Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Ο απόλυτος βιασμός κάθε έννοιας και λογικής

Ο απόλυτος βιασμός κάθε έννοιας και λογικής
Ο Σταμάτης Βούλγαρης σχολιάζει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και το (ν)τρόπαιο που κατέληξε στη Θεσσαλονίκη.
Δυστυχώς ένα ακόμα παιχνίδι στην Ελλάδα του 2017, μετατράπηκε σε πόλεμο. Και στο τέλος ο δήθεν νικητής πανηγύρισε έξαλλα ότι κατηγορούσε. Τον βιασμό. Της λογικής, της ηθικής και του ποδοσφαίρου. Λογική: Οφθαλμός αντί οφθαλμού. Τι πειράζει που δεν είχες βγάλει εσύ το δικό μου μάτι; Το αποτέλεσμα μετράει. Είναι σαν το ανέκδοτο: «Ρε παιδιά να οργανωθούμε λίγο. Έχω φάει τόσους και δεν έχω ρίξει κανέναν!». Μόνο που η κατάσταση δεν είναι για γέλια.
Θα τα γράψω έτσι όπως θεωρώ ότι είναι στο φτωχό μου το μυαλό η σειρά προτεραιότητάς τους. Ανίκανοι και άχρηστοι πολίτες. Ανίκανη κυβέρνηση της κωλοτούμπας. Τραγική Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Αστυνομία που δεν μπορεί να σε προστατεύσει ούτε από τους δράκους των παραμυθιών, όχι από δολοφόνους που πάνε να σκοτώσουν και να σκοτωθούν. Απαράδεκτες ΠΑΕ που τρέφουν στρατούς ανεξαρτήτου χρώματος. Αν αυτούς θέλετε να μην ξαναγίνει ποτέ ματς με κόσμο!
Αφού λοιπόν ο καθένας κάνει πρώτα την αυτοκριτική του για το τι κάνει σωστά και τι όχι και αφού μετά κοιτάξουμε στον καθρέφτη και δούμε τα πρόσωπα των πολιτικών που μας... αξίζουν, πάμε και στην ΕΠΟ η οποία είπε ότι θα διοργανώσει έναν τελικό που θα μείνει στην ιστορία. Συγχαρητήρια κύριοι. Τα καταφέρατε. Αποδείξατε ότι είστε όργανα που άγεστε και φέρεστε.
Πάμε τώρα στα σοβαρά: Ελληνική Αστυνομία. Ποιος ήταν επικεφαλής των χθεσινών δυνάμεων; Έχει παραιτηθεί ή όχι ακόμα; Έχει καθαιρεθεί από το αρμόδιο Υπουργείο λόγω ανικανότητας ή παραμένει στην καρεκλίτσα του; Άκουσον άκουσον... Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τριάντα οπαδοί της ΑΕΚ (θες 50; Θες 100; Δε θα τα χαλάσουμε), πήγαν να μπούνε με ντου στο γήπεδο. Και τι έκανε η ΕΛ.ΑΣ. χρήση δακρυγόνων έξω από το στάδιο που ήταν γεμάτο γυναικόπαιδα. Ένστολοι μαντραχαλάδες, δυνάμεις ασφαλείας και όλο το υπόλοιπο κονβόι δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν το στρατό και επέλεξαν να πνίξουν τον άμαχο πληθυσμό που εκείνη την ώρα προσερχόταν στο γήπεδο.
Στη συνέχεια τα ΜΑΤ εντός γηπέδου πήγαν χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος αφού μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε δοθεί αφορμή μπροστά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Οι οποίοι αμέσως «θίχτηκαν» και πέταξαν φωτοβολίδες, καπνογόνα και μολότοφ. Τα οποία πέρασαν στο γήπεδο επειδή κάποιοι άχρηστοι δεν τους έκαναν έλεγχο! Πόσες συλλήψεις έκανε η αστυνομία μετά από τόσα επεισόδια; ΚΑΜΙΑ!
Το αποκορύφωμα της τραγικότητας ήταν κάτι που είπαμε live στον αέρα του Real FM. Ότι το μοναδικό σημείο στο οποίο μπορεί να γίνει κάτι είναι η αερογέφυρα. Αντί λοιπόν η Αστυνομία να βάλει 10 ΜΑΤ στη μία άκρη και άλλα τόσα στην άλλη για να μην περάσει κανένας άφησε το πεδίο ελεύθερο. Και το κακό δεν άργησε. Για ένα... ημίχρονο το ξύλο έπεφτε βροχή. Το κακό είναι ότι δεν πέθανε κανένας. Διότι συγχωρέστε με όσο ακραίο και αν ακουστεί αυτό, δεν αντέχετε αυτή η υποκρισία.
Οι «κάφροι» που έπαιζαν ξύλο και κόντεψαν να δολοφονήσουν έναν συνάνθρωπό τους να τηρούν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη ενός παιδιού που έφυγε προ ημερών από τη ζωή. Δώστε επιτέλους ένα κανονικό ραντεβού, αλληλοσκοτωθείτε και δε θα λείψετε σε κανέναν! Αδειάστε μας τη γωνιά επιτέλους και σταματήστε να καταστρέφετε αυτό που αγαπάμε. Ήταν παιδιά που έκλαιγαν τρομαγμένα από τις ορδές των ΟΡΚ. Πως να ξαναπάρει ο κάθε γονιός το παιδί του στο γήπεδο; Για να δει τι; 50, 100 αλήτες να παίζουν ξύλο για να μετρήσουν ποιος την έχει πιο μεγάλη; Όχι ρε! Δεν το γουστάρω!
