Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Παπαπέτρου: «Κάποιοι τον λένε ηγέτη, άλλοι παικταρά, μπαμπά… τα έχουμε ακούσει όλα για τον Σπανούλη»


Παπαπέτρου: «Κάποιοι τον λένε ηγέτη, άλλοι παικταρά, μπαμπά… τα έχουμε ακούσει όλα για τον Σπανούλη»
Στο χαρακτήρα που έδειξε ο Ολυμπιακός σε μια δύσκολη σειρά απέδωσε κυρίως την πρόκριση της ομάδας του στο Final Four ο Ιωάννης Παπαπέτρου, αφιερώνοντας την επιτυχία στην οικογένειά του και τους αδερφούς Αγγελόπουλους.

Ο 23χρονος φόργουορντ μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 χαρακτήρισε μοναδικό τον Βασίλη Σπανούλη και ευλογία να τον έχει συμπαίκτη, ενώ τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι ικανοί για τα πάντα στο Final Four της Κωνσταντινούπολης. 
Αναλυτικά η συνέντευξη του Ιωάννη Παπαπέτρου:
-Χρειάστηκαν 35 παιχνίδια. Φτάσατε στον προορισμό… 
«Σίγουρα, αυτό το αποτέλεσμα είναι πολύ γλυκό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα καταφέραμε μπροστά στον κόσμο μας και θα πάμε σε ένα ακόμη Final Four».

-Φάνηκε πως υπήρχε πίεση, ειδικά στο πέμπτο ματς. Συμφωνείς; 
«Σε όλα τα ματς υπάρχει πίεση. Όταν θες κάτι τόσο πολύ μέσα σου, σου δημιουργείται μέσα σου πίεση και προσμονή, αλλά νομίζω πως διαχειριστήκαμε σωστά την πίεση και πήραμε αυτό που θέλαμε».

-Είδαμε σε αυτή τη σειρά το μπασκετικό παράδοξο να κερδίζει ο Ολυμπιακός σε υψηλά σκορ και να χάνει σε χαμηλά… 
«Στατιστικά αυτό είναι σωστό, αλλά στη διάρκεια της σειράς, όσο προχωρούσε, άρχισε να μετρά παραπάνω η καρδιά και πιο λίγο τα στατιστικά και η τακτική. Δείξαμε πολύ μεγάλη καρδιά».

-Πέτυχες κάποια μεγάλα σουτ στο πέμπτο ματς και είχε μεγάλη συνεισφορά στην πρόκριση. Πώς έζησες αυτή τη σειρά, την πρώτη σου με τόσο πρωταγωνιστικό ρόλο; 
«Είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε. Προσωπικά δουλεύω κάθε μέρα σκληρά, βάζω την ψυχή μου και το μυαλό μου για αυτή την ομάδα. Χαίρομαι που μπορώ να βοηθώ την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της». 

-Γι’ αυτόν τον τύπο (σ.σ. Σπανούλης) που είναι 35 χρονών, αλλά βάζει 20+ πόντους, μοιράζει τόσες ασίστ, τα βάζει με 4-5 αμυντικούς και κάνει βουτιές στο παρκέ για να κλέψει μια μπάλα τι έχεις να πεις; 
«Αυτός ο τύπος είναι μοναδικός. Κάποιοι τον λένε ηγέτη, άλλοι παικταρά, μπαμπά… τα έχουμε ακούσει όλα. Το να είσαι μαζί του στην ομάδα είναι πραγματικά ευλογία».

-Συμφωνείς όμως κι εσύ πως ο Ολυμπιακός πέρα από τον Σπανούλη ή τον Πρίντεζη πήρε πράγματα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο του παίκτη για να φτάσει στο στόχο… 
«Οι νίκες είναι πάντα ομαδικές. Η ομάδα κερδίζει και χάνει ομαδικά. Ο Σπανούλης έχει το ρόλο του, όλοι οι υπόλοιποι επίσης. Κανένας παίκτης δεν μπορεί να κερδίσει μόνος του. Είναι πολλά πράγματα που γίνονται στο παιχνίδι και δεν φαίνεται στη στατιστική. Εμείς μεταξύ μας ξέρουμε πως όλοι προσφέρουν στην ομάδα για να πετυχαίνει».

-Πού θέλεις να αφιερώσεις αυτή την πρόκριση στο Final Four; 
«Θέλω να το αφιερώσω στην οικογένειά μου, που με στηρίζει πάντα, ό,τι κι αν γίνεται. Ο καθένας περνά τις δικές του δύσκολες στιγμές, αλλά όταν βλέπεις τους κόπους σου να ανταμείβονται είναι το πιο ωραίο πράγμα. Φυσικά σαν ομάδα όλοι αφιερώνουμε την πρόκριση στους προέδρους μας και ειδικά στον Γιώργο Αγγελόπουλο, που έχει περάσει δύσκολα τη φετινή σεζόν και είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και τη στηρίζει».

-Ο Ολυμπιακός πάει σαν αουτσάιντερ στο Final Four αλλά έχει αποδειχτεί πως η θέση αυτή του ταιριάζει… 
«Είναι δύο ματς. Θα επικεντρωθούμε στο πρώτο με την ΤΣΣΚΑ, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτά που κάνουμε καλά, να παίξουμε με την ίδια συγκέντρωση και όλα μπορούν να γίνουν».