Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Τάσο Μητσόπουλε :Εξαρτώμενοι δεν μπορεί να ενημερώνουν τον κόσμο




Έγραψα για σας κ. Μητσόπουλε.


Κύριε Τάσο Μητσόπουλε 
Ηλεκτρονικέ Δημοσιογράφε 



Κάποιος που βάζει  ένα ψεύτικο όνομα με βρίζει συνεχώς.στο Feisbook  Και καλά κάνει μέχρι που θα τον ανακαλύψω
δια του νόμιμου δρόμο που μπορεί να αργεί αλλά ποτέ δεν λαθεύει. Και όλα αυτά τα ξέρει πολύ καλά ως ηλεκτρονικός
Ως επίλογο του λίβελο του  έβαλε την πρόταση " Με τους μόνους που δεν έχει αντιδικία είναι οι φοίνικες στο δρόμο  που οδηγεί προς το Λουτράκι"
Και βάζει από κάτω το όνομα σου Τάσος Μητσόπουλος Και αναφέρεσαι σε μένα 
Ζητώ να μάθω αν αυτό έχει γραφτεί από εσένα . Θα περιμένω σαράντα οκτώ ώρες Δηλαδή μέχρι την  Παρασκευή .5 Μαϊου και η ώρα εννέα το πρωί. Όταν θα περάσει η προθεσμία είμαι λεύτερος να κάνω ότι οι κανόνες της δημοσιογραφίας απαιτούν  Εγώ δεν τολμώ να πιστέψω  ότι έχει γραφτεί από εσένα Εύχομαι να δικαιωθώ.Γιατί αν οι πληροφορίες βγουν αληθινές θα κάνω πράξεις που δεν είναι της κουλτούρας μου. Αλλά θα αναγκαστώ. 

Και πήρα από εσένα  την παρακάτω απάντηση 






Κυριε Σκουρτη,
Με αφορμη αναφορα σας σε μενα σε κειμενο που μολις αναγνωσα σας απαντω οτι το συγκεκριμενο λογοπαιγνιο μου αναφεροταν ως λυπηρη διαπιστωση στην αναφορα σας σε μενα την περιοδο της συνεντευξης του Προεδρου της Περαχωρας!
Ειναι ενα σαρκαστικο λογοπαιγνιο που αποτυπωνει μια πραγματικοτητα την οποια γνωριζετε!Λυπαμαι αν σας ενοχλησε η αισθηση του χιουμορ μου ομως οι αρχες μου οπως αυτη της ειλικρινειας μ εκαναν να απαντησω ευθεως οπως ευθυς ημουν ειμαι και θα ειμαι.
Ευχαριστω πολυ


Σχολιάζει ο Νικηφόρος 

Λογοπαίγνιο σημαίνει λεκτικό παιχνίδι του προφορικού λόγου κατά το οποίο, με τη χρησιμοποίηση φωνητικών ομοιοτήτων, αναγραμματισμών, αντιστροφής συλλαβών κτλ., μια λέξη ή μια φράση γίνεται διφορούμενη ή αλλάζει το νόημά της, π.χ. Σήκω Tάκη να φας που μπορεί να ερμηνευτεί και ως συκωτάκι να φας.
Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει το κείμενο σου με λογοπαίγνιο δεν περιμένω να πάρω απάντηση από κάποιον που δεν γνωρίζει τι σηαίνμει η λέξης αυτή. 
Με ψυχρό τρόπο και όχι με χιούμορ δέχεσαι ότι εσύ έγραψες αυτό το κείμενο επικαλούμενος ως αιτία γι αυτά που έγραψα για τις ερωτήσεις που έκανες στη συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της Περαχώρας κ. Βασιλείου. 
Ούτε χιούμορ έχει το γραπτό σου ( χιούμορ σημαίνει  μία ιδιαίτερη μορφή ανθρώπινης επικοινωνίας, που ως στόχο έχει να προκαλέσει το γέλιο.) παρά μόνο κακοήθεια  Αναφέρεσαι σε αρχές που σημαίνει ότι βασικός κανόνας που ρυθμίζει την προσωπική ή την κοινωνική συμπεριφορά
Αφού λοιπόν το κείμενο σου είναι ένα σαρκαστικό λογοπαίγνιο που αποτυπώνει μια πραγματικότητα την οποία εγώ γνωρίζω Σαρκασμός σημαίνει η έντονη κοροϊδευτική ειρωνεία Νομίζω ότι έχετε μπερδέψει κάποιες έννοιες που για να εντυπωσιάσετε τις χρησιμοποιήσατε χωρίς καν να γνωρίζετε. 
Και κλείνεις το κείμενο σου Λυπαμαι αν σας ενοχλησε η αισθηση του χιουμορ μου ομως οι αρχες μου οπως αυτη της ειλικρινειας μ εκαναν να απαντησω ευθεως οπως ευθυς ημουν ειμαι και θα ειμαι.

Κύριε Μητσόπουλε

Λυπάμαι που κάποτε σου άνοιξα την πόρτα του σπιτιού μου.
Αντί να απαντήσεις που σου έγραψα ότι στη συνέντευξη του προέδρου της Πέραχώρας ήσουνα με τις ερωτήσεις που έκανες ένας λαγός του κ. Τσιχριτυζή γράφεις άλλα λόγια για να αγαπιόμαστε. Εγώ δεν ζω από την δημοσιογραφία για να κάνω υποχωρήσεις για να μπορώ να μεταδίδω αγώνες του ποδοσφαίρου που είναι στη διακριτική ευχέρεια της ένωσης 
Και αντί να βάλεις την ουρά μέσα στα σκέλια σου μας παρουσιάζεσαι ως ένας άνθρωπος με ειλικρίνεια ενώ είσαι ένα άτομο εξαρτώμενο και με αυτά που κάνεις δίνεις εξετάσεις στα αφεντικά σου Γνωρίζω ότι την δημοσιογραφία έχεις ως το μοναδικό σου επάγγελμα και δη την μετάδοση των ποδοσφαιρικών αγώνων Επομένως είσαι ένας κατά έμμεσο τρόπο πρόσωπο εξαρτώμενο από τον κ. Τσιχριτζή Και για να υπάρχει μεροκάματο ας γράψουμε για τον Νικηφόρο. 
Αφού λοιπόν μόνο που δεν έχω αντιδικία είναι με τους φοίνικες που οδηγούν στο Λουτράκι γιατί ερχόσουν σε μένα για να σου βρω διαφημιστές ; Ευτυχώς που δεν μου χρέωσες και τους φοίνικες που έχουν ξεραθεί 

Κύριε Μητσόπουλε 

Μπορεί να είσαι λαγός του κ. Τσιχριτζή και να γράφεις για μένα Πρόσεξε γιατί όταν θα έρθεις σε δύσκολη θέση κανένας δεν θα σε γνωρίζει. 
Και με αυτά που γράφεις που δεν γνωρίζεις τι σημαίνουν είναι βέβαιο ότι θα έρθεις πολύ γρήγορα 
Και ένα τελευταίο Μετά από την απάντηση που μου έδωσες είσαι πλέον απέναντι μου.