Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Εργομετρικά και μετά Αυστρία

Ολυμπιακός
Για πρώτη φορά στα χρονικά τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός αρχίζει τόσο νωρίς προετοιμασία. 
Αύριο Δευτέρα 20 Ιουνίου γίνεται η πρώτη συνάντηση στον Ρέντη, οπότε και θα αρχίσουν οι καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις. Μετά τις εξετάσεις τις οποίες θα κάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής (την ίδια και την επόμενη μέρα) θα υποβάλλεται και σε εργομετρικά στον Ρέντη. Αυτό θα γίνεται ανά δυάδες. 
Το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουνίου η ομάδα θα αναχωρήσει, με πτήση τσάρτερ, για το Ίνσμπρουκ της Αυστρίας. Μετά την άφιξή της η ομάδα θα μεταβεί στο Λάνγκεφελντ, όπου θα κάνει προετοιμασία εκεί έως και την 1η Ιουλίου.

Οι προπονήσεις θα γίνονται στο τοπικό γήπεδο. Στις 27 Ιουνίου η ομάδα του Ολυμπιακού θα δώσει το πρώτο της φιλικό για την σεζόν. Είναι προγραμματισμένο για τις 18:00 με αντίπαλο την SV Horn, στο γήπεδο Axams. Λίγες ημέρες μετά, στις 30 Ιουνίου (17:30), ο Ολυμπιακός θα παίξει το δεύτερο φιλικό του, ξανά στην Αυστρία, αυτή τη φορά με αντίπαλο την Wacker Innsbruck, στο γήπεδο του Langenfeld.

Μετά την επιστροφή του συλλόγου στην... βάση του έχει το β' στάδιο της προετοιμασίας. Στις 6 Ιουλίου ο Ολυμπιακός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες και από εκεί θα μεταβεί στην Γάνδη όπου θα κάνει προπονήσεις συνεχίζοντας την προετοιμασία του. Για τις προπονήσεις του εκεί θα χρησιμοποιηθεί το προπονητικό κέντρο της KRC Genk. Επί βελγικού εδάφους, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν προγραμματίσει τρία φιλικά. Το πρώτο στις 8 Ιουλίου (20:30), με αντίπαλο την KAA Gent, στο γήπεδο Ghelamco Arena. 
Στην συνέχεια, μετά από πέντε ημέρες και συγκεκριμένα στις 13 Ιουλίου (19:00), ο πρωταθλητής Ελλάδας θα παίξει με την KVC Westerlo, στο γήπεδο Het Kuipje και ενώ μετά από δύο ημέρες θα κλείσει ο «κύκλος» των φιλικών και στο Βέλγιο. Στις 15 Ιουλίου (19:00), θα γίνει το ματς με την Royal Standard de Liege FC, στο γήπεδο Maurice Dufrasne Stadium.

Στις 16 Ιουλίου η αποστολή των πρωταθλητών θα επιστρέψει στην Αθήνα. Με την επιστροφή τους στην Ελλάδα (16/7) είναι προγραμματισμένο ακόμη ένα ματς, τελευταίο (μέχρι στιγμής) πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Αυτό με αντίπαλο τον Ατρόμητο, στις 20 Ιουλίου (21:00), στο γήπεδο Περιστερίου. Πρόθεση των Πειραιωτών πάντως είναι να προλάβουν πριν τα πρώτα δύο φετινά ευρωπαϊκά ματς να δώσουν και άλλον έναν φιλικό αγώνα.

- Οι ώρες που αναφέρονται για τα φιλικά στην Ευρώπη είναι τοπικές.