να προλαβαίνει να έχει ξεκάθαρη αντίληψη της φάσης.

Εν προκειμένω, ο Τσόρι Ντομίνγκες όντως είναι εκτός μικρής περιοχής, ενώ δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν μπαίνει στη φάση και αυτό είναι που κάνει τον Κύζα να πάρει τη φάση πάνω του και να δείξει σέντρα, παρά το γεγονός ότι ο βοηθός Λάζαρος Δημητριάδης σήκωσε τη σημαία του


Ο Νικηφόρος Σχολιάζει 

Αν υπάρχει αυτή αυτή η οδηγία της OYEFA πρέπει να φροντίζουν οι καθηγητές που βγαίνουν στα κανάλια; να μαθαίνουν τις τροποποιήσεις των κανονισμών Γιατί οι απληροφόρητοι και καταστάσεις δημιουργούν σε βάρος του αθλήματος και του διαιτητή και το κυριότερο αυτό το αλαλούμ έχει αντίκτυπο στο ποδόσφαιρο της χώρας μας που τόσα έχει υποστεί από την σφυρίχτρα τελευταία