Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

κύριε Υπουργέ του αθλητισμού πιστεύω ότι έχετε την θέληση αλλά όχι και την δύναμη για να κάνετε την αλλαγή στο ποδόσφαιρο


Στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο κόκκινο" μίλησε ο  υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και είπε :

1--Την συνάντηση με τους Μελισσανίδη - Σαββίδη - Μαρινάκη, η οποία δεν έγινε ποτέ,

"Ενώ είχε προσωπικά διερωτηθεί ο κ. Μαρινάκης αν μπορεί να συμμετέχει στην συζήτηση, το πρωί της Πέμπτης 24ης Μαρτίου υπήρξε επανατοποθέτηση της εισαγγελίας και προσωπικά του κ. Ντογιάκου, όσον αφορά το ζήτημα των περιοριστικών όρων του κ. Μαρινάκη, ως εκ τούτου η συζήτηση ματαιώθηκε. Εμείς κάναμε το βήμα και προσκαλέσαμε τους προέδρους, η συνάντηση όμως δεν έγινε και όχι εξαιτίας ημών.

Σχολιάζει ο Νικηφόρος 

Ο κ. Υπουργός ως νομικός πρέπει να γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον ότι εφόσον η δικαιοσύνη αποφάσισε ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν πρέπει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο δεν νομίζουμε ότι έπρεπε να κλείσετε αυτή την συνάντηση. Μάλλον ο Εισαγγελέας εφάρμοσε τον νόμο που η βουλή ψηφίζει. 
Και σύμφωνα με το σύνταγμα οι αρχές είναι τρεις και μεταξύ των ανεξάρτητες 
Η νομοθετική Η εκτελεστική και Η δικαστική.

2-- Τη ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδας


Δεν θα αρθεί η απόφαση για την παύση του Κυπέλλου Ελλάδος. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη. Η απόφαση είναι πολιτική καθώς δεν είναι δυνατόν να συσσωρεύεται αρνητικό φορτίο σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα.

Σχολιάζει ο Νικηφόρος 

Η Θάτσερ απέκλεισε για πέντε ολόκληρα χρόνια το Αγγλικό ποδόσφαιρο μετά τα επεισόδια στο Χέιζελ που έχουν χαρακτηριστεί μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και όχι άδικα, καθώς 39 άτομα έχασαν τη ζωή τους το απόγευμα της 29ης Μαΐου 1985, στο στάδιο «Χέιζελ» των Βρυξελλών.

Οι επιζώντες από αυτήν την τραγωδία  προσπαθούν εδώ και 26 χρόνια να σβήσουν από την μνήμη τους τις εικόνες της φρίκης. Όταν όμως καλούνται να μιλήσουν για εκείνη την ημέρα είναι σαν να μην έχει περάσει ούτε ένα λεπτό. Θυμούνται την παραμικρή λεπτομέρεια. Ακόμα και τις φωνές…
Απόγευμα 29ης Μαΐου 1985. Η Γιουβέντους αντιμετωπίζει τη Λίβερπουλ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Διαιτητής του αγώνα είχε κληρωθεί ο Ελβετός Ντέινα. Από το στάδιο των Βρυξελλών, περισσότεροι από 60 τηλεοπτικοί σταθμοί μετέφεραν στις χώρες τους την εικόνα του αγώνα. Από τη μια πλευρά του σταδίου υπήρχε κόσμος ντυμένος στα ασπρόμαυρα. Από την άλλη στα κόκκινα. Οι οπαδοί και των δύο ομάδων τραγουδούσαν συνθήματα και κουνούσαν σημαίες, δημιουργώντας μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Μεταξύ τους υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη, αλλά κανείς δεν έδειχνε να ανησυχεί.
Περίπου μια ώρα πριν από τη σέντρα του αγώνα, οι οπαδοί της Λίβερπουλ πέρασαν το διαχωριστικό και επιτέθηκαν με ορμή στους Ιταλούς που βρίσκονταν στον τομέα «Ζ». Ορισμένοι Ιταλοί αντεπιτέθηκαν. Για αρκετά λεπτά, καθίσματα και διάφορα άλλα αντικείμενα είχαν δημιουργήσει μια…νοητή γέφυρα στα δύο «στρατόπεδα». Ωστόσο, οι Άγγλοι συνέχισαν να συρρέουν κατά δεκάδες στον τομέα «Ζ», αναγκάζοντας σχεδόν ολόκληρη τη μάζα των οπαδών της Γιουβέντους να υποχωρήσει. Αρκετοί Ιταλοί στοιβάχτηκαν σε έναν τοίχο στο τέλος της εξέδρας, ο οποίος κατέρρευσε από το βάρος. Δεκάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια, τη στιγμή που εκατοντάδες περνούσαν από πάνω τους για να σωθούν. Τριάντα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων 32 Ιταλοί, τέσσερις Βέλγοι, δύο Γάλλοι και ένας Ιρλανδός. Περισσότεροι από 350 τραυματίστηκαν, αλλά η χαοτική κατάσταση που επικρατούσε και η περιορισμένες δυνάμεις των Αρχών καθυστέρησαν την ιατρική περίθαλψη.
Οι φίλαθλοι και όχι οι έμποροι του ποδοσφαίρου και οι νεαροί που θέλουν την εκτόνωση τους θα είναι δίπλα σας για ότι απόφαση πάρετε ακόμα και την διακοπή του πρωταθλήματος προκειμένου δα δούμε ποδόσφαιρο στη χώρα μας ανταγωνιστικό  