Μετά λοιπόν από το ξύλο της αρκούδας, τη φωτιά στη χημική τουαλέτα και το ξύλο στα επίσημα όπου ολοκληρώθηκε με λουλουδοπόλεμο (μαζί με τις γλάστρες) ήρθε η ώρα του τελικού.
Θέλετε να περάσουμε και στο αγωνιστικό; Το παιχνίδι δεν ήταν καλό. Ο ΠΑΟΚ ίσως να είχε και την υπεροχή. Και τι σημαίνει αυτό; ΤΙΠΟΤΑ. Ο κακός μπορεί στην κακή του μέρα να σταθεί τυχερός και να κερδίσει. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνοτναι. Στο κανονικό, όχι στο ελληνικό που επικρατεί ο νόμος του ισχυρού. Δεν με ενδιαφέρει καμία συμμαχία. Δεν με απασχολεί αν ο Μελισσανίδης και ο Σαββίδης είναι φίλοι οι εχθροί. Μου είναι παγερά αδιάφορο. Δεν γίνεται όμως ένας τελικός να κρίνεται με τέτοιο νταβατζιλίκι!
Ο δεύτερος βοηθός κ. Καλφόγλου σωστά είδε (;) να εξέχει το μισό παπούτσι του Χριστοδουλόπουλου και ακύρωσε το γκολ που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο. Απλά στο δεύτερο του μπήκε ένα σκουπιδάκι στο μάτι, το πέρασε για κίτρινη φανέλα και δεν αντιλήφθηκε πόσοι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι εκτεθειμένοι. Αν δεν παραιτηθεί, όπως φέρεται να είπε, το σημαιάκι του πρέπει να μπει στη ντουλάπα της ιστορίας. Είναι πραγματικά κρίμα για τον ΠΑΟΚ που θέλει να λέγεται μεγάλη ομάδα να έχει πάρει ένα τρόπαιο μετά από 14 χρόνια και να είναι τόσο κάλπικο. Και το χειρότερο είναι ότι το πανηγυρίζουν όπως οι Ολυμπιακοί την κούπα με το χέρι του Μανιάτη. 
Δε θα γράψω τίποτα για τις δηλώσεις του Σαββίδη. Θα σταθώ όμως σε αυτές του Ίβιτς. Ο οποίος αποδεικνύεται στην πράξη ότι είναι ότι τον συμφέρει, όποτε τον συμφέρει. Στη φάση του Ιντέγιε στο «Γ. Καραϊσκάκης» έκραζε χωρίς να δει τις φάσεις. Μετά την ήττα με 3-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ μιλούσε για τη διαιτησία δίχως να έχει δει τις φάσεις. Μετά τον πείραζε η καταγωγή και ο τόπος διαμονής των διαιτητών. Και χθες ξαφνικά, έκανε μία τεράστια κωλοτούμπα!
«Δεν έχω δει τη... φάση. Κάτι μου... είπαν. Θα τα πούμε την επόμενη φορά που θα βρεθούμε...» και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, ήταν η απάντησή του στην ερώτησή μου. Όταν όμως θέλεις να τιμάς τα παντελόνια που φοράς λες τα πράγματα με το όνομά τους. Διαφορετικά το βουλώνεις. Δε λες κουβέντα. Όχι μισόλογα και υπεκφυγές. Ας πάρει τώρα λοιπόν ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ να πανηγυρίσει με την ψυχή του το κάλπικο. Όταν όμως θα τον «στήσουν» αύριο ή μεθαύριο, θα έχει την «υποχρέωση» να κάνει ότι και χθες το βράδυ. Κυβίστηση και να πει ότι θα περιμένει να δει το replay!
Για την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ θα μιλήσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θέλω όμως να υπογραμμίσω κάτι. Οι «κιτρινόμαυροι» που δεν δικαιούταν να ηττηθούν με τον τρόπο που έχασαν, δεν έδειξαν ότι θέλουν το Κύπελλο. Για άλλη μία φορά ήταν μόνο λόγια. Για το τι έβγαλε η «Ένωση» στο γήπεδο έχει ευθύνη πρωτίστως ο Μανόλο Χιμένεθ. Μετά οι παίκτες της ομάδας με πρώτους από όλους τα... μεγάλα βιολιά. Θα επανέλθω...
ΥΓ: Το παιχνίδι δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ μετά από όσα έγιναν. Και αντί να παρθεί μία γενναία απόφαση με ότι συνέπειες προβλέπει ο νόμος, βρήκαν για «δόλωμα» τους παίκτες. Τι άλλο θα ζήσουμε σε αυτό το τραγικό ελληνικό ποδόσφαιρο... Όλα στο βωμό της λεζάντας και του... Μπέου!
ΥΓ2: Η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε μία φαεινή ιδέα. Έχοντας δει το πώς κάθονται οι οπαδοί των δύο ομάδων και γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι στην κεντρική θύρα θα κάθονται οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε ανακοινώσει νωρίτερα το πλάνο διάθεσης των εισιτηρίων που δικαιούταν, έστειλε «άμαχο» πληθυσμό απέναντί τους. Οικογενειάρχες και γυναικόπαιδα. Έτσι όσοι είχαν την έμπνευση να αποχωρήσουν γλίτωσαν τα χειρότερα. Περίπου 2.500 φίλοι του «δικεφάλου» αγόρασαν εισιτήριο και δεν πήγαν στο γήπεδο ή έφυγαν. Σώθηκαν.
ΥΓ3: Καλώς σας βρήκα. Θα τα λέμε από εδώ. Όσο με... αντέξετε. Όσο με αντέξουν...