Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Υπουργέ του Αθλητισμού διαλύσατε νομοθετικά το σάπιο Ελληνικό ποδόσφαιρο και να του δώσετε την εικόνα που θα φέρει τις οικογένειες στα γήπεδα.










                                           ΤΟριστικό: Νοέμβριο – Δεκέμβριο 

              οι εκλογές των Ομοσπονδιών – 

             Τι προβλέπει η τροπολογία που 

            περνάει σήμερα από τη Βουλή



Το σχέδιο του νέου Αθλητικού Νόμου, που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση και θα βάζει μια τάξη σε όλες τις Ομοσπονδίες, αλλά και σε άλλα σοβαρά ζητήματα που έπρεπε να διορθωθούν, αναμένεται να μπει σε διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι έτοιμο για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒ


Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τροπολογία μεταξύ άλλων θα προσδιορίζει τον χρόνο τέλεσης των εκλογών των αθλητικών Ομοσπονδιών, για τους δύο τελευταίους μήνες του έτους (ήτοι Νοέμβριο – Δεκέμβριο), ενώ παράλληλα θα απαντά και σε μια σειρά από ζητήματα που πρέπει να διορθωθούν.
Ετσι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, στην τροπολογία θα υπάρχουν διορθωτικές κινήσεις στους εξής τομείς:
1) Παρατείνεται η θητεία όλων των διοικήσεων των Ομοσπονδιών για 3 μήνες και προσδιορίζεται ότι οι εκλογές τους θα μπορούν να διεξαχθούν το τελευταίο δίμηνου του τρέχοντος έτους, ώστε να μπορέσουν να προλάβουν να αλλάξουν τα καταστατικά τους και να τα εναρμονίσουν με τον νέο αθλητικό νόμο, ο οποίος θα τεθεί υπό διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα.
2) Παρατείνεται η θητεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τρεις μήνες. Η θητεία των τωρινών μελών λήγει στις 16 Αυγούστου, εν μέσω της μελέτης των φακέλων των συλλόγων που συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα.
3) Ξεκαθαρίζεται πώς θα διατεθεί το ποσό των 12.000.000 € στα ερασιτεχνικά σωματεία, ώστε να μην υπάρχουν σκιές και παρανοήσεις για το πού και πώς θα πάνε τα χρήματα

Σχολιάζει ο Νικηφόρος 
Δυστυχώς  κ. Υπουργέ  ή αυτοί που είναι δίπλα σας είναι άσχετοι ή δεν σας πονάνε. Γιατί το τεράστιο πρόβλημα δεν είναι  πότε θα γίνουν οι εκλογές αλλά το
εκλογικό σύστημα που μας προσβάλει το δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Είσαστε υποχρεωμένος να γνωρίζετε ότι την Ε Π Ο την εκλέγουν οι ενώσεις που έχω πολλές φορές γράψει ότι δεν υπάρχει τίποτα που να υπηρετεί το ποδόσφαιρο αλλά αυτούς που τις διοικούν. γιατί σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα ( ο πρώτος παίρνει όλους τους συμβούλους οι άλλοι το περιτύλιγμα της καραμέλας. )
Γιατί  έχουν την δυνατότητα με κάτι ψίχουλα που δίνουν ( και αυτά χωρίς να λογοδοτούν ) παίρνουν όχι τους ψήφους των σωματείων αλλά τα πληρεξούσια που αυτό αποτελεί μια εκλογική απάτη. 
Αφού αυτός που θα ψηφίσει πρέπει σύμφωνα με το άρθρο 21 του καταστατικού  παράγραφος 4 που ρητώς αναφέρει. "Οι αντιπρόσωποι νομιμοποιούνται με την κατάθεση στην Ε Π Σ Κορινθίας το αργότερο προ τριών  ημερών μη συμπεριλαμβανομένης της ημέρας αποστολής ειδικού πληρεξουσίου εγγράφου του αντιπροσωπευομένου   σωματείου μέλους " 

Κύριε Υπουργέ  
Είμαι βέβαιος ότι αν ψάξεις στις λεγόμενες  δημοκρατικές χώρες αυτό το άρθρο με την επαίσχυντη παράγραφο δεν θα μπορέσεις να το βρεις Γιατί καταργείται η μυστικότητα της ψηφοφορίας αφού οι επαγγελματίες παράγοντες τα πληρεξούσια τα κανονίζουν να τα έχουν άνθρωποι δικοί τους.Παράδειγμα  που βγάζει μπόχα είναι αυτό του Βιομηχάνου --πολιτικού και χορηγό  ποδοσφαιρικών ομάδων Γιώργο Μουρούτσο που στις επαναληπτικές εκλογές του 2013 υποχρέωσε το Δ Σ του Αίαντα  Αγιονορίου να διώξει τον πληρεξούσιο που δεν ψήφισε τον Λουδοβίκο 14 και υποχρέωσε να βάλουν την αρχοντομουτσουνάρα του  Και αυτός ο απίθανος τύπος να κατηγορήσει εμένα αόριστα (ενώ εγώ γράφω ονόματα) ότι εκτελώ συμβόλαια. Τώρα είναι χορηγός της Δάφνης Εξαμιλίων άλλο ΧΛΟΜΌ  ΣΩΜΑΤΕΊΟ που δημιουργήθηκε το εκλογικό έτος για να ψηφίσει Χλομός είναι αυτό που δεν έχει χρώμα Και την λέξη αυτή την διάβασα στην πολιτική έρευνα που κάνω και μου άρεσε. 
Αυτές οι παντού διάτρητες ενώσεις κ. Υπουργέ βγάζουν την Ε Π Ο που και εκεί δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Και εμείς νοιαζόμαστε αν οι εκλογές θα γίνουν τώρα ή τον Δεκέμβρη. Δηλαδή αν θα αλλάξει ο Μανωλιός  και θα βάλει τα ίδια ρούχα.  
Καταργήσατε τον απολυταρχικό νόμο μια και πολίτευμα χωρίς έλεγχο σε τυραννία καταλήγει Και να γίνει ενισχυμένη αναλογική. Και πρόεδροι που έχουν υπηρετήσει 
Ε Π Ο και Ενώσεις δυο τετραετίες να μη έχουν το δικαίωμα να βάζουν υποψηφιότητα.