Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Εκλογές ΕΠΟ: Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι ο Ολυμπιακός θα στηρίξει τη νυν διοίκηση;

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος της ΕΠΟ με τον Σταύρο Κοντονή, η ποδοσφαιρική πιάτσα περιμένει την γενική συνέλευση της ομοσπονδίας σε λίγες ημέρες.
Ο λόγος προφανής. Όλοι θέλουν να δουν την συμπεριφορά των Ενώσεων και ιδιαίτερα αυτών που λέγεται ότι θα στηρίξουν το αντιολυμπιακό μπλοκ.
Η εμπειρία μου μού λέει ότι οι περισσότεροι εκπρόσωποι των Ενώσεων θα τηρήσουν ουδέτερη στάση η, αν προτιμάτε δεν θα εκδηλωθούν από τώρα.
Θα ...κόψουν κίνηση και θα προετοιμαστούν για τις εκλογές.
Θεωρητικά πάντα ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουν ξεκινήσει αγώνα για την ανατροπή της διοίκησης Γκιρτζίκη, ενώ ο Παναθηναϊκός φαίνεται κι αυτή τη φορά να μην είναι στο κάδρο.
Τυπικά υφίσταται η συμμαχία με τους άλλους δύο, όμως ουσιαστικά ο Αλαφούζος έχει διαχωρήσει τη θέση του.
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα κάνει ο Ολυμπιακός.
Υποτίθεται ότι στηρίζει τον νυν πρόεδρο, ο οποίος όπου βρεθεί κι όπου σταθεί λέει ότι θα είναι υποψήφιος και θα ξανακερδίσει.
Λογικά ποντάρει στον Ολυμπιακό, αλλά από το ρεπορτάζ δεν μου προκύπτει ότι οι ερυθρόλευκοι θα επιμείνουν σε τελειωμένη ιστορία.
Για ποιο λόγο να πάνε με κάποιον που είναι καμμένο χαρτί;
Ενδεχομένως ο Ολυμπιακός να παρουσιάσει ξαφνικά άλλον υποψήφιο, το όνομα του οποίου ασφαλώς και θα παίξει ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Το θέμα είναι αν ισχύει κατι τέτοιο και ποιος θα είναι αυτός.
Μέχρι τώρα, πάντως, ο Ολυμπιακός απέχει από τις προεκλογικές δραστηριότητες του Σαββίδη και του Μελισσανιδη, οι οποίοι έχουν ρίξει το βάρος στην αλλαγή όσο το δυνατόν περισσότερων διοικήσεων στις Ενώσεις.
Στο μέλλον θα φανεί αν ο Μαρινάκης το κάνει αυτό συνειδητά κι έχει κάποιο σχέ