Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης άνοιξε τον φάκελο του σκανδάλου των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων, λαμβάνοντας απολογίες από τους δυο πρώτους κατηγορούμενους.

Όπως αποκάλυψε η ''ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΙ'', ο ανακριτής ελέγχει 68 νοθευμένες ενημερότητες 27 ομάδων. Ο εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης που άσκησε τις σχετικές διώξεις για 32 ποδοσφαιρικούς παράγοντες, με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας διαπίστωσε ότι ορισμένες από τις ομάδες πήραν χορηγίες 2,7 εκατομμυρίων ευρώ από τον τότε κρατικό ΟΠΑΠ, προσκομίζοντας πλαστές ενημερότητες! Τώρα ο ανακριτής διαφθοράς διερευνά δυο αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα: την απάτη και την πλαστογραφία.

Η εκπομπή αποκάλυψε και μια συνομιλία που κατέγραψε ο υπερκοριός στις 23 Μαρτίου 2011, όπου αξιωματούχος της ΕΠΟ φρόντιζε να καλύψει για λογαριασμό προέδρου ΠΑΕ της Super League νοθευμένα έγγραφο πλαστής φορολογικής ενημερότητας.

Ιδού ο διάλογος:

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 23.03.2011, ΏΡΑ: 14:01
ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΕ Γ-ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ ΕΠΟ Α
Γ: Φίλε τι κάνεις;
Α: Έλα, τι έγινε;
Γ: Καλά;
Α: Καλά, καλά ρε φίλε
Γ: Εεε… εντάξει το πρόβλημα μας;
Α: Εντάξει ναι. Μου έφερε εδώ το παιδί το…… το χαρτί, εντάξει.
Γ: Μπορώ να το συναντήσω το πρόβλημα μετά ή όχι;
Α: Κοίταξε να δεις κάτι. Σου είπα και χθες ότι θα ξεκινήσει εδώ μια έρευνα και τα λοιπά. Θα κοιτάξω τώρα εγώ με αυτόνα τον……. να το εξετάσω, δηλαδή όσο μπορέσω να μην δημιουργηθεί κάτι. Πιστεύω, πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα
Γ: Αν ξεκινήσει (ακατάληπτο), έτσι; Από εκεί που παίρνεις αυτό το χαρτί.
Α: Ναι, ναι.
Γ: Εμείς ήμασταν τότε αλλά τι έγινε, τι έγινε κατά καιρούς. Αυτό έλεγε για 10 ημέρες και βγήκαν παραπάνω (ακατάληπτο)
Α: Καλά δεν…..δεν είναι θέμα ότι έφυγε και ξανάρθε, είναι το ότι είναι οι επίμαχες ημερομηνίες. Δηλαδή…. Κατάλαβες; Αυτό είναι το θέμα. Όπως έχει αυτή τη στιγμή η κατάσταση δεν βλέπω τίποτα να… κανένα πρόβλημα. Σου λέω στο εσωτερικό το θέμα το δικό μας πιστεύω ότι το ελέγχω…. να το καλύψω δηλαδή…. τώρα από εκει και μετά το μόνο που έχεις να φοβάσαι είναι μην γίνει καμιά καταγγελία συγκεκριμένη όπως έχει γίνει με τους άλλους.
Γ: Α…. έχει γίνει μόνο για τους άλλους, δεν έχει γίνει για εμάς;
Α: Όχι, όχι δεν έγινε τίποτα για εμάς. Κατάλαβες; Δηλαδή το μόνο που σε απασχολεί πρέπει να είναι αυτό.
Γ: (ακατάληπτο) για τις μεταγραφές που πήρες…. εμείς ένας παίκτης είναι στην ουσία από εκεί…. αυτό είναι… οπότε αν τώρα ήμαστε εντάξει (ακατάληπτο) στις μεταγραφές τελείωσε. Ό,τι και να γίνει δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.
Α: Ναι, ναι, ναι.
Γ: Του Χρήστου είναι μεγάλο το πρόβλημα και του Νίκου. Πιο μεγάλο είναι από εμάς.
Α: Ναι ρε.
Γ: Εντάξει εμάς δεν μας βολεύει τώρα…. αν πάνε μπαράζ τώρα έτσι…. δεν θα είναι πρόβλημα μετά; Όποιος προλάβει μετά θα είναι. (Ακατάληπτο) καταγγελίες είναι, ο ένας στον άλλονα.
Α: (Γέλια)… μάλλον έτσι θα γίνει ξέρω ‘γω. Θα εξαρτηθεί η τύχη των καταγγελιών αυτών που έχουμε τώρα δηλαδή πιστεύω για την συνέχεια. Με κατάλαβες; Δηλαδή αν μπορεί αυτό και σωθεί το θέμα εντάξει δεν νομίζω να προχωρήσει κανείς ξανά τα ίδια πράγματα να κάνει.
Γ: Τέλος πάντων ο Θεός βοηθός.
Α: Έτσι όπως το πες
Γ: Εσύ φαντάζεσαι ότι υπάρχουν και άλλοι παίκτες; (Ακατάληπτο) τι φαντάζεσαι;
Α: Ε πρέπει να υπάρχουνε. Πιστεύω μια δυο ακόμα υπάρχουνε. Δεν μπορεί τώρα να είναι μόνο….. και τα λοιπά. Δηλαδή και με τον νόμο των πιθανοτήτων δηλαδή εγώ το λέω.
Γ: Οι καταγγελίες, οι καταγγελίες τώρα ξεκινάν από όλους μαζί τους φακέλους, ή μόνο από αυτούς τους δυο που έγινε;
Α: Μόνο σε αυτούς τους δυο, μόνο σε αυτούς τους δυο.
Γ: Μόνο σε αυτούς τους δυο
Α: Όχι οι καταγγελίες, η έρευνα εννοείς;
Γ: Η έρευνα ναι.
Α: Η έρευνα εντάξει κοίταξε…. η έρευνα είναι για όλους…. αλλά πώς να το πω είναι επιφανειακή δεν είναι σε βάθος.
Γ: Α γίνεται από εκεί ξέρω ‘γω.
Α: Ε ναι γίνεται από εμάς τέλος πάντων ένα…. έτσι για να λέμε ότι κάτι γίνεται ενόψει αυτών που προκύψαν δηλαδή τα θέματα…. Εντάξει. Το επίπεδο που (ακατάληπτο) είναι δικές μου αναφορές και εισηγήσεις. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Γ: Καλώς αδελφέ εντάξει.
Α: Εντάξει αδελφέ;
Γ: Ευχαριστώ πάρα πολύ. Υπόχρεος
Α: Ναι, ναι αλλοίμονο.

KORIOPOLIS 2: ΑΥΤΟΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ Ο ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ-ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ
Στην τελική ευθεία μπαίνει η δικαστική έρευνα για το Koriopolis2. Πρόκειται για 7.500 συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός το 2011 και ουδέποτε απομαγνητοφωνήθηκαν. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, υπεύθυνος επί των αθλητικών θεμάτων, Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να προχωρήσει άμεσα η υπόθεση από την αθλητική εισαγγελία Αθηνών. Μάλιστα το συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα αυτοεξαίρεσης του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στην ΕΠΟ. Έτσι την προκαταρκτική αναλαμβάνει ο αναπληρωτής αθλητικός εισαγγελέας Γιάννης Παναγόπουλο