3--Για τα επεισόδια στη Λευκάδα,

Συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης για την άθλια καταδρομή στην Λευκάδα. Αυτούς που τρέχει να υπερασπιστεί ο Παναθηναϊκός, έχουν ταυτοποιηθεί σε διαφορετικά καταδρομικά επεισόδια. Τον κ. Αλαφούζο ας τον κρίνουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού.

Σχολιάζει ο Νικηφόρος 

Βέβαια τον κ. Αλαφούζο θα τον κρίνουν οι φίλαθλοι του Π Α Ο αλλά και εσάς κ. υπουργέ ο λαός. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν περνάτε από την βουλή έναν νόμο με ένα άρθρο ( και αυτό συνηθίζετε στο κόμμα σας ) και με το οποίο θα φέρετε την ηρεμία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και στην ελληνική κοινωνία. Δώστε την ευθύνη για την ίδρυση των συλλόγων στα σωματεία και ΄όλα θα λυθούν Αλλά δεν τολμάτε να το κάνετε γιατί τρέμετε το πολιτικό κόστος Και για να είμαι δίκαιος όλοι οι υπουργοί αθλητισμού δεν τόλμησαν να τα βάλουν με τους οργανωμένους, 




4-- Εκλογές στην ΕΠΟ.



Εδώ και πολλά χρόνια συντηρείται αυτό το σύστημα (οι εκλογές από τις Ενώσεις των Ποδοσφαιρικών Σωματείων), με την αγαστή συνεργασία και των πολιτικών κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια και βρίσκονται σε καθεστώς μόνιμης διαπλοκής.

Υπάρχει σοβαρό ζήτημα και προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη, έχουμε καταθέσει εγκύκλιο η οποία προβλέπει την καταγραφή των σωματείων, ώστε να μάθουμε ποια είναι αυτά τα σωματεία, τι αθλητικό έργο παράγουν, ποιοι είναι παράγοντες και πώς λειτουργούν. Έχουμε κάνει βήματα, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη"

Σχολιάζει ο Νικηφόρος 

Υπάρχει ένα τραγούδι πολύ παλιό που λέει ¨... είναι μεσάνυχτα και όλη η φύσης ησυχάζει ..."
Κύριε υπουργέ αυτοί που διοικούν τις ενώσεις ( γιατί αυτοί έχουν την δύναμη και όχι η Ε Π Ο ) δεν πιστεύουν σε κόμματα παρά μόνο στον παρά 
Και αντί να κάνετε εγκυκλίους να στείλετε ελεγκτές την ίδια μέρα στην Ε Π Ο και στις ενώσεις και τότε θα φανερωθούν όλα. Και αυτό τον έλεγχο να τον κάνει το Υπουργείο οικονομικών 
Εσείς όμως ασχολείστε με ανύπαρκτα θέματα που σημαίνει ότι πετάτε την μπάλα όχι στην εξέδρα αλλά στα χωράφια. Και αυτό το κάνετε για να διακοπεί ο αγώνας γιατί δεν τολμάτε να ακουμπήσετε την Ε Π Ο γιατί γνωρίζουμε ποιον υποστηρίζει. 
Ζητήσατε από από τον πρόεδρο της Ε Π Ο   τα μέλη της Ε Π Ο  και τους προέδρους των ενώσεων Πόσα έχουν εισπράξει με διάφορες αιτιολογίες από το ταμείο της Ε Π Ο πλήρως δικαιολογημένα. Επίσης αν οι φορολογικές των δηλώσεις δικαιολογούν τα αγαθά που έχουν αποκτήσει. Επίσης να ερευνηθεί και η εποχή που ήταν και πρόεδροι σωματείων πριν να γίνουν πρόεδροι των ενώσεων  Όλα τα άλλα είναι για κατανάλωση κ. Υπουργέ 
Και ο λαός μας ο φιλόσοφος λέει " Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει μια βδομάδα κοσκινίζει.  Και εσείς κ. υπουργέ ένα χρόνο κοσκινίζετε και από ζύμωμα απολύτως τίποτα.