Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Χάνει τις ενώσεις Γκιρτζίκης εύχομαι και στα δικά μας


                              

Η παράταξη του Δημήτρη Γιαρένη, η οποία εκπροσωπούσε την αντιπολίτευση  και υποστηρίχτηκε από την  «συμμαχία» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, κέρδισε στην ΕΠΣΑΝΑ.

Η διοίκηση Γκιρτζίκη μετράει άλλη μια απώλεια, καθώς η ΕΠΣΑΝΑ αποτελούσε μήλον της έριδος και διεκδικήθηκε δυναμικά απ’ όλες τις πλευρές. 

Στην ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες,  η παράταξη Γιαρένη επικράτησε της παράταξης Παπαμακάριου – Χρυσάφη (που στηριζόταν από την διοίκηση Γκιρτζίκη) με 34 ψήφους, έναντι 23, σε σύνολο 57 σωματείων που ψήφισαν.

Σε ό,τι αφορά στο νέο Δ.
Σ. της ΕΠΣΑΝΑ, η νικήτρια παράταξη του Δημήτρη Γιαρένη εξέλεξε και τα 11 μέλη, ενώ οι ηττημένοι της παράταξης Παπαμακάριου – Χρυσάφη δεν εξέλεξαν κανέναν…

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκλογές διεξήχθησαν παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης αλλά και 20-30 «φουσκωτών».

Στις εκλογές μετείχε και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος, εκπροσωπώντας το σωματείο Σταμάτα.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία των αρχαιρεσιών, υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ των δύο παρατάξεων, με αφορμή το αν θα δινόταν δικαίωμα ψήφου σε τέσσερα σωματεία που είχαν καταθέσει διπλά πληρεξούσια (η παράταξη Γιαρένη ήθελε να ψηφίσουν, η παράταξη Παπαμακάριου-Χρυσάφη ήθελε να αποκλειστούν). Τελικά επετράπη η συμμετοχή σε δύο από αυτά.

Γιαρένης: «Η Ένωση είχε πιάσει πάτο»

Στις πρώτες δηλώσεις του, ο Δημήτρης Γιαρένης είπε: «Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν να πάρουμε αυτή τη μεγάλη νίκη. Η ΕΠΣΑΝΑ γυρίζει σελίδα, θα είναι για όλα τα σωματεία. Και γι' αυτούς που μας ψήφισαν και γι' αυτούς που δεν μας ψήφισαν. Εχουμε να κάνουμε πολύ δουλειά, γιατί όπως είχαμε πει και προεκλογικά, η Ένωση δυστυχώς είχε πιάσει πάτο. Από αύριο ξεκινάμε δουλειά. Τίποτα άλλο γιατί ήταν μία δύσκολη μέρα, είναι πολύ αργά, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην πορεία»