Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Σοφία Μπαλή επαγγελματία Δημοσιογράφο: η αλήθεια δεν έχει διαβαθμίσεις ούτε καλούπια Και όποιος την υπηρετεί δεν έχει απαίτηση να είναι αρεστός στον δυνατόν.

Άρθουρ ΣοπενχάουερΚάθε αλήθεια περνάει από τρία στάδια. 
Πρώτα γελοιοποιείται.
Μετά βρίσκει σφοδρή αντίθεση. 
Και στο τέλος θεωρείται αυτονόητη.


                                       


Γράφει η Επαγγελματίας Δημοσιογράφος  του SURER T V
Κορινθίας  Σοφία Μπαλή 

"Η πένα του είναι σκληρή, μπορεί και απότομη, μπορεί και επικίνδυνη, όμως κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν είναι αληθινή. Απολαυστικός Γιώργος Σκούρτης, γνωστός σε όλους "Νικηφόρος" . Αξίζει να το διαβάσετε !!!


Ο Νικηφόρος απαντάει σχολιάζοντας.

Η πρότασης σας " όμως κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν είναι αληθινή" σβήνει όλα τα άλλα από κάποιον που την δημοσιογραφία υπηρετεί ερασιτεχνικά ( που δεν πληρώνεται γι αυτά που γράφει.)
Ναι έχω σκληρή πένα γιατί δεν θα πάω σε κανέναν να του ζητήσω την βοήθεια του Και αν το έχω κάνει να βρεθεί ένας να το δηλώσει. Και έγινε σκληρή γιατί κανένας δεν απαντάει. Και δεν υπηρετώ την φιλοσοφία του Λαού μας " Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα" Αγωνίζομαι να κάνω τον κουφό να ακούσει. Και τον μουγκό να μιλήσει.

Όταν δεν κολακεύεις βέβαια θεωρείσαι απότομος γιατί έχω οδηγό τον Αντισθένη που υποστηρίζει " Αιρετώτερον εις κόρακας εμπεσείν ή εις κόλακας " { Καλύτερα να πέσεις σε κοράκια παρά σε κόλακες. } Να γιατί θεωρούμε απότομος επειδή δεν θα βρεθεί κανένας να υποστηρίξει ότι τον κολάκευσα. Γιατί η αλήθεια δεν σου δίνει αυτό το δικαίωμα.

Και ερχόμαστε στο επικίνδυνο και το οποίο είναι και δαπανηρό. Καταδικάστηκα από τον μάρτυρα υπεράσπισης τον τότε αντιδήμαρχο Παναγιώτη Λαμπρινό που νομιμοποίησε τον μηνυτή μου. Και αυτό προσβάλει πολλούς της εποχής που ήταν πανίσχυροι. Και τώρα που έχασαν την δύναμη της εξουσίας οι ίδιοι που πούλησαν εμένα στο Εφετείο το ίδιο έκαναν και σ αυτούς. Που στις τελευταίες εκλογές τις Δημοτικές βρέθηκαν απέναντι τους .Γιατί όταν έχεις μάθει να πουλάς δεν σταματάς.

Κυρία Σοφία Μπαλή επαγγελματία Δημοσιογρά
Είναι η πρώτη φορά που ένας δημοσιογράφος όπως η αφεντιά σας έγραψε δυο αράδες για μένα. Έχω μια διαφορά με τους επαγγελματίες Κορίνθιους δημοσιογράφους Απεχθάνομαι τις δημοσιεύσεις ανακοινώσεων και αναγκάζομαι να το κάνω για να τις σχολιάσω. Πουθενά δεν είδα έναν σχολιασμό. Δυστυχώς νομίζουν ορισμένοι ότι γνωρίζω να γράφω αθλητικά. Και όταν διαπίστωσαν ότι και τα καταφέρνω και στα πολιτικά άρχισαν τους ψιθύρους γιατί δεν τολμούν ανοιχτά και με το όνομα τους να με κρίνουν. Και εσείς που το κάνατε βάλατε κάποια αγκάθια. Γιατί γνωρίζω ότι όταν γράφεις αλήθειες είσαι αρεστός μόνο στους ανώνυμους που είναι και οι αδύναμοι που εγώ αυτούς προστατεύω
Γιατί είμαι λεύτερος ακολουθώντας τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη αφού ούτε φοβάμαι ούτε περιμένω τίποτα.