Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Η απόρρητη έκθεση του υπεύθυνου ασφαλείας της ΕΠΟ για το Πανθεσσαλικό


Το SoccerPlus αποκαλύπτει την έκθεση του υπεύθυνου ασφαλείας της ΕΠΟ, κ. Παναγιώτου, σχετικά με την τέλεση του τελικού του Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό.
Ο υπεύθυνος ασφαλείας της Ομοσπονδίας κάνει λόγο για επτά ελλείψεις, μία εκ των οποίων είναι η μη ύπαρξη τουρνικέ, που ακόμα υφίσταται.
Τέλος, ο κ. Παναγιώτου καταλήξει στην διαπίστωση ότι μόνο το ΟΑΚΑ παρέχει ασφάλεια για έναν αγώνα με τις παρούσες συνθήκες.
Ακολουθεί η σχετική έκθεση:
«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ως εκ της θέσεως μου σαν υπεύθυνος ασφαλείας της ΕΠΟ ότι υπάρχουν παραλήψεις πάνω στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας που καθιστούν το εν λόγο στάδιο ακατάλληλο.
1) Το στάδιο δεν έχει άδεια καταλληλότητας όπως ορίζει ο νόμος για την διεξαγωγή αγώνων.
2) Δεν έχει τουρνικέ τα οποία να εξασφαλίζουν την ασφαλή και ελεγχόμενη είσοδο θεατών.
3) Δεν έχει κάμερες ασφαλείας για τον έλεγχο των εσωτερικών χώρων τις οποίες θα χειρίζεται η ΕΛ.ΑΣ ώστε να αποφευχθούν οι έκνομες πράξεις.
4) Δεν υπάρχουν WC που να έχουν πρόσβαση οι θεατές μόλις ορισθούν οι νεκρές ζώνες ασφαλείας.
5) Δεν υπάρχουν κυλικεία εξυπηρέτησης κοινού και η έλλειψη νερού συνήθως είναι αρνητικός παράγων ήρεμης διεξαγωγής ενός αγώνα με μεγάλη προσέλευση κοινού.
6) Δεν έχει σύστημα ανάγνωσης της προβλεπόμενης κάρτας φιλάθλου και ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
7) Η εξωτερική περίμετρος του σταδίου είναι δύσκολα ελεγχόμενος χώρος και δύσκολα αποφεύγονται συγκρούσεις οργανωμένων οπαδών.
8) Ο τελικός κυπέλλου Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στο Πανθεσσαλικο στάδιο το 2007 μεταξύ ΠΑΟ-ΑΕΛ ουδεμία σχέση σε βαθμό επικινδυνότητας έχει γιατί στον αγώνα εκείνο οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟ δεν είχαν παρουσία λόγο εσωτερικών τριβών με την τότε διοίκηση της ΠΑΕ.
Με την εμπειρία 17 τελικών αγώνων κυπέλλου Ελλάδος θεωρώ ότι μόνο το Ο.Α.Κ.Α παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια για έναν αγώνα με τις παρούσες συνθήκες.
Από συνεργάτες που υπάρχουν στην Θεσσαλία πληροφορήθηκα ότι Ι.ΕΠ.Υ.Α η οποία δεν έχει πιστοποιημένο προσωπικό ασφαλείας από τη Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναζητά προσωπικό προκειμένου να αναλάβει την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στον τελικό αγώνα κυπέλλου κατά παράβαση του νομού ο οποίος ορίζει ότι άπαν το εμπλεκόμενο προσωπικό πρέπει να έχει την ανωτέρω πιστοποίηση .Λόγο της σπουδαιότητες του αγώνα και τηρώντας την οδηγία της UEFA το ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας θα πρέπει να έχει την αναλογία 1:100 και φυσικά να διαθέτει μεγάλη εμπειρία .
Παρακαλώ για τις έγραφες εντολές σας».