Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Σαν σήμερα το ιστορικό αήττητοΕκτύπωση



παο
Η ημερομηνία (24/5) είναι ιστορική για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος 53 χρόνια πριν, σαν σήμερα, είχε κατακτήσει το μοναδικό αήττητο πρωτάθλημα που έχει πάρει ποτέ ελληνική ομάδα, νικώντας μάλιστα τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη.
Η επιτυχία της ομάδας του Στέφαν Μπόμπεκ την χρονιά 1963-1964 είναι ένα επίτευγμα, το οποίο δεν έχει καταφέρει καμία άλλη ελληνική ομάδα μέχρι σήμερα, κάτι που δείχνει πως η συγκεκριμένη επιτυχία είναι μοναδική. Πόσο μάλλον από την στιγμή που την τελευταία αγωνιστική για να το καταφέρει χρειάστηκε να νικήσει τον αιώνιο του αντίπαλο, στο Φάληρο, με 1-0 χάρη σε γκολ του Βαγγέλη Πανάκη στο 54΄.
Εκείνη την χρονιά οι πράσινοι την τελείωσαν με 26 νίκες και 4 ισοπαλίες και αφιέρωσαν το πρωτάθλημα στον ιδρυτή της ομάδας, Γιώργο Καλαφάτη, ο οποίος είχε πεθάνει τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς.
Αξέχαστη θα μείνει η εικόνα του εκλιπόντα (πριν από λίγες ημέρες) Ζαχαρία Πιτυχούτη, ο οποίος έκανε τον γύρο του θριάμβου κρατώντας την πράσινη σημαία.
παο
Το αήττητο πράσινο ρόστερ:
Οικονομόπουλος, Βουτσαράς, Βόμβας, Καμάρας, Ανδρέου, Σ. Αγγελόπουλος, Τζουνάκος, Ιωάννης Γιαννακόπουλος, Πιτυχούτης, Σούρπης, Λουκανίδης, Παπουλίδης, Παναγιωτίδης, Χολέβας, Δομάζος, Παπαεμμανουήλ. Θεοφάνης, Τουμπέλης, Μπενάρδος, Σπετσαρίας, Φυλακούρης, Παπουτσάκης, Καραγιάννης, Πανάκης, Κομιανίδης, Μακρής, Δρακότας, Βασιλάκης, Ρεμούνδος, Κοζαδινός. Λάρδας, Μουσούλης.