Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Κάθε Τετάρτη ένας δικός μας ο Πάνος Πετράκης στη Νεράιδα Λουτρακίου μπορεί να σας κάνει να ξεχάσετε την ώρα και τα προβλήματα σας με την προικισμένη του φωνή.

Κάθε άνθρωπος είναι δημιούργημα της εποχής του. Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να ανυψωθούν πάνω από τις ιδέες του καιρού τους.

Από τον χειμώνα προσπαθούσα να πάω να ακούσω τον τραγουδιστή Παναγιώτη Πετράκη γιατί επάνω του υλοποιείται το πανάρχαιο κανένας προφήτης στο τόπο του.

Γιατί αν ρωτήσεις τους Λουτρακιώτες για τον συμπατριώτη τους τραγουδιστή  ορισμένοι ίσως από σνομπάρισμα  θα δηλώσουν άγνοια. Κάθε Τετάρτη τραγουδάει  στο  Κέντρο Λουτράκι που φέρει το όνομα Νεράιδα που υπήρχε και στην Αθήνα  στο Καλαμάκι που κάτω από την διεύθυνση της Παμέλας  της τραγουδίστριας παρουσία παγκόσμια ονόματα καλλιτεχνών.
Και ερχόμαστε στην δική μας Νεράιδα και που από εκεί έχουν περάσει τα πρώτα Ελληνικά ονόματα.του τραγουδιού που αν επιχειρούσα να τα γράψω θα ήθελα και χώρο και χρόνο απεριόριστο Και ένας από αυτούς είναι ο Πετράκης.
Και  πιστεύω ότι ο Πάνος ακόμα παραμένει ένας τραγουδιστής μεγάλος  που χθες το βράδυ έκανε ένα πελάτη ενενήντα δυο Μαΐων να χορέψει ζεϊμπέκικο που ο  Μπάμπης Σακελλαρίου  που για μένα χορεύει πολύ καλά ( και έχω δει χιλιάδες να χορεύουν ) το χειροκρότησε όρθιος.
Και θα ήθελα να ρωτούσα αυτούς που διαφεντεύουν αυτό τον τόπο πότε κάλεσαν τον Πετράκη το Δημότη τους να προσφέρει τις υπηρεσίες του τις καλλιτεχνικές ; Εγώ πάντως δεν τον έχω δει
Παρέα με τον Παναγιώτη Παππά πήγαμε στην Νεράιδα και εκεί συναντήσαμε τον Μπάμπη και την Ντίνα Σακελλαρίου που ακούγαμε να τραγουδάει ο Πετράκης  πάνω από τέσσερις ώρες  και όταν τέλειωσε κατεβάσαμε τα μούτρα όπως το παιδάκι του παίρνεις την καραμέλα
Περάσαμε μια αξέχαστη βραδιά. και όπως είπα και στον ίδιο το πέρασμα του χρόνου τον κάνουν καλύτερο και ακούραστο.
Και εδώ θέλω να γράψω δυο λόγια  για την αίθουσα που την θεωρώ μια από τις καλύτερες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Που άνετα μπορεί να λειτουργεί όλους τους μήνες Αν οι σημερινοί κουμανταδόροι δεν μπορούν  να την λειτουργήσουν ας την νοικιάσουν πριν χάσει την αξία της
Γιατί δεν μπορείς να ακούς τραγούδια που είπαν μεγάλοι καθισμένοι σε καρέκλα που την χρησιμοποιούν οι κολυμβητές μετά τον μπάνιο προκειμένου να γευματίσουν.
Η Νεράιδα του Λουτρακίου σε χέρια που γνωρίζουν το αντικείμενο μπορεί και γράψει καινούργια ιστορία.