Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Μόνο η πολιτεία μπορεί να σώσει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας με νομοθετικές ρυθμίσεις.

Γραμμένος: «Ορόσημο και φάρος για το ελληνικό ποδόσφαιρο το Euro 2004»

O πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος, χαρακτήρισε ορόσημο και φάρο την ιστορική στιγμή, αλλά και οδηγό για νέες επιτυχίες στο μέλλον.



O πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος, χαρακτήρισε ορόσημο και φάρο την ιστορική στιγμή, αλλά και οδηγό για νέες επιτυχίες στο μέλλον. Αναλυτικά:

“Η επέτειος της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Εθνική Ελλάδος το 2004 αποτελεί την κορυφαία στιγμή του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και ταυτόχρονα ιστορικό σημείο αναφοράς για τον Ελληνικό Αθλητισμό.
Στην 16η επέτειο της μεγάλης ποδοσφαιρικής γιορτής, και καθώς ανασύρουμε στη μνήμη μας όλες εκείνες τις μαγικές εικόνες και τα συναισθήματα που βιώσαμε όλοι οι Έλληνες, θα πρέπει να εκφράζουμε, όχι μόνο τα θερμά μας συγχαρητήρια, αλλά και την ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους συντελεστές της τεράστιας αυτής επιτυχίας. Στους ποδοσφαιριστές, στους προπονητές και σε όλους όσοι είχαν συμβολή στο ποδοσφαιρικό θαύμα του 2004.
Η ανεκτίμητη επιτυχία της Εθνικής Ομάδας, δεν πρέπει να αποτελεί ωστόσο μόνον κορυφαίο ορόσημο της Ιστορίας του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Πρέπει να είναι ο φάρος που μας οδηγεί και αδιαπραγμάτευτα δημιουργεί σε όλους μας την υποχρέωση να εργαστούμε συντονισμένα, στην κατεύθυνση της δημιουργίας των προϋποθέσεων για καλύτερο Παιχνίδι στη χώρα μας.
Η βαριά κληρονομιά της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 επιτάσσει τη δημιουργία οράματος και στόχων: διοργανώσεις που να λειτουργούν στα πρότυπα των FIFA και UEFA, ανάπτυξη, φυτώρια και αξιοποίηση των ταλέντων ανά την επικράτεια, οργάνωση και περιφρούρηση του χώρου μας με την επιστροφή των οικογενειών και των υγιών φιλάθλων στα γήπεδα, απομάκρυνση και απομόνωση της βίας και των προσυνεννοημένων από το άθλημά μας.
Καλώ όλους τους εμπλεκόμενους, από τη βάση της πυραμίδας, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ως την κορυφή της, την Εθνική Ανδρών, την κατά κοινή ομολογία βιτρίνα του ποδοσφαίρου μας, να συνεισφέρουμε στην κατεύθυνση αυτή. Μόνον τότε τα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά, τόσο στις εθνικές διοργανώσεις, όσο και στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Οι Εθνικές μας ομάδες, όλων των κατηγοριών, που ήδη βρίσκονται σε καλό δρόμο, θα γίνουν ακόμη πιο δυνατές και ανταγωνιστικές, θα συμμετάσχουν ξανά σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων και θα μας προσφέρουν πολλές ακόμη συγκινήσεις.
Κι έτσι το EURO 2004 θα είναι ο οδηγός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου για νέες επιτυχίες στο μέλλον!
Ευάγγελος Γραμμένος
Πρόεδρος Ε.Ε./Ε.Π.Ο.”
Σχολιάζει ο Νικηφόρος 
Όταν στις ερχόμενες εκλογές αυτοί που σε βάφτισαν πρόεδρο σου δείξουν την πόρτα της εξόδου θα πας να συναντήσεις στη Χίο έναν πρόεδρο που δεν κατάλαβε καθόλου την εκλογή του γιατί του ανθρώπου του είπαν θα παριστάνεις τον πρόεδρο της Ε Π Ο Και μόλις τον πήγαν πίσω στη Χίο είμαι βέβαιος ότι δεν κατάλαβε τίποτα για το αξίωμα που είχε. Αφού ένας βουλευτής της πρώτης φοράς αριστεράς  ο Διεθνής Διαιτητής Κωσταντινέας ζητούσε κάθαρση και αυτός που τον έκανε διεθνή ο Αρης Σταθόπουλος που  ήταν ο πρόεδρος της ένωσης Μεσσηνίας  που έφυγε από το ποδόσφαιρο κατόπιν εντολής της δικαιοσύνης               Και έγινε διεθνής Διαιτητής χωρίς να γνωρίζει καλά Ελληνικά ο  βουλευτής . 
Θα βρείτε εκεί στο νομό Ημαθίας έναν άλλο συνάδελφό σας πρόεδρο Ε Π Ο που και αυτός μάλλον τίποτα δεν θα θυμάται 
Υπάρχει και τρίτος πρόεδρος που έχει έδρα την Αθήνα αλλά ο χωριό του βρίσκεται στα σύνορα.Δεν γράφω τα ονόματα των όπως και το δικό σας γιατί ο κόσμος σας έχει ξεχάσει. 
Εσείς όμως έχετε ξεπεράσει τους προηγούμενους αφού ούτε τα προσχήματα δεν τηρήσατε κατά την εποχή που διοικήσατε. Εσείς θα μείνετε στην ιστορία ως άνθρωπος χρησιμοποιήσατε διαιτητές που στις ενώσεις των το ποδόσφαιρο δεν υπάρχει 
Έχετε διαιτητή από την Καστοριά που κάποτε η ομάδα με την όμορφη λίμνη κατάκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Και ενώ βαρύνεται  με πολλά φαλτσό σφυρίγματα . Η επιτροπή που τους ορίζει φρόντισε να του δώσει 17.000 ευρώ ή 5.780.000 δραχμές αμοιβές,από διαιτησίες.
Το ποδόσφαιρο στην Καστοριά από την εποχή της κατάκτησης του Κυπέλλου είναι ανύπαρκτο. Τώρα που οι αρμόδιοι είδαν το διαιτητικό Αστέρι και τον προώθησαν πρέπει να μας το γνωρίσουν Υπάρχει και ένα άλλο διαιτητικό Αστέρι από τον νομό Πέλλας που ακύρωσε ένα κανονικό τέρμα του Ολυμπιακού με τον Βόλο Και η επιτροπή την "γενναιότητα " αυτή την έχει αναγνωρίσει με αμοιβές προς το πρόσωπο του που μέχρι σήμερα έφτασε 35.000 ευρώ ή σε δραχμές 11.900.000 Και αυτός που ήταν στο VAR και αυτός που προέρχεται από την ένωση της Αθήνας και συμφώνησε με την ακύρωση έχει εισπράξει από την διαιτησία 34.000 ευρώ ή σε δραχμές 11.560.000
Έχετε ορίσει δέκα Μακεδόνες διαιτητές επί συνόλου 26 Που σημαίνει το 38,47 % των διαιτητών και δεν έχουμε από τις ενώσεις Αχαΐας--Μεσσηνίας - Αιτωλοακαρνανίας ΚΑΝΕΝΑΝ  Από την Ένωση που είσαστε πρόεδρος έχετε τρεις διαιτητές και από την ένωση Αθηνών έχετε μόνο δυο.Και αυτό το 3-2 τα λέει όλα.  Αυτό τον λόγο που εκφωνήσατε για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου μοιάζει με την κατάκτηση  της Καστοριάς. 
Και φτάσαμε σε σημείο τέτοιο που να μας νικάει η Μάλτα. 
Το ατύχημα εδώ είναι ότι και ο διάδοχός σας θα σας μοιάζει. Και ο λόγος είναι απλός. Σας ψηφίζουν οι ενώσεις που εσείς είσαστε Αγγελούδια αν θελήσουμε να σας συγκρίνουμε.
Πολιτική βούληση δεν υπάρχει για να αλλάξει τα πάντα 
Και αναγκάζομαι και πάλι να κλείσω με τους στοίχους του Κώστα Βάρναλη από τους Μοιραίους 
Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα,
όπου μας εύρει, μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